Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jaakko Ryhänen lauloi Hakunilan juhlakonsertissa

Konsertin lopuksi laulettiin yhdessä yleisön kanssa Hoosianna. Esiintyjät vasemmalta Maria Mannermaa,Anna Karlsson,Jaakko Ryhänen,Hannu Forsberg,Jaakko Hietikko,Arto Hosio.

Kaikki eivät mahtuneet Hakunilan kirkkoon, kun siellä pidettiin adventti-iltana 2.12.2018  10-vuotisjuhlakonsertti. Vieraana oli niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin maamme kirkkaimpiin laulajatähtiin kuuluva oopperalaulaja Jaakko Ryhänen. Hänen lisäkseen illassa esiintyi monia muita hienoja taiteilijoita.

 

Jaakko Ryhänen kiinnitettiin Suomen kansallisoopperan solistikuntaan vuonna 1975. Hänen kansainvälinen uransa alkoi vuonna 1983 Metropolitanissa Kansallisoopperan vierailuesityksessä, jossa hän lauloi Joonas Kokkosen  -oopperan  roolin.

 

Jaakko Ryhänen on vieraillut maailman kaikissa johtavissa oopperataloissa, joissa hän on laulanut monia merkittäviä bassorooleja. Esimerkiksi Wienin valtionoopperassa hän on ollut vakituinen vierailija.

 

Oopperan lisäksi Jaakko Ryhänen on esiintynyt konsertti- ja oratoriosolistina. Ja nyt siis adventin illassa hän lauloi LC Vantaa / Hakunilan 10-vuotisjuhlakonsertissa – kaiken lisäksi syntymäpäivänään…

 

Illan merkittävän esiintyjäkaartin kutsumisen taustalla on ollut LC Vantaa / Hakunilan oma oopperatähti, basso Jaakko Hietikko. Vuonna 1980 hänet kiinnitettiin Suomen kansallisoopperan solistikuntaan, josta hän jäi eläkkeelle 2005. Sen jälkeenkin hän on kuitenkin esiintynyt edelleen kirkkokonserteissa ja joissakin oopperarooleissakin.

 

Jaakon sydän sykkii musiikille, ja niinpä hänen ympärillään on Hakunilan leijonien oopperalaulajia, jotka tekevät pyyteetöntä työtä alueen lasten ja nuorten hyväksi. Nyt esiintyivät Jaakko Ryhäsen lisäksi Anna Karlsson (mezzosopraano), Maria Mannermaa (sopraano), Arto Hosio (baritoni), Hannu Forsberg (bassobaritoni) sekä Jaakko Hietikko (basso).

 

Solisteja säesti ammattijousisoittajien soitinyhtye, jossa Inka Heilimo (1. viulu), Pauliina Rahiala (2.viulu), Vuokko Juutilainen (alttoviulu) ja Iida Sinivalo (sello).

 

Pianossa ja uruissa oli illan musiikillinen suunnittelija ja sovittaja, Hakunilan seurakunnan kanttori Juha Paukkeri.

 

Ilta oli upea! Niin musiikilliselta annilta kuin tarjoiluiltaankin. Ainoa haaste oli kovin epätavallinen: niin paljon väkeä, etteivät kaikki mahdu. - Sellaista ei aiemmin ole tapahtunut, arveli seurakunnan puheenvuoron käyttänyt Hakunilan kappalainen Harri Nurminen.

 

Hyvin tyytyväinen oli myös illan juontaja, aktiivileijona Teuvo Puolakka – ja syystäkin. Konsertin tuotto menee Hakunilan suuralueen lapsille ja nuorille, ja nyt on taas, millä tukea heitä. On niin monta tapaa tehdä hyvää.

 

Teksti ja kuvat: Thorleif Johansson
 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram