Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Ilmiömäinen Euroopan Lions Quest -väen tapaaminen Suomessa

70 osanottajaa 24 maasta kokoontui perjantaina 13.1.2017 Helsingin Yliopiston Minerva-opetustilaan.

Miten paljon tarjottavaa Lions-liikkeellä onkaan ympäröivälle yhteiskunnalle!  Tämä nousi mieleen, kun seurasi  Lions Quest -väen Euroopan tapaamista (Lions Quest Europa Meeting, LQEM ) Hyvinkäällä ja Helsingissä 12.–15.1.2017.

 

Paikalla oli seitsemänkymmentä kasvatuksen ammattilaista 24 eri maasta. Mukana oli mm. kansainvälisen Lions-organisaation Quest –koordinaattori  Michael Di Maria.

 

Suomi on koulutuksen alalla kansainvälinen tähti. Se ei ole kuitenkaan sattumaa, vaan taustalla on pitkäjänteinen työ, joka on tuottanut mm. uudenlaisia koulutuksen ympäristöjä. Suomessa puhutaan nykyään paljon esimerkiksi  ilmiöpohjaisesta opetuksesta (Phenomenon-based learning, PBL).

 

Tätä aihetta käsiteltiinkin Helsingin Yliopiston Kasvatustieteen laitoksella pidetyssä sessiossa perjantaina 13.1.2017. Professori Kirsti Lonka kuvasi uutta tapaa, jossa oppimisen lähtökohtana ovat todellisen maailman ilmiöt. Pirstaloituneen oppimisen sijaan keräännytään ilmiön ympärille oppimaan tietoja ja taitoja uudenlaisissa oppimisympäristöissä, perinteiset oppiainerajat ylittäen.

 

LQEM-tapahtumassa valtiovallan tervehdyksen esitti vuodenvaihteessa Opetushallituksen pääjohtajana aloittanut Olli-Pekka Heinonen.

 

Lions Quest Europa Meetingin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, PDG Osmo Harju oli iloinen tapaamisen saamasta palautteesta.  – Tämä oli ainakin kymmeneen vuoteen paras, joku osanottajista oli kiitellyt.

 

- Erittäin tyytyväisiä oltiin esimerkiksi tapahtuman ja Yliopiston väliseen kiinteään yhteistyöhön, hän kertoo.

 

On ilmeistä, että Suomen Lions-toimintaan on kehittymässä auttamisen rinnalle yhteiskuntaa rakentavia asiantuntijuustoimintoja, joista Lions Quest on ilman muuta kansainvälisestikin mitattuna kärkihanke.

 

 

 

 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuvat: Antti Tuomikoski

Keskustelu oli vilkasta Minerva-oppimiskeskuksessa. Vas. professori Kirsti Lonka, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, ID Markus Flaaming, seurakuntaneuvos Thorleif Johansson ja KT, tutkija Markus Talvio.
Keskustelu oli vilkasta Minerva-oppimiskeskuksessa...
Lions Quest -työryhmän puheenjohtaja Raija Fors toivotti osanottajat tervetulleiksi Minerva-oppimiskeskuksen sessioon.
Lions Quest -työryhmän puheenjohtaja Raija Fors to...
Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen totesi Lions Questin sopivan vuorovaikutteisuutensa vuoksi erittäin hyvin opetusmenetelmien kehitysympäristöksi.
Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen t...
Professori Kirsti Lonka avasi osanottajille joitakin Suomen opetusjärjestelmän ratkaisuja ja tulevaisuuden haasteita.
Professori Kirsti Lonka avasi osanottajille joitak...
Kansainvälisen Lions-organisaation Quest-koordinaattori Michael DiMaria oli vauhdissa koko seminaarin ajan.
Kansainvälisen Lions-organisaation Quest-koordinaa...
Tutkija, FT Markus Talvio kertoi mm. Lions-vaikuttavuustutkimuksesta ja sen tuottamista tuloksista.
Tutkija, FT Markus Talvio kertoi mm. Lions-vaikutt...
LQEM:n isäntä, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, PDG Osmo Harju oli tyytyväinen tapahtuman kaikenpuolisesta onnistumisesta.
LQEM:n isäntä, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram