Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

"Jos haluat päästä eteenpäin, kulje muiden kanssa"

”Jos haluat kulkea nopeammin, kävele yksin! Jos haluat päästä eteenpäin, kulje muiden kanssa!” LC Vantaa Helsingen järjestämään hemmotteluiltaan oli kokoontunut 30 naista ja muutamia lapsia. Helsinge on tehnyt yhteistyötä maahanmuuttajanaisten ja – lasten kotouttamisen tukena jo kymmenen vuotta.

 

Edellä olevaa afrikkalaista sananlaskua Nasro piti tärkeänä. Hänen mielestään maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten tapaamiset ovat tärkeitä molemminpuolisten ennakkoluulojen poistamiseksi. Ja varsinkin tänä aikana, kun keskustelu pakolaisista käy kiihkeänä. Nasro on somalialaisten naisten yhdistyksen puheenjohtaja. Hän tuli Suomeen noin 20 vuotta sitten. Nasro muisteli, miten hän neljätoistavuotiaana opetteli lukemaan ja kirjoittamaan paitsi suomen kieltä myös somalian kieltä.

 

Klubimme kieli- ja kulttuuritoiminnan (KieKu) puheenjohtaja Pirjo Mäkilä oli koordinoinut joulukuun ensimmäisen päivän hemmotteluillan ohjelman. Yhteistyössä kanssamme toimivat Vantaan kaupunki (Pirkko Matkaselkä), Foundation ry ja Mankot sekä Vantaan Soroptimistit (Heli Kolho). Suosituin tapahtuma läpi vuosien on ollut naisten hemmotteluilta.

 

Illan aikana oli mahdollisuus nauttia käsihoidosta, intialaisesta päänhieronnasta ja niskahieronnasta. Soroptimisteilla oli arpajaispöytä. Helsinge tarjosi hedelmiä ja mehua. Joka puolelta saattoi kuulla erikielistä juttelua, sillä moni oli ottanut ystäviään mukaan. Yhteinen kielemme oli tietysti suomen kieli. Paitsi somalialaisia, paikalla oli myös tsetseenejä, afganistanilaisia, kongolaisia, virolaisia ja algerialaisia.    

 

Hemmotteluillasta jäi mieleen muisto hyvästä yhteishengestä, hymyistä ja halauksista. Kuljimme yhdessä pienen matkan. Opimme tuntemaan toisiamme hieman enemmän. Yhteinen kulkumme jatkuu.

 

Teksti ja kuva: Aila Keturi

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram