Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Ja taas kyseltiin piirikuvernööriltä

Piirikuvernöörin kyselytunti tiistaina 25.1.2022 aloitettiin niin päin, että piirikuvernööri Markku Helle kyseli ensin etänä läsnäolleilta, mitä heillä on mielessään ja sen jälkeen käytiin läpi etukäteen saatuja kysymyksiä.

Elli Yliportimo halusi tietää, onko selkokielisestä KiteNet -esitteestä vieläkään ollut valtakunnallisesti mitään puhetta. Nyt käytössä oleva esite on liian monimutkainen maahanmuuttajille, voisiko kenties N-piiri tehdä selkokielisen yksinkertaisen esitteen?

-Tutkitaan asiaa, josko englanninkielinen teksti tuotettaisiin omasta porukalla ja saataisiin rahat siihen liitolta, hallituksen kokous on torstaina, tuumaili piirikuvernööri.

Tähän Elli lisäsi, ettei englanninkielinenkään auta kaikkia, ihan suomenkielinen yksinkertaistettu versio olisi mainio.

 

Etukäteiskysymyksistä ensimmäinen kosketti lionsien brändiä:
Liitolla on kuulemma taas brändityöryhmä. Miksi? Onko lionsien brändi hukassa, vai muutellaanko sitä koko ajan?

-Viime kaudelle perustettiin entisen jatkoksi uusi brändityöryhmä, joka nivoutuu strategiatyöryhmään tuottaen sille materiaalia. Työryhmä on käynyt läpi lions -arvopohjaa, mikä on kenties sen kehittämistarve, toiminnallisuus, kokemuksellisuus sekä mentaalinen ja sosiaalinen ulottuvuus. Työn tulokset toimitetaan strategiatyöryhmään. Lionsbrändi on arvostettu, mutta miten se tunnetaan, on ongelma.

Strategiatyöryhmän jäsen Make Vesikallio kertoi brändityöryhmän lopettelevan keväällä, kun loppuraportti valmistuu.

Eli ei brändi ole hukassa, mutta sitä pitää kiillottaa, tiivisti piirikuvernööri.


Onko piirissämme naisille ja miehille jotkut kiintiöt esimerkiksi piirihallituksessa? 

-Ei ole. Jokainen kuvernööri on todennut piirihallituksen jäsenten haalimisen haastavaksi ja siinä ei kyllä ajatella kiintiöitä vaan virkojen täyttymistä. Aika sopivasti on molempia sukupuolia kaikilla tasoilla toiminnassamme. Taas saatiin kuvernööriputkeenkin naisehdokas.

 

Missä vaiheessa piirin vuosikokouksen pitämisestä tehdään lopullinen päätös?

-Sääntöjen mukaan se päätetään ja se on pidettävä 30 pv ennen kv -kokousta.

Helmikuun 28. maanantaina on piirihallituksen kokous, jossa lyödään niitti sille. Korona voi toki taas muuttaa sen osin etäkokoukseksi. Mutta valmistelut ovat menossa täysillä fyysistä kokousta varten. Ja kansainvälisiä vieraitakin sinne tavoitellaan, paljasti piirikuvernööri.

 

Saako piirihallituksen kokoukseen osallistua kuka vain lion?

-Pengoin piirin säännöt esille ja sieltähän vastaus löytyy, siellä kerrotaan ketkä piirihallitukseen kuuluvat, eli he voivat osallistua ja samoin myös muut toimikuntapuheenjohtajat ja asiantuntijat voivat osallistua läsnäolo- ja puheoikeudella, samoin kaikki entiset PDG:t, totesi Markku.
Make pohdiskeli, josko sittenkin kuuntelijana voisi osallistua, kun lionstoiminta on periaatteessa avointa. 

Tätä kohtaa vielä vähän tarkistellaan ja palataan siihen seuraavalla kyselytunnilla.


Pidetäänkö myös kesäkuussa klubikokous, vai onko sekä kesä-, että heinäkuu taukoa?

-Kyllä, molemmat kuukaudet ovat taukoa tuoreimpien mallisääntöjen mukaan. Vanhoissa säännöissä myös elokuu oli taukoa ja nekin ovat vielä joillakin klubeilla käytössä. Usein silti kesäkuussa on erilaisia hallituksenvaihtokokouksia, jotka ovat kevyempiä tilaisuuksia.

Voiko virkailijakoulutuksiin osallistua enemmän kuin 1 hlö per klubi, jos aihe kiinnostaa (lähinnä kyselen tiedottajien osuudesta)

-Kyllä voi ja on usein ollutkin, täysin sallittua ja toivottuakin. Kaikki ovat koulutuksiin tervetulleita!

 

Outi Hanslin ehdotti ensi kaudelle jotain klubien yhteistä tapahtumaa. Kjell ottaa mielellään sen toimintasuunnitelmaan. Tällä kaudella se on Lasten Lumipäivät.

 

Lopuksi piirikuvernööri Markku Helle kyseli itse: kokoontuvatko klubit etänä vai miten? Osallistujista osa kertoi klubiensa kokoontuvan livenä, osa hybridinä, osalla vain hallitus on kokoontunut livenä. Pieniä aktiviteettejäkin on järjestetty, mutta tapahtumia myös jouduttu yhä perumaan.

Tusse Johansson kyseli pienkeräysluvasta, olisiko siitä klubeille hyötyä?

Markun mukaan se saattaa olla aika kallis, mutta liiton rahankeräyslupaa voidaan hyödyntää klubeillekin.

 

Seuraava piirikuvernöörin kyselytunti on tiistaina 22.2. ja sinne voi jo lähettää kysymyksiä joko suoraan piirikuvernöörille  tai viestintävastaavalle 

 

TL

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram