Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jokileijonakävelyllä varoja Punaiseen Sulkaan

Suzuki-laulajat esiintyivät Jokirannan koulun pihalla. Leijonat, satuolennot ja keijukaiset hurmasivat yleisön iloisilla lauluillaan.

Tikkurilan alueen viiden lions-klubin yhdessä järjestämää perinteistä koko perheen Jokileijona-tapahtumaa vietettiin 17.4.2016 Keravanjoen Tikkurilan puoleisella ulkoilureitillä. Tämän vuoden tapahtumassa kerättiin varoja Punainen Sulka -keräykseen suomalaisten nuorten hyväksi.

 

Tilaisuuden avasi lion Olli Rannisto Veininmyllyn tanssilattialla ja Laurus-nuorisokuoro viihdytti yleisöä kauniilla lauluesityksillään. Tapahtuman tervehdyssanat lausui apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Niinistö.

 

Perheet ratkoivat vesisadetta uhmaten vastauksia 18 luontoaiheiseen kysymykseen kahden kilometrin pituisella ulkoilureitillä. Lisäksi matkan varrella, Jokipuistossa, Tikkurilan rannassa kävelijät saivat tutustua Tikkurilan Sinisten partiorastiin.

 

Kävelyreitin päätteeksi sateen ja tuulen vihmovia ulkoilijoita lämmitti kuuma kahvi, mehu, leivonnaiset ja grillimakkara. Viertolanrannassa kerättiin myös vanhoja silmälaseja sekä kierrätettiin kirjoja, aikakauslehtiä ja leluja. Lapsille oli järjestetty ongintaa, ja kasvomaalauspisteessä syntyi suloisia leijonanaamioita.

 

Jokirannan koulun piha-alueella lapsia odottivat vetokoirat, ja siellä juostiin valokennojuoksua. Koulun pihalla olivat myös tutut ketjunheitto- ja vesieuropelit sekä linnunpönttömyyntiä. Lisäksi pihamaalta löytyivät vastaukset luontopolun kysymyksiin, ja lapset saivat kiivetä ihmettelemään sisälle Rekolan VPK:n paloautoon.

 

Iltapäivällä koulun pihalle kerääntyi yleisön iloksi hurmaava Suzuki-laulajien lapsiryhmä, joka esitti Päivi Kukkamäen johdolla kauniita ja monikielisiä lauluja.

 

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat LC Vantaa/Avia, LC Hiekkaharju-Sandkulla, LC Vantaa/Simonkylä, LC Tikkurila-Dickursby ja LC Vantaa/Vernissa.

 

Teksti Riitta Dahlberg

LC Vantaa Vernissa

Kuvat: Riitta Dahlberg ja Maila Hongisto

Reitin varrella arvuuteltiin vastauksia luontoaiheisiin kysymyksiin.
Reitin varrella arvuuteltiin vastauksia luontoaihe...
Vernissan ketjujen heiton vastuuhenkilöt Anne ja Sirpa huomattiin iloisen värikkäistä hatuistaan.  Leena hoiti silmälasikeräystä rutiinilla.
Vernissan ketjujen heiton vastuuhenkilöt Anne ja S...
Osa Tikkurilan alueen klubeista on ollut yhteistyössä maahanmuuttajataustaisen Monimiesverkoston kanssa ja tukenut pienin avustuksin muun muassa heidän kokkikerhotoimintaansa. Myös Jokileijona-tapahtumassa oli mukana maahanmuuttajaperheitä. Kuvassa iloinen afgaaniperhe leijonaisen kainalossa. Kuva Maila Hongisto.
Osa Tikkurilan alueen klubeista on ollut yhteistyö...
Kuvassa Paula Mäenpää, yksi Jokileijonakävelyn alkuunpanijoista ja Vetokoirayhdistyksen Tuija Lindblad. Kuva Maila Hongisto.
Kuvassa Paula Mäenpää, yksi Jokileijonakävelyn alk...
Leijonainen kierteli luontopolkua lasten kanssa.  Tikkurilan Sinisten partiorastilla riitti paljon kysyttävää.
Leijonainen kierteli luontopolkua lasten kanssa. ...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram