Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jokileijonakävelyllä Keravanjoen varrella vaalisunnuntaina

Tikkurilan alueen viiden lions-klubin yhdessä järjestämä Jokileijonakävely keräsi koleasta säästä huolimatta perheitä Keravanjoen Tikkurilan puoleiselle ulkoilureitille eduskuntavaalipäivänä 19.4.2015.

 

Kahden kilometrin pituisella ulkoilureitillä ratkottiin vastauksia 18 luontoaiheiseen kysymykseen. Jokipuistossa, Tikkurilan rannassa kävelijät tutustuivat Tikkurilan Sinisten partiorastiin, ja Viertolanrannan tiesitkö että -tietoiskukylteissä kerrottiin Lions-toiminnasta.

 

N-piirin IV alueen 2. lohkon puheenjohtaja Aija Lehmusvaara avasi tilaisuuden Veininmyllyn tanssilavalla, jonka jälkeen yleisö sai nauttia Suzuki Familiesin iloisesta musiikkiesityksestä Helinä Keijuneen ja pikkuleijonineen. Tapahtuman tervehdyssanat lausui apulaiskaupunginjohtaja Heidi Nygren.

 

Kävelyreitin päätteeksi ulkoilijoita lämmitti kuuma kahvi, mehu, pulla ja grillimakkara. Arpajaisten lisäksi Viertolanrannassa kerättiin vanhoja silmälaseja sekä kierrätettiin kirjoja, aikauslehtiä ja leluja. Lapsille oli järjestetty ongintaa, ja kasvomaalauspisteessä syntyi suloisia leijonanaamioita.

 

Jokirannan koulun piha-alueella ihasteltiin museoautoa ja Stadin pärtsäreiden moottoripyöriä ja mopoja. Lapset nauttivat vetokoira-ajelusta, kisasivat valokennojuoksussa ja ketjunheitossa sekä heittivät palloja koriin Tikkurila Seuran tyttöjen opastuksella. Koulun pihalla oli myös Purojen kaupunki 2015 teemavuoden esittelyä, vesieuropeli ja linnunpönttömyyntiä. Ihastusta herättivät jälleen poliisin ja pelastuslaitoksen kalustoesittelyt.  

 

Jokileijonakävelyn tuotto lahjoitettiin Vantaan Turvakodille. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat LC Vantaa/Avia, LC Hiekkaharju-Sandkulla, LC Vantaa/Simonkylä, LC Tikkurila-Dickursby, LC Vantaa/Vernissa.

 

Teksti ja kuvat: Riitta Dahlberg

LC Vantaa/Vernissa

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram