Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Iiris-keskuksen virikepihalla talkoiltiin hyisessä säässä

Sen verran viiileää oli, että kahvi ja makkarat maistuivat jo puolivälissä.

Meillä N-piirissä järjestetään säännöllisesti kahdesti vuodessa Näkövammaisten kuntoutuskeskus Iiriksessä virikepihan talkoot. Silloin laitetaan näkövammaisten lasten ja heidän sisarustensa käytössä oleva leikki- ja virikepiha  talvi- tai kesäkuntoon.

Maanantaina 22.4. Iiris-keskuksessa käytiin eri klubeja edustavien noin 15 leijonan ja muutaman puolison voimin haravoimassa, leikkaamassa ylikasvaneiden pensaiden ja puiden oksia, levittämässä soraa ja kariketta sekä tasoittamassa hiekkalaatikon hiekat. Ja tietysti kokosimme trampoliinin, lasten suuren suosikin.

 

Sää ei talkoolaisia suosinut, olikohan edes plussa-asteiden puolella ja siksi jätettiin vähän lämpimämmille säille uusien marjapensaiden ja mustikkapensaan istutus. Lisää soraa ja multaa viedään myös vielä ja samalla korjataan vuosien saatossa rikkoutuneet aidanteet.

Ostoslistalle on lisätty huonoon kuntoon lahonneiden puisten koirapatsaiden lisäksi piha-alueen penkit ja pöydät, nekin alkavat olla lahoja.

 

Tälläkin kertaa lasten kuntoutusosastolla olevat lapset tulivat käymään pihalla katsastamassa aikaansaannoksiamme ja erityisesti trampoliinin kokoaminen näytti kiinnostavan heitä. Viime keväänä lahjoitettu turvakeinu oli jo kovassa käytössä.

Iiriksen väki toi meille kahvia, kuumaa mehua ja pullaa ja lisäksi lapset olivat tehneet upean jättikortin, jossa luki Kiitos leijonat. Isommat lapset olivat värittäneet leijonan ja pienemmät tehneet tassujensa kuvia nimmarein varustettuna.

 

Sen verran viileää oli, että talkooeväitä, Jylpyn (Jyri Kurki) paistamia makkaroita syötiin jo talkoiden puolivälissä. Makkaran ympärillä sormet sulivat ja saattoi taas jatkaa hommia.

Näkemisen puolesta työryhmä kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia – taas tehtiin hyvää ja tuotettiin iloista mieltä!

Teija Loponen

 

Trampoliinin kasaus oli yksi tärkeimmistä tehtävistä.
Trampoliinin kasaus oli yksi tärkeimmistä tehtävis...
Leikkialueen ympäriltä haravoitiin syksyllä jääneet lehdet.
Leikkialueen ympäriltä haravoitiin syksyllä jäänee...
Vähän piti pensaitakin leikata.
Vähän piti pensaitakin leikata.
Aistirata sai uusia kiviä ja muutakin pintaa.
Aistirata sai uusia kiviä ja muutakin pintaa.
Lapsilta saatiin upea kortti kiitokseksi.
Lapsilta saatiin upea kortti kiitokseksi.
Trampoliimi oli jo hyvällä mallilla evästauon aikaan!
Trampoliimi oli jo hyvällä mallilla evästauon aika...
Jylppy ja kiitoskortti.
Jylppy ja kiitoskortti.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram