Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Iloa ja väriä Jokileijona-kävelyllä

Perinteistä Tikkurilan alueen viiden Lions-klubin yhdessä järjestämää koko perheen Jokileijona-tapahtumaa vietettiin 23.4.2017 Keravanjoen Tikkurilan puoleisella ulkoilureitillä. Varoja kerättiin Punaiseen Sulkaan suomalaisten nuorten hyväksi.

 

Tilaisuuden Veininmyllyllä avasi lohkon puheenjohtaja Hannu Nurmi ja tapahtuman tervehdyssanat esitti apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä. Hän kertoi puheessaan muun muassa Jokirannan ympäristön suunnittelu- ja kehitystyöstä. Nikinmäen naislaulajat viihdytti yleisöä sekä avajaistilaisuudessa että iltapäivällä Jokirannan koulun pihalla.

 

Vaikka tapahtuman avajaistilaisuus vietettiin niin räntä-, rae- kuin vesisateessa, Leijona-kävelyyn osallistui paljon lapsiperheitä. Kahden kilometrin pituisella ulkoilureitillä mietittiin vastauksia 18 luontoaiheiseen kysymykseen.

 

Mukana reitin varrella oli myös Tikkurilan Siniset, joka on nimensä mukaisesti Tikkurilassa toimiva, noin 80 hengen partiolippukunta. Tällä kertaa partiorastilla saatiin tietoa kierrättämisestä ja jätteiden lajittelusta.

 

Viertolanrannassa nautittiin grillimakkarasta ja buffetin antimista. Siellä sai ostaa Punainen Sulka -tuotteita, ja arpajaisissa voitti hienoja palkintoja. Lapset saivat yllätyslahjoja onginnasta, ja heidän kasvoilleen maalattiin hienot leijonamaalaukset.

 

Jokirannan koulun pihalla oli perinteisesti paljon tohinaa ja tapahtumia: keskelle pihaa oli pysäköity upeaan riviin Stadin pärtsärien kiiltäviä, toinen toistaan hienompia moottoripyöriä, muun muassa Jawa-merkkinen moottoripyörä vuosimallia 1953.

 

Entinen piirikuvernööri Heikki Saarinen kertoi aurinkokeittimistä, joita pohjoismaiset Lions-klubit toimittavat Keniaan Kakamegan alueen vielä suureksi osaksi sähköttömiin kyliin. Hankkeen tavoitteena on helpottaa paikallisten naisten arkea ja säästää alueen luontoa ja puuvaroja.

 

Myös Tikkurilan Judokat esittelivät toimintaansa. Noin 300 jäsenen seura koostuu harrastajista aina kilpatasoon saakka.

 

Pihalla pääsi vetokoira-ajelulle, ja siellä oli vanhoja tuttuja kilpailuja valokennojuoksusta ja ketjun heitosta vesieuropeliin. Tänä vuonna lapsille oli järjestetty myös tietovisa kiperine kysymyksineen. Uutta olivat myös klubien omat kirpputoripisteet.

 

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat LC Vantaa/Avia, LC Hiekkaharju-Sandkulla, LC Vantaa/Simonkylä, LC Tikkurila-Dickursby ja LC Vantaa/Vernissa.

 

Teksti ja kuvat: Riitta Dahlberg

 

Reitin varrella oli 18 luontoaiheista kysymystä.
Reitin varrella oli 18 luontoaiheista kysymystä.
Luontopolku kiinnosti myös poikia.
Luontopolku kiinnosti myös poikia.
Oikeat vastaukset luontokysymyksiin löytyivät Jokirannan koulun pihalta.
Oikeat vastaukset luontokysymyksiin löytyivät Joki...
Tietovisassa esitettiin hauskoja kysymyksiä lapsille.
Tietovisassa esitettiin hauskoja kysymyksiä lapsil...
Leijonainen kierteli luontopolkua lasten mukana.
Leijonainen kierteli luontopolkua lasten mukana.
Iloa ja väriä Jokileijona-kävelyllä.
Iloa ja väriä Jokileijona-kävelyllä.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram