Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

IV alueen aluefoorumissa lähes 50 lionia

Piirikuvernööri Jenni Luomala yhdessä illan puheenjohtajana toimineen alueen puheenjohtaja Maila Hongiston kanssaIV alueen aluefoorum pidettiin 28.10.2019 Toyota Auto tiloissa Vantaalla. Siihen osallistui lähes viisikymmentä lionia, joille kaikille Toyota Auto tarjosi leivoskahvit. Tilaisuuden kokoonkutsuja, alueen puheenjohtaja Maila Hongisto antoi aluksi puheenvuoron Toyota Auton edustajalle lion Riitta Sihvolalle Vantaan Aviasta,  jolle kuuluvat kiitokset kokouspaikasta.

Seuraavaksi ohjelmassa kuultiin piirikuvernööri Jenni Luomalan ajankohtaiskatsaus. Hän kertoi  perusteilla olevasta kulttuuriklubista sekä Kalasatamaan perusteilla olevasta uudesta klubista. Kalasatamassa järjestetään Auta lasta – auta perhettä keräys, jonka yhteydessä kävijöille kerrotaan uudesta klubista ja toivotetaan kiinnostuneet henkilöt tervetulleiksi mukaan. Hän toivoi myös, että klubit kertoisivat piirin Facebook-sivuilla omista aktiviteeteistaan ja saisivat niiden kautta lisää näkyvyyttä ja mainosta tapahtumilleen. 
Piirikuvernöörin puheenvuoron jälkeen kuulimme Hanna Ahon ansiokkaan esityksen otsikolla Ilmastonmuutos - Lumen ja vesien maa kriisissä. FM Hanna Aho toimii suojeluasiantuntijana Suomen Luonnonsuojeluliitossa. Minne olemme menossa? hän kysyi meiltä. Arktinen alue lämpenee kaksi kertaa nopeammin. Suomessa talvet ovat jo nyt siirtyneet 300 kilometriä pohjoiseen. Nykylupauksilla menemme kohti 3 asteen lämpenemistä globaalisti. Kestävä kehitys edellyttää nopeaa ilmastonmuutoksen hillitsemistä ja siihen sopeutumista kaikkialla. Tarvitaan tekoja, päästöt alas ja nielut ylös! Muutoksiin tarvitaan Hanna Ahon mukaan 3,5 % väestöstä. 

Suomen Leojen varapuheenjohtaja Joel Stockmakare yllätti osallistujat laulamalla ja soittamalla kitarallaan yhdessä Ida Maria Koskelan kanssa säveltämänsä laulun Vantaan leoista. Myöhemmin hän kertoi meille mm että Vantaan leoihin on liittynyt puolenkymmentä uutta jäsentä. 
Ohjelma jatkui Timo Heinosen puheenvuorolla Campaign 100:sta ja Markku Helteen puheenvuorolla koulutuksesta. Timo Heinonen kertoi mm että N-piirissä on tällä hetkellä 893 Melwin Jones –jäsentä ja 41 progressiivista jäsentä. Klubit ja myös yksittäiset lionit voivat hankkia Melwin Jones –jäsenyyden lahjoittamalla LCIF:lle 1000 USD:ia.  

Markku Helle kertoi tulevista koulutuksista. Uutuutena on tulossa tietoiskuja. Ne ovat alle tunnin mittaisia ja tulevat verkon kautta. Ensimmäisenä on vuorossa viestinnän tietoisku marraskuun lopulla.  6.11. on verkossa verkkoviestinnän koulutusta, jonka pitää Thorleif (Tusse) Johansson. Koulutus tulee hyvään tarpeeseen, sillä viestintä on julistamassa klubeille kilpailun.
Piirin nuorisovaihdosta vastaava lion Leena Kuismanen Porvoon Blankasta kertoi meille nuorisoasioista. Nuorisovaihtoon haluavien nuorten hakemukset tulee toimittaa Leena Kuismaselle viimeistään 15.12.2019. Lomakkeet ja ohjeet löytyvät piirin sivuilta.

ARS-vastaava Kari T. Piela Pähkinärinteen klubista kertoi ARS-asioista. Jos klubilla on joku sopiva aktiviteetti johon tarvitsee tukea niin sitä voi hakea ARS-säätiöltä, kertoi Kari. Eräs suurimmista ARS-aktiviteeteista on ollut Iiriskeskuksen Taikalattia, johon useat klubit osallistuivat. Jos klubit haluavat hankkia ARS-ritarin arvon niin hakemuksen voi tehdä netissä ja ARS-säätiön tilille tulee maksaa 850 euroa.

Lopuksi kaikki paikalla olleet klubit saivat kertoa tulevista aktiviteeteistaan. Joulukonsertteja on tulossa paljon, mm Komeettojen konsertti Lumossa 3.11. esiintyjinä Kyösti Mäkimattila ja korsuorkesteri, Simonkylän klubin adventtikonsertti 29.11. Pyhän Laurin kirkossa esiintyjinä oopperalaulajia ja Simonkylä koulun kuoro, Hakunilan klubin joulukonsertti Hakunilan kirkossa 1.12. esiintyjinä Sirkka Parviainen, Hannu Forsberg, Jaakko Hietikko, Arto Hosio ja Juhana Suninen sekä Koivukylän klubin joulukonsertti 3.12. Rekolan kirkossa esiintyjänä Jore Marjaranta ja Marika Sandström. 

Itsenäisyyspäivänä klubit osallistuvat perinteisesti Pyhän Laurin kirkon kaksikieliseen jumalanpalvelukseen, lippuvartioon sekä kynttilöiden sytyttämiseen sankarihaudoille. 

Klubien toiminta on erittäin vilkasta nyt joulun aikaan. Konserttien lisäksi järjestetään myyjäisiä ja tonttupolkuja. Toivottavasti saamme niistä uutisia ja kuvia piirimme Facebook-sivuille!

Teksti ja kuvat:
Arja Oksanen

Toyota auton puheenvuoron käytti lion  Riitta Sihvola
Toyota auton puheenvuoron käytti lion Riitta Sihv...
Aluefoorumiin osallistui lähes 50 lionia
Aluefoorumiin osallistui lähes 50 lionia
jotka kuuntelivat tarkkaavaisesti
jotka kuuntelivat tarkkaavaisesti
ja esittivät myös kysymyksiä.
ja esittivät myös kysymyksiä.
Illan ohjelma
Illan ohjelma
FM Hanna Aho Suomen Luonnonsuojeluliitosta
FM Hanna Aho Suomen Luonnonsuojeluliitosta
kertoi meille ilmastonmuutoksesta ja
kertoi meille ilmastonmuutoksesta ja
sen seurauksista.
sen seurauksista.
Tässä yksi hänen esityksensä dioista.
Tässä yksi hänen esityksensä dioista.
Joel Stockmakare viihdytti meitä laulamalla ja soittamalla kitaraa.
Joel Stockmakare viihdytti meitä laulamalla ja soi...
Timo Heinosen aiheena oli Kampanja 100.
Timo Heinosen aiheena oli Kampanja 100.
Piirin 2 VDG ja koulutusjohtaja Markku Helle kertoi koulutuksesta.
Piirin 2 VDG ja koulutusjohtaja Markku Helle kerto...
Leena Kuismanen kertoi nuorisonvaihtoasioista ja
Leena Kuismanen kertoi nuorisonvaihtoasioista ja
Kari.T. Piela ARS-asioista.
Kari.T. Piela ARS-asioista.
Lion Jaakko Hietikko Hakunilan klubista kertoi klubinsa joulukonsertista. Hän ilahdutti meitä jo aivan alussa  mahtavan upealla äänellään kun lauloimme yhdessä Leijonahengen.
Lion Jaakko Hietikko Hakunilan klubista kertoi klu...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram