Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

IP Choi sai rautaisannoksen tietoa Suomen leijonatyöstä

DG Jenni Luomala sai kansainvälisen presidentin tunnustuksen.Kauden avauksen juonsivat piirikuvernöörit Kristiina Jäntti ja Jenni Luomala.Tiitus Tuohikorpi ja Mika Pirttivaara antoivat IP Choille Puhtaat vedet -hankkeen lahjat ja pyysivät häntä mukaan hankkeen suojelijaksi.

Lions Clubs Internationalin 103. kansainvälinen presidentti, eteläkorealainen Dr. Jung-Yul Choi vieraili puolisonsa Seong-Bok Yangin kanssa Suomessa 25.-27. elokuuta.


Helsingissä presidentille esiteltiin näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksen kuntoutuspihaa, johon N-piirin klubit ovat hankkineet näkövammaisten lasten kuntoutus- ja viriketoimintaan välineitä. Lisäksi Iiris-keskukseen on perustettu lasten oppimiskeskus kansainvälisen säätiön Lions Clubs LCIF:n tuella.

 


Maanantai-iltana IP Choi osallistui N- ja B-piirien kauden avajaistilaisuuteen Pohjois-Haagan koululla. Se oli jo toinen kerta peräkkäin, kun avaustilaisuus sai kansainvälisen presidentin vieraakseen. B-piirin piirikuvernööri Kristiina Jäntti juonsi illan suomeksi ja  oma DG:mme Jenni Luomala englanniksi.

 

Puheessaan Choi kertoi tavoitteenaan olevan palveleva johtaminen, jossa johtaja kysyy kuinka voin auttaa. Käskeminen ei Choin mielestä ole ratkaisu vaan yhdessä tekeminen.

Choi antoi ohjeita myös jäsenhankintaan ja kehotti meitä tekemään töitä saadaksemme jäsenmäärämme kasvamaan 30 000 jäseneen. Hän rohkaisi kysymään mukaan ystäviä ja naapureita sekä omia ja ystävien lapsia tai lapsenlapsia. Yksi potentiaalinen ryhmä ovat juuri eläkkeelle siirtyneet, jotka miettivät mihin aikaansa käyttäisivät.
Varsinainen ratkaisu jäsenohjelmaan on Choin mielestä Speciality club, jonkin harrastuksen ympärille koottu klubi. Harrastus voi olla vaikka karaoke tai kiipeily.

N-piirin johtokolmikko arvokkaassa seurassa.Luomala sai ilokseen kertoa Choille, että aivan pian on tulossa kulttuuriteemaisen klubin perustamistilaisuus.

Liiton terveiset toi puheenjohtaja Aarne Kivioja, joka kertoi muun muassa tulevasta juhlavuodesta ja varoitti laskuhuijauksista, joita klubeille saattaa tulla.

Leijonat puhtaan veden puolesta -hanketta esitteli laajasti projektipäällikkö Karoliina Vilander. Teemu Laitinen teki kuulijoille tutuksi Leo4Green – European Activityn, jossa myös tehdään hyviä tekoja muun muassa ympäristölle, hankkeen uusin teema on nälkä.

 

IPDG Sanna Mustonen kertoi kuvasarjalla kesän 2019 diabetes-leiristä. Se oli ollut ikimuistoinen kokemus niin järjestäjille kuin osallistujillekin. Myös Europa Forumin lähestymisestä muistutettiin, vielä ehtii mukaan.

Maanantaina päivällä IP Choille esiteltiin näkövammaisten keskusta. Mukana oli liiton johtoa ja useita N-piirin edustajia. 

Teija Loponen

Kuvat Arja Oksanen, Merja Carlander, Teija Loponen

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram