Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

III alueen aluefoorumi pidettiin 21.10.2021 Nyyrikissä ja verkossa

Piirikuvernööri Markku Helle lausui osallistujat tervetulleiksi.Saamme olla ylpeitä, sillä omalta alueeltamme löytyy monta taidokasta esitelmänpitäjää. Eilen pidetyssä aluefoorumissa meitä oli heitä kuuntelemassa paikan päällä 26 lionia ja verkossa lisäksi 12.

Aluksi kuulimme lion Hannu Kurjen esitelmän aiheesta Hiilineutraalit kaupunginosat.
Hannu Kurki (LC Helsinki/Maunula) on toiminut organisaation kehittäjänä Helsingin kaupungilla.  Hän esitti meille havainnollisesti mm minkälaiset roolit osapuolilla on muutoksen läpiviemisessä.

Huolet kannattaa kanavoida toiminnaksi ja hiilineutraalius kannattaa aloittaa ajoissa. Silloin muutoksesta hyödytään. Ja jos keksimme jotain mihin nuori sukupolvi voi tarttua niin saamme heistä uusia jäseniä, totesi Hannu Kurki.

Hänen jälkeen jatkoi lion Hannu Rantapään esitelmällään Uusiutuvan energian kehitys Suomessa.
Hannu Rantapäällä (LC Helsinki/Pasila) on 25 vuoden kokemus energia-alalta lähinnä tuuli- ja aurinkovoimalaitoksien suunnittelun osalta. Hän kertoi meille mm uusiutuvan energiatuotannon keskeisistä kehitysaskeleista. Niitä ovat akkuteknologia ja generaattorit/moottorit –PM tekniikka. Akun merkitys tulee kasvamaan lähitulevaisuudessa ja akkujen määrä lisääntymään myös jokaisen kodissa, kertoi Hannu.
Mutta miten saamme rakennettua akkuja, joiden purkausteho on suuri ja hinta samalla alhainen?

Aurinkopanelien teho on kasvanut 150 watista 600 wattiin. Tuulivoima taas on keskeisiä ratkaisuja, joilla on suuri vaikutus energiansäästöön ja hiilineutraaliuteen. Kalajoki on johtava uusiutuvan energian kaupunki Suomessa, kertoi Hannu Rantapää.

 

Ainoana ulkopuolisena esitelmöitsijänä tässä aluefoorumissa oli pääkaupunkiseudun turvakotiyhdistyksen toiminnanjohtaja Karola Grönlund, joka kertoi turvakotien toiminnasta ja rahoituksesta. Hän kertoi, että yhdistyksellä on n 50 työntekijää. Yhdistyksellä on kolme toimintamuotoa ja viisi yksikköä: kolme turvakotia, asumisyksikkö Kilpola ja lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö. Lähisuhdeväkivaltaa ilmenee kaikissa yhteiskuntaluokissa, ikäryhmissä ja kaupunginosissa ja aihe on edelleen tabu. Valtio maksaa kaikki kustannukset ja THL koordinoi toimintaa.

Karola Grönlund kiitti meitä Auta lasta, auta perhettä -keräyksen järjestämisestä ja tuotteiden lahjoittamisesta tuvakoteihin. Tervetulleita ovat edelleen mm kaikki säilyvät ruokatarvikkeet, hygieniatuotteet ja lasten lelut. Uudet vaatteet ovat myös tervetulleita. Käytetyt sensijaan eivät ole toivottuja, kertoi Karola Grönlund. Hänen esitelmänsä oli meille mieluinen ja hän saikin vastattavakseen monia kysymyksiä.

 

Sen jälkeen jatkui piirin omien lionien hieno esitelmäsarja. Jyri Jylppy Kurki kertoi meille palvelusta ja näkökyvystä. Hän kertoi mm koko päivän mittaisesta sokkopingiskilpailusta, joka pidetään 6.11.2021. Sinne tarvitaan auttavia käsiä tarjoilun järjestämiseen.

 

 Mirva Neva-aho-Simonsen puolestaan kertoi KiTeNet-hankkeesta ja kannusti kaikkia klubeja ottamaan rohkeasti yhteyttä kouluihin. Tarkoitus on puhua aiheesta vanhempainilloissa ja saada vanhemmat tutustumaan toisiinsa, verkostoitumaan ja siten auttamaan nettikiusaamisen torjunnassa. Vanhempainvarteissa voisi myös jakaa KiTeNet-esitettä.


Merja Carlander kertoi meille jäsenasioista ja haastatteli Leena Saarista ja Merja Kotakorpea  teemaklubi Kulttuurileijonista. Klubin toiminta-ajatuksena on viedä ikäihmisiä kulttuuritapahtumiin, joihin he eivät ilman kaveria lähtisi. Klubi on yhtenäisklubi eikä sen jäsenten tarvitse asua samalla paikkakunnalla. Klubin jäsenet ovat itse ommelleet leijonaessuja myyntiin.  Ne soveltuvat hyvin esim. joululahjoiksi.

Illan päätteeksi kuulimme vielä Timo Heinosta, joka kertoi meille Kampanja 100:sta sekä Lasse Halmetta, joka kertoi tulevista koulutuksista.


Ilta oli kokonaisuudessaan antoisa ja viihtyisä ja siellä keskusteltiin myös paljon. Erityiskiitokset lohkon puheenjohtajille Niina Minkkiselle, Kyösti Pyysalolle ja Aarne Österbergille hienosti onnistuneesta illasta!

Teksti ja kuvat: Arja Oksanen


Hannu Kurjen aiheena oli   Hiilineutraalit kaupunginosat.
Hannu Kurjen aiheena oli Hiilineutraalit kaupung...
Tästä selviävät eri osapuolten roolit kasvihuoneilmiön torjunnassa.
Tästä selviävät eri osapuolten roolit kasvihuoneil...
Hannu Rantapään aiheena oli Uusiutuvan energian kehitys Suomessa.
Hannu Rantapään aiheena oli Uusiutuvan energian ke...
Kuvasta selviää mitä uusiutuvalla energialla tarkoitetaan.
Kuvasta selviää mitä uusiutuvalla energialla tarko...
Karola Grönlund kertoi turvakotien toiminnasta ja rahoituksesta.
Karola Grönlund kertoi turvakotien toiminnasta ja ...
Tietoa lähisuhdeväkivaltayksikön palveluista.
Tietoa lähisuhdeväkivaltayksikön palveluista.
Jyri Kurki kertoi meille mm Iiris-keskuksesta, leijonaemoista ja sokkopingiksestä.
Jyri Kurki kertoi meille mm Iiris-keskuksesta, lei...
Sokkopingisturnauksia  järjestetään mm Iiris-keskuksessa 6.11.2021.
Sokkopingisturnauksia järjestetään mm Iiris-kesku...
Jos Leijonaemoilta tulee avunpyyntö niin siihen on reagoitava nopeasti, kertoi Jylppy.
Jos Leijonaemoilta tulee avunpyyntö niin siihen on...
Mirva Neva-aho-Simonsenilla on kädessään  KiTeNet-esitteitä, joita voi jakaa esim. koulujen vanhempainvarteissa.
Mirva Neva-aho-Simonsenilla on kädessään KiTeNet-...
vas. Leena Saarinen. Merja Kotakorpi, Pekka Taskinen, Merja Carlander ja Heikki Saarinen yhteiskuvassa.
vas. Leena Saarinen. Merja Kotakorpi, Pekka Taskin...
Hannu Kurki lupasi Merja Carlanderille, että Maunulan klubiryhtyy uuden perusteilla olevan hiilikädenjälkiklubin kummiksi. Klubilla ei vielä ole virallista nimeä.
Hannu Kurki lupasi Merja Carlanderille, että Maunu...
Lasse Halme kertoi mm tulevista koulutuksista.
Lasse Halme kertoi mm tulevista koulutuksista.
Timo Heinosen aiheena oli Kampanja 100.
Timo Heinosen aiheena oli Kampanja 100.
Niina Minkkinen oli yksi tämän onnistuneen illan järjestäjistä.
Niina Minkkinen oli yksi tämän onnistuneen illan j...
Aarne Österberg kuului myös järjestäjiin samoin kuin
Aarne Österberg kuului myös järjestäjiin samoin ku...
Kyösti Pyysalo. Hän piti meille hauskan taukojumpan.
Kyösti Pyysalo. Hän piti meille hauskan taukojumpa...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram