Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Iiris-keskuksessa talkoiltiin pikkujoulujen merkeissä

N-piirimme perinteisessä tukikohteessa näkövammaisten Iiris-keskuksessa järjestetään syksyisin ja keväisin talkoot, jotta leijonien kustantama virikepiha toimisi hyvin. Nyt syystalkoissa oli maassa jo lunta ja Iiris-keskuksen lasten kuntoutusosaston väki halusikin samalla järjestää meille pikkujoulutunnelmaa.

 

Toimintaterapeutti Venla Puhakainen kertoi meille Lasten oikeuksista ja lasten itse kirjoittamista oikeuksistaan.Tänä syksynä lehdet pysyivät pitkään puussa ja sitten tulikin jo lunta. No sehän ei talkoolaisia haitannut, trampoliini purettiin ja iso turvakeinu otettiin alas ja jopa vähän haravoitiinkin.

Näkötyöryhmän Kirsi Sjöblom haravan varressa.Timo Heinonen availi jätesäkkejä lehtiroskia varten.Toimintaterapeutti Venla Puhakainen oli toivonut leijonien talkoita Lasten oikeuksien viikolle, koska silloin paikalle halusivat tulla myös kuntoutusviikolla olevat lapsiperheet. Kuntoutusosaston väki halusi kiittää leijonia työstään Iiris-keskuksen hyväksi tarjoamalla glögiä ja pipareita.

 

Lapset olivat valmistaneet meille ajatuksia siitä, mitä lasten oikeudet heille merkitsevät. Niitä olivat muun muassa päättää kuka on, mitä tekee ja kenen kanssa on. Samaten oikeuksina koettiin koulu, nukkuminen, liigakortit ja saada tietoa. Myös oikeus olla oma itsensä, käydä tallilla tai Iiriksessä ja hyvä hoito sekä mielipiteiden kertominen nähtiin oikeuksina. Eikä näitäkään unohdettu: suklaan syönti, leikkiminen, elää omassa kodissa, kokea turvaa ja iloa, olla kavereiden kanssa ja soittaa heille.

 

Kuntoutusjaksolla olevat lapsiperheet olivat mukana tapahtumassa.Talkoiden päätteeksi saatiin perinteiseen tapaan nauttia Näkemisen puolesta työryhmän Jyri Jylppy Kurjen grillaamista makkaroista. Sitten vain haravat ja muut tavarat varastoon odottamaan kevään talkoita, trampan kokoamista ja pihan viimeistelyä innokkaiden lasten käyttöön. 

 

 

Talkoissa oli mukana useita LC Hki Kontulan jäseniä, kaksi Pakinkylän ja kaksi Malmittarien edustajaa sekä yksi Vantaan Vernissa -klubista.

 

Teija Loponen

 

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram