Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jaakonpäivän kylmä kivi singottiin taas Kolera-altaaseen

Herra Jaakonpäivä, Jaakko Koskinen.

Suomen Epätieteellisen Seuran retkikunta löysi heittovuorossa 25.7.2018 klo 12.00 olleen kylmän kiven Siperian tundralta ikiroudan keskeltä.  Luotettavan tiedon mukaan – niin luotettavan kuin Epätieteelliseltä Seuralta yleensäkään voi odottaa – kivi on tuotu ”katkeamattomassa kylmäkuljetuksessa” Siperiasta Kauppatorille. Kolera-altaaseen kivi singottiin nosturiauton 25 metriä korkealla nosturilla.

 

Harvinaisena poikkeuksena todettakoon, että kivestä on löydetty erikoisia maalauksia ollakseen musta avaruuskivi.  Kivi on pikimusta kuten meteoriitit yleensä suvaitsevat olla, kun avaruuden läpi maahan tippuvat.  Tämän kiven pintaan on kuitenkin maalautunut tikku-ukkoja tai sen tapaisia – aivan kuin kuvat, joita alkuperäiskansat ovat ikiajat maalanneet kallioihinsa.

 

Suomen Epätieteellinen Seura tutkii mahdollisuutta, olisivatko kiveen piirretyt kuviot joku ulkoavaruuden oliokunnan yhteydenottoyritys maan asukkaisiin.

 

Kiveen on ankkurilla kiinnitetty noin 40 metriä pitkä takaisinnostoköysi, koska eihän ”tuollaista mötikkää” voi Kolera-altaan pohjaan jättää.

 

Lyhennetty Epätieteellisen Seuran tiedotteesta, jonka ovat allekirjoittaneet

 

Seuran puheen ja toiminnan johtaja Jaakko Koskinen

Seuran wappumestari Jyri Lehtonen

Seuran ritari ja parooni Caj Munck

 

Teksti: Antti Tuomikoski

Kuvat: Hannu Salo ja Raimo Paappa

 

PS Selvyyden vuoksi todettakoon, että Suomen Lions-liiton N-piirillä ja LC Floorankentällä ei ole mitään tekemistä Suomen Epätieteellisen Seuran kanssa.  Floorankentällä ja Epätieteellisellä Seuralla on kuitenkin niin paljon yhteisiä jäseniä, joten olemme usein piirin ja klubin nettisivuilla huomioineet Jaakonpäivän kylmän kiven heiton siinä kuin YLE ja MTV:kin tapahtuman huomioivat.

Jaakonpäivän kylmän kiven pärskeet.
Jaakonpäivän kylmän kiven pärskeet.
Helaakoski Oy:n nosturiauton nosturi ulottui 25 metrin korkeuteen.
Helaakoski Oy:n nosturiauton nosturi ulottui 25 me...
Kylmän kiven putoamista jännitettiin.
Kylmän kiven putoamista jännitettiin.
Kari Vento tarkasti, että kivi on luovuttanut kaiken kylmyytensä meriveteen ja että sama kivi nostettiin pois Kolera-altaasta. Taustalla oleva tarkastaja nautti Kolmen Kaverin Jäätelötehtaan tarjoaman jäätelön vaikutusta meriveden lämpötilaan.
Kari Vento tarkasti, että kivi on luovuttanut kaik...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram