Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Iloisia osallistujia Piirifoorumissa 

Yhteiskuva 100:n prosentin  presidentin mitalin saaneista. Mukana myös piirikuvernöörit Markku Helle ja  Make Vesikallio, joka jakoi mitalit. Kuvasta puuttuu LC Helsinki Pohjoisen presidentti.

Tämän syksyn piirifoorum pidettiin Mikaelin kirkossa 27.9.2021. Paikan päälle sinne mahtui 60 ensiksi ilmoittautunutta.  GoToMeeting -sovelluksen kautta tilaisuuteen osallistui lisäksi reilut 30 lionia.

Aluksi lauloimme yhdessä Leijonahengen, jonka jälkeen piirikuvernööri Markku Helle avasi kokouksen ja toivotti osallistujat tervetulleiksi. Hän toivoi, että mahdollisimman moni klubi ja lion osallistuisi tällä kaudella Kampanja 100:aan ja kertoi myös  6.10. pidettävästä ARS-infoillasta ja Diabeteskävelystä 16.10. Näkyvyys on viestinnällisesti tärkeää, totesi piirikuvernööri.  Tapahtumista pitäisi myös raportoida MyLioniin ja myös kokouksista kuten tästä piirifoorumista. 

Illan pääpuhuja oli Pertti Ratia LC Hiekkaharju-Sandkullasta. Hänen aiheensa oli Kestävä kehitys. Olemme joukko, joka voi olla suunnannäyttäjä ja opastaja ja mahdollisesti myös kääntämässä nykykehityksen suuntaa, totesi Pertti Ratia. Hän toivoi klubeihin henkilöä, joka toimisi ”tuotepäällikkönä”. N-piirin sivulta löytyy aiheesta paljon tietoa ja vinkkejä osoitteesta

Suomen Lions-liiton jäsentietoiskun esitti Jenni Luomala. Jenni kertoi, että useimmat jäsenet liittyvät klubeihin kutsusta.  Hän kehotti meitä kaikkia miettimään haluammeko, että klubimme on aktiivinen 10 vuoden kuluttua.  Tarvitsemmeko uusia jäseniä? Tärkeää se on jo senkin takia, että lionien keski-ikä on tällä hetkellä 65 vuotta.  Tärkeää on myös, että klubin jäseniltä kysytään asioista, että klubilla on kotisivut, joita päivitetään ja Fb-sivut. Paikallislehdissä voisi olla juttuja ja halukkaita voisi kutsua mukaan tapahtumiin tutustumaan toimintaamme. Hän kertoi myös suunnitteilla olevasta uuden jäsenen passista.

 

 Seuraavaksi kuulimme varapiirikuvernöörien puheenvuorot. 1. varapiirikuvernööri Kjell Wikström kertoi aloittavansa jo oman kautensa hallituksen kokoamisen ja toivoi, että halukkaat itse ilmoittautuisivat hänelle.

2. varapiirikuvernööri Pekka Taskinen puolestaan kertoi lohkonpuheenjohtajan tehtävistä. Lohkon puheenjohtajat pääsevät mm tutustumaan alueensa muihin klubeihin ja voivat vaikuttaa piirin päätöksiin. Jos olet kiinnostunut, ole itse aktiivinen ja kysy lisää!

Toimikuntien puheenvuoroista ensimmäisenä oli nuorisovaihto.  Siitä kertoi Leena Kuismanen. Hän totesi vaikeinta olevan isäntäperheiden löytäminen. Isäntäperheen ei tarvitse olla lionperhe. Riittää, että on antaa yösija ja ruokaa. Retkiäkin voi toki tehdä, viedä nuoret tutustumisretkelle vaikkapa metsään. Vuoden 2022 nuorisoleirin järjestää C-piiri. N-piirin vuoro on vuonna 2024.

Viestinnän terveiset toi Anne Sokka-Tuomala.  Anne kertoi viestinnän keinoista näkyväksi tulemisessa. Niitä ovat mm monikanavaisuus, printtimedia, sosiaalinen media, paikallislehdet, julisteet, flyerit, suora puhe sekä logojen, kuvien ja videoiden käyttö. Tärkeää on myös, että suunnitellaan etukäteen  mikä milloinkin on tavoite, kuka viestii kenelle, missä ja miten. Viestinnän materiaalit löytyvät  myöhemmin osiosta Koulutus. 

Timo Heinonen kertoi Kampanja 100:sta. Tärkeää on, että jokainen klubi osallistuu kampanjaan vaikka parilla kympillä per jäsen!

Leojen terveiset toi Elina Laakso. Hän kertoi meille leojen toiminnasta. Meiltä lioneilta hän toivoi, että kutsuisimme leoja kokouksiimme kertomaan leotoiminnasta ja pyysi myös, että markkinoisimme leoja.

Ilta huipentui 100 %:n presidentin mitalien jakoon. Viime kauden piirikuvernööri Make Vesikallio jakoi ne klubien presidenteille, joista paikalla oli kahdeksan. Mitalin saajat olivat: Eira Ahonen (LC Helsinki Viapori), Päivi Frisk  (LC Helsinki Keskuspuisto), Christoffer Hansson (LC Helsinki Finlandia), Ilkka Leino (LC Askola), Alf Lindholm (LC Lovisa-Lovisa), Timo Salmi (LC Helsinki Pohjoinen), Mirja Salo (LC Helsinki Aurora),  Anne Sokka-Tuomala (LC Loviisa/Queen Lovisa), Pentti Väisänen (LC Helsinki Kontula) ja Irma Väätäinen (LC Helsinki Malmittaret). LC Helsinki Keskuspuiston mitalin haki klubin 1. varapresidentti Olga-Helena Laaksonen. LC Helsinki Pohjoisen mitali luovutetaann sen saajalle varapiirikuvernöörin vierailun yhteydessä. 

Teksti ja kuvat:  Arja Oksanen

Osallistujia Mikaelin kirkossa.
Osallistujia Mikaelin kirkossa.
Piirisihteeri Marja-Leena Turunen, 2. varapiirikuvernööri Pekka Taskinen ja 1. varapiirikuvernööri Kjell Wickström.
Piirisihteeri Marja-Leena Turunen, 2. varapiirikuv...
Piirikuvernööri Markku Helle avasi kokouksen.
Piirikuvernööri Markku Helle avasi kokouksen.
Pertti Ratia kertoi meille Kestävästä kehityksestä.
Pertti Ratia kertoi meille Kestävästä kehityksestä...
Käytännön ehdotuksia klubeille.
Käytännön ehdotuksia klubeille.
Jenni Luomala toi liiton terveiset jäsenhankinnasta.
Jenni Luomala toi liiton terveiset jäsenhankinnast...
Tärkeää on kuinka uudet jäsenet otetaan vastaan.
Tärkeää on kuinka uudet jäsenet otetaan vastaan.
Leena Kuismanen kertoi nuorisonvaihdosta
Leena Kuismanen kertoi nuorisonvaihdosta
Isäntäperheitä tarvitaan!
Isäntäperheitä tarvitaan!
Anne Sokka-Tuomala kertoi viestinnän terveiset.
Anne Sokka-Tuomala kertoi viestinnän terveiset.
Timo Heinonen kertoi Kampanja 100:sta.
Timo Heinonen kertoi Kampanja 100:sta.
Elina Laakso kertoi meille leoista.
Elina Laakso kertoi meille leoista.
Mitä leot toivovat leijonilta?
Mitä leot toivovat leijonilta?

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram