Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Hyvän Päivän hyviä tekoja

Hyvä teko: Ihania pehmeitä lahjoja vastasyntyneille.Vernissa on toimittanut hygieniakasseja turvatalolle jo useita vuosia.

Hyvän Päivän tekoja on klubeissa toteutettu pitkin viikkoa. Tässä pieni kooste jo saamistamme viesteistä, uusia lisätään, kunhan niitä tulee. Tuodaan hyvät teot tiedoksi muillekin!

Vernissalaiset kävivät Hyvän Päivän vierailulla 8.10. Koivukylän neuvolassa. Viemisinään heillä oli 146 erilaista vauvoille sopivaa suloista neuletta. 

Neljä terveydenhoitajaa otti ilolla ja kiitoksin vastaan neuleet, joita he ensikäynneillä lahjoittavat vauvoille.

Samana päivänä toimitettiin 10 hygieniakassia vastikään avattuun uuteen Vantaan Turvakotiin. Lahjoitusta olivat vastaanottamassa toiminnanjohtaja Kristiina Väänänen ja sihteeri Sonja Saikkonen. Vernissalaiset ovat lahjoittaneet hygieniakasseja turvakodille jo usean vuoden ajan.

Riitta Dahlberg/LC Vantaa Vernissa


Miljassa hemmoteltiin sen asukkaita muun muassa hieronnalla ja rasvaamalla käsiä.LC Hki Malmittaret kävivät Hyvän Päivän merkeissä lauantaina palvelutalo Miljassa tervehtimässä ja hemmottelemassa asukkaita.
Malmlittarien oma runotyttö Ulla Welin lausui kirjoittamiaan runoja.- Lauloimme heille ja yhdessä heidän kanssaan tuttuja lauluja kuten Kultainen nuoruus, Kulkurin valssi, Neitosista ken on kaunein. Laulujen välissä iki-ihana runotteremme Ulla Welin lausui omia runojaan. 
- Meillä oli mukana myös vanhoja kuvia Malmin seudulta. Monet asukkaat muistivat kuvissa olevien paikkojen nimet ja kertoivat meille niistä ja omista kokemuksistaan. 
Hemmottelimme heitä myös hoitamalla heidän käsiään ja pienellä hieronnallakin. 
-Asukkaat olivat niin iloisia vierailustamme, että lauloivat meille lopuksi oikein kiitoslaulun!, kertoo klubin presidentti Arja Oksanen.
Jo aiemmin Malmittaret olivat käyneet luovuttamassa hankkimansa sydäniskurin urheiluseura Tapanilan Erälle, jossa se oli otettu kiitollisuudella vastaan.

Viaporilaiset lahjoittivat lahjakortteja turvakodin asukkaille annettavaksi.

LC Helsinki-Viapori valitsi jälleen Pääkaupungin turvakoti ry:n hyväntekeväisyyskohteekseen. Klubi lahjoitti 1000 eurolla 50€ lahjakortteja jaettavaksi turvakodin asiakkaille.

Toiminnanjohtaja Karola Grönlund iloitsee lahjoituksen vastaanottamisesta, jota olivat antamassa LC Helsinki-Viaporin edustajat Katriina Sallas (keskellä) ja Laila Romppanen (oikealla).Taasiakodilla paisteltiin asukkaille lettuja.Kuva Eija Ahlfors.LC Lovisa-Loviisan leijonat huolehtivat makkaroiden paistosta.Kuva Anne Sokka-Tuomala
Loviisa/Queen Lovisa klubi vietti Hyvän Päivää Taasiakodilla lettuja paistaen ja seurustellen senioreiden kanssa. 

Hyvän Päivän Viikkoa vietettiin torstaina Valkossa Kulta-Ajankodilla LC Lovisa-Loviisan klubileijonien grillatessa makkaraa ja Queenien paistaessa lättyjä kauniissa syyssäässä. 


Tyttöjen Tilassa oli muun muassa kynsistudio. Kuva Tuula Åminne.Perjantaina kerääntyi paljon tyttöjä kansainvälisen tyttöjenpäivän viettoon Forumin nuorisotilaan, Tyttöjen Tilaan. Pitsaa, kynsistudio, askartelua, disco ...  Vauhtia riitti ja moni tytöistä toivoi tällaisia tilaisuuksia järjestettävän useammin.


Silver Sound loi tunnelmaa.Hyvän Päivän sävelten iltapäivä viihdytti, kun LC Vantaa/Helsinge järjesti Hyvän Päivän tilaisuuden 27.10.2019 uuden Myyrmäen vanhustenkeskuksen asukkaille ja omaisille.

Pitkään jatkunut yhteistyö Myyrinkodin, nykyisin Myyrmäen vanhustenkeskus, kanssa sai uutta virtaa uusien upeiden tilojen myötä. Keskuksen uusi avara ja valoisa olohuone täyttyi pikkuhiljaa asukkaista ja hoitajista. Heitä oli kaikkiaan koolla lähes 70.

Silver Sound – orkesteri solistinaan Sirkka Keiski esitti kaikille viihdyttävää vanhaa musiikkia ja sai asukkaissa tunteet pintaan. Osa asukkaista pyörähteli ”parketilla” ja melkein kaikki lauloivat mukana tuttuja nuoruuteensa liittyviä iskelmiä.

Asukkaat kuuntelivat, lauloivat mukana ja osa jopa pyörähteli parketilla.Vantaa/Helsingen mukana olleet kahdeksan jäsentä tarjoilivat asukkaille herkulliset kakkukahvit tauon aikana. Osa asukkaista tarvitsi myös apua kahvittelussa. Sävelten iltapäivän tunnelma oli aito ja lämminhenkinen. Mukana olleet asukkaat toivoivat musiikkia ja tanssiaisia myös keväälle.

Teksti: Arja af Heurlin

Kuvat: Eija-Riitta Tamminen


Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram