Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Hyvän Päivänä silmälasitalkoot Malmilla

Silmälasitalkoot vaativat tarkkuutta.Sri Lankan Lions-ystävät järjesti Hyvän Päivänä 8.10.2016 silmälasitalkoot Malmilla "Kierrätä näkemisen hyväksi" –merkeissä. Yhteensä 12 leijonaa viidestä klubista ja kolme optometristiä kokoontuivat Leena Logrenin johdolla käsittelemään Sri Lankaan lähetettäviä silmälaseja.

 

Yksiteholasit siirtyivät mittaukseen, tietojen kirjaamiseen, liotukseen, pesuun, kuivaukseen ja pakkaukseen. Moniteholasit valikoitiin erilleen, joista saajakohteessa hyödynnetään kehykset.

 

Tässä yhteydessä onkin syytä kiittää Essilor Oy:tä, Hoya Lens Finland Oy:tä ja Optifin Oy:tä antamastaan tuesta lainatessaan käyttöömme linssimittareita.

 

Käsitellyissä laseissa oli uusia ja vanhoja, halpoja ja tunnettujen suunnittelijoiden huippukalliita luomuksia. Vahvuuksia löytyi laaja skaala, mutta joistakin myös nolla. Niitä sanottiin aiemmin ikkunalaseiksi, mutta nykyään hienostuneemmin "pukeutumislaseiksi".

 

Talkooväki koki ahaa-elämyksiä: ”Minulla oli tai isällä oli samanlaiset, muistan hyvin” tai ”Mitä Malmin torilla näistä maksettaisiinkaan?”  Päivä kului joutuisasti työn touhussa ja iloa tuotti lopputulos 1075 parin silmälasierä valmiina lähetettäväksi. Talkoolaiset kantoivat kortensa kekoon Lions-järjestön 100-vuotisjuhlakampanjan yhteen tärkeään osa-alueeseen Näönsuojeluun.

 

Otfried Blümchen kertoi suomalaisten leijonien rakennuttamasta Sri Lankan silmäsairaalasta, jossa lääkäri leikkaa 100 potilasta päivässä.

 

Loppukevennyksenä optikko Jukka kertoi tarinan Etelä-Savosta, jossa asiakasta kannustettiin totuttelemaan uudelleen ja uudelleen uusiin laseihinsa. Parin vuoden kuluttua huomattiin toisen linssin olevan ylösalaisin. Totta tai ei, kukapa siitä savolaisesta selvän ottaa.

 

Teksti ja kuvat: Maila Hongisto

 

 

Lasit liotettiin ensiksi pesua varten ...
Lasit liotettiin ensiksi pesua varten ...
... ja pesun jälkeen ne annettiin Veikko Teeriojalle ja Otfried Blümchenille kuivattavaksi.
... ja pesun jälkeen ne annettiin Veikko Teeriojal...
Jokainen työ vaatii suunnittelua, niin tässäkin.
Jokainen työ vaatii suunnittelua, niin tässäkin.
Pirjo Merta, Anneli Hirvensalo-Anttila ja Leena Nuorti Vernissasta.
Pirjo Merta, Anneli Hirvensalo-Anttila ja Leena Nu...
Ja lopuksi Saara Ylälahti saikin peilikuvaltaan kysyä, miltä näyttää.
Ja lopuksi Saara Ylälahti saikin peilikuvaltaan ky...
Tässä muutamat lasit valmiina pakattaviksi pitkää matkaa varten. Talkoopäivän aikana saatiin käsiteltyä 1075 lasit lähetettäväksi Sri Lankaan.
Tässä muutamat lasit valmiina pakattaviksi pitkää ...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram