Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jäsenvoimaa! – Keskusteluiltoja Kontulassa

”Operaatio Voimaa Palveluun” – keskusteluiltojen sarjan ensimmäinen osa kokosi yli 50 aktiivista klubien jäsenjohtajaa ja presidenttiä Kontulaan sateisena keskiviikkoiltana lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Osallistujat olivat valmistuneet illan teemoihin pohtimalla vastauksia etukäteispähkinöihin. ”Miksi minä olen Leijona?” ”Minkälainen on klubini uuden jäsenen seremonia?” sekä ” Millainen klubisi tapahtuma (ei aktiviteetti) on parhaiten jäänyt mieleesi?” Innostunut puheensorina täytti salin, kun porinaryhmissä näitä kokemuksia jalostettiin vinkeiksi toisillekin.
Piirin jäsenjohtaja Kati Arkkila esitteli Suomen Lions Liiton materiaalin ”Haku Päällä – Tule mukaan auttamaan” – kampanjaan. Liiton sivuilla olevassa klubien työkalupakista löytyy klubien käyttöön hetkessä mainio klubiohje ”Klubi senssikuntoon”, käyntikorttipohjia, rintanappeja ja muuta kampanjamateriaalia. Piiriltä on lainattavissa kampanjan logolla varustettu rollup sekä windereitä klubien tilaisuuksiin näkyvyyden lisäämiseksi.  Yhteydenotot piirin 2. varapiirikuvernööri Make Vesikallioon   Ottakaahan käyttöönne!.

Illan asiantuntija Antti Forsell (Skandinavian ja Baltian alueen jäsenjohtaja) haastoi klubeja myös miettimään, miten uusi jäsen otetaan klubiin vastaan, mikä on klubin lupaus uudelle jäsenelle?

Vietimme ”hyvän hetken hyvässä seurassa” pohtien illan päätteeksi, miten kohennamme klubin kuukausitapaamiset houkutteleviksi. Niihin kannattaa satsata! Tärkeää on myös muu yhdessä viihtyminen erilaisten juhlien ja retkien sekä vierailuiden merkeissä.

Saimme Antilta vielä yhteisen kotitehtävän, ”Mikä saisi/tekisi minusta vieläkin aktiivisemman Leijonan?” Mitä Sinä vastaisit?

Jäsenvoimaa! -illan materiaalit löytyvät piirin jäsensivuilta kohdasta  LionAkatemia.

Lopussa kuvia ensimmäisestä illasta, kuvaajina Jenni Luomala ja Antti Forsell.

Teksti: Kati Arkkila


Ja toisella illalla jatkettiin


Operaatio Voimaa Palveluun – keskusteluiltojen sarjan toinen osa ”Aktiviteetteja” kokosi myös yli 50 aktiivista Leijonaa Kontulaan Mikaelinkirkolle tammikuussa.

 

 

Ei ollut suuri yllätys, että kun maailman suurimman vapaaehtoistyötä tekevän palvelujärjestön jäsenet laitetaan keskustelemaan palvelusta ja varainhankinnasta, niin juttua riittää. Porinaryhmissä omat kokemukset jalostettiin vinkeiksi toisille.

 

Illan esitelmöijät olivat Jorma Halmepuro LC Helsinki/Pakinkylä, Markku Helle LC Sipoo/Meri-Sibbo, Päivi Vahlberg LC Helsinki/Finlandia ja Lassi Lehtikallio LC Helsinki/Kontula.  Esitelmöijät johdattelivat paikallaolijat aktiviteettien saloihin mielenkiintoisilla esimerkeillä perinteisistä ja ei niin perinteisistä palvelu- ja varainhankinta aktiviteeteista.

 

Osallistujat miettivät muun muassa, miten uudet aktiviteetit saavat alkunsa, karsitaanko tai kehitetäänkö vanhoja aktiviteetteja koskaan? Pohdittiin myös, miten nopeasti klubit pystyvät reagoimaan eteen tuleviin mahdollisuuksiin ja laitetaanko painoa enemmän palvelulle vai varainhankinnalle?

 

Kaksituntinen kului kuin siivillä ja kun kotia kohti lähdettiin, lähdettiin taskut täynnä uusia ja uusvanhoja ideoita klubeille viemisiksi.

 

 

Kiitos kaikille alustajille & osallistujille & taustatiimille!

 

Jyri Kurki

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram