Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen on moninkertainen leijona

Suomen jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on moninkertainen leijona. Hän on leijona valmentajana, mutta hän on leijona myös Lions Club Riihimäen jäsenenä. Ennen kaikkea hän on leijona – lion – mieleltään.

 

Riihimäellä vuonna 1962 syntynyt Jukka Jalonen on Suomen jääkiekkomaajoukkueen kaikkien aikojen menestyksekkäin valmentaja.

 

Jääkiekkoyleisön tietoisuuteen Jukka ilmestyi Hämeenlinnan Pallokerhon (HPK) luotsina vuosina 2001-2007. Siinä tehtävässä hän voitti eri vuosina neljä pronssia ja Suomen mestaruuden vuonna 2006.

 

Sen jälkeen tie johti suuremmille areenoille. Vuonna 2011 hän luotsasi Suomen jääkiekkojoukkueen maailmanmestaruuteen. Väliin oli Jukan valmentamana mahtunut pronssi vuodelta 2008 ja toinen Vancouverin talviolympialaisissa 2010.

 

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa Suomi voitti Jukan johdolla vuoden 2019 kullan, kun Yhdysvallat kaatui finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 3-2. 

 

Leijona mieleltään

 

Mikä voisi olla tällaisen menestyksen syvin lähde? Osaaminen, totta kai. Mutta entä asenne?

 

Valmentajana Jukalla on muuan erityiskyky. Hän löytää ja kaivaa usein aivan nimettömistä pelaajista sellaisia ominaisuuksia, jotka yllättävät kaikki muut. Näin tapahtui jo HPK:n aikana ja sama on jatkunut kaudesta toiseen.

 

Jukka Jalonen ei tarvitse joukkueeseen maailmantähtiä, mutta hänen joukkueensa synnyttää niitä.

 

Nytkin hän totesi esimerkiksi ennen Venäjä-ottelua: - Peli on mennyt koko ajan eteenpäin pienin askelin. Kun tehdään yhdessä asioita, pelaajat luottavat itseensä enemmän.

 

Niinpä otteluiden jälkeen tehdyissä pelaajien haastatteluissa toistui lukuisia kertoja: - Meillä on yhtenäinen joukkue. Me kasvoimme sellaiseksi. Autettiin kaveria ja joukkuetta ja me voitettiin!

 

Ytimessä hyvä ilmapiiri

 

- Meillä valmentajilla on tärkeä rooli siinä, millaisen ilmapiirin me luomme tuolla kentällä, Jalonen sanoo.

 

Ja se alkaa jo aivan nuorena, treeneissä.

 

- Siellä kaikilla pitää olla hyvä olla. Silloin harjoituksiin on kiva tulla. Siellä saa palautetta ja siellä voi kehittyä, jos haluaa, hän toteaa.

 

Hyvien ominaisuuksien löytäminen nuorista ja niiden tukeminen hyvän elämän voimaksi: kuulostaa Lions-aatteen mukaiselta.

 

Niinpä Jukka Jalonen on halunnut tukea muutama vuosi sitten aloitettua, valmentajille tuotettua Lions Quest-koulutusta. Katso hänen puheenvuoronsa tuon koulutuksen käytöstä urheiluvalmennuksessa alla olevasta linkistä:

 

 

Teksti: Thorleif Johansson

 

 


Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram