Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kansainvälinen presidentti N- ja B-piirien vieraana

Llionien kv.-presidentti Gudrun Yngvadottir piti juhlapuheen N- ja B-piirien avajaistilaisuudessa 27.8.2018.  Suomen ja Islannin liput, ja taustalla olleet Lions-liput, toivat tähän avajaistilaisuuteen kuuluvaa arvokkuutta.LCI:n kansainvälinen presidentti, islantilanen Gudrun Yngvadottir oli puolisoineen Liiton sekä N- ja B-piirien vieraana maanantain 27.8.2018. Tiistain 28.8. he ovat Mikkelin seudulla D-piirin vieraana.    Maanantain vierailupäivä aloitettiin Helsingissä Väinämöisen kentän liikuntapisteen avauksella. 100-vuotisperintöprojektiin liittyen B-piirin I-lohkon klubit olivat hankkineet sinne liikuntavälineitä yhteistyössä Lappset Oy:n kanssa. Muilta osin liikuntapisteen toteutukseen oli osallistunut Helsingin kaupungin maisemasuunnitteluyksikkö.  
Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä otti vieraat vastaan rehtorin työhuoneessa Fabianin kadulla.  Tapaamisen järjestelyt oli hoitanut aktiivinen leijona, entinen piirikuvernööri Harri Westermarck.
  
Seuraavassa kohteessa Malmilla Lions-talolla oli tuttu emäntä, pääsihteeri Maarit Kuikka.  Maarit esitteli toimiston ja sen henkilökunnan.  Kokoushuoneessa keskityttiin uuteen hankkeeseen, Itämeri-projektiin, johon lähes kaikki piirit ovat sitoutuneet. Piirit ovat sitoutuneet hankkeeseen ilman taloudellisia sitoumuksia.

Molempien piirien yhteiseen avajaisjuhlaan kokoonnuttiin illalla Pohjois-Haagan Yhteiskoululle.  Pääpuhujan eli kansainvälisen presidentin esitteli kansainvälinen johtaja Heimo Potinkara.  Juhlapuheen piti luonnollisesti kansainvälinen presidentti itse.

VTT on kehitellyt näkövammaisille opastutkaa.  Jatkokehittelyn jälkeen siitä saattaa tulla uusi maailmanlaajuinen leijonatuote.  Leijonathan ovat kehittäneen 1930-luvulla valkoisen kepin, nyt saattaa olla jatkoa tiedossa.  PDG Veikko Teerioja kertoi, kuinka leijonat ovat olleet projektista erityisen kiinnostuneita.  Edellinen kansainvälinen johtaja Markus Flaaming on jo esitellyt kehitteillä olevaa keksintöä LCI:n kansainväliselle hallitukselle.

B-piiristä Sanna Mustonen ja Susanna Jokiperä esittelivät dibeteskävelyä, johon saatiin ensituntumaa jo viime keväänä.  Toisena aiheena heillä oli diabetesleirin  toteuttaminen ensi kesänä.

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski  


Lions-liikkeen 100-vuotisjuhlavuoteen liittyvän  perintöprojektin liikuntapisteen avaus Helsingissä Väinämöisen kentällä.
Lions-liikkeen 100-vuotisjuhlavuoteen liittyvän p...
Liikuntapisteen laitteita.  Hankkeen toteutti 11 B-piirin klubia.
Liikuntapisteen laitteita. Hankkeen toteutti 11 B...
Keinujen koekeinuntaa.
Keinujen koekeinuntaa.
Liiton varapuheenjohtaja Aarne Kivioja kätteli kv.-presidenttiparia. Aarne tuli polkupyörällä juhlapaikalle, pyöräilyyn liittyvin asustein.
Liiton varapuheenjohtaja Aarne Kivioja kätteli kv....
Kaarina ja Erkki Laine tervehtimässä päävieraita. Kaarina Laine oli yksi aktiivi monien muitten mukana tässä hankkeessa. Hän toimi B-piirin ykkösalueen puheenjohtajana viime kaudella, jolloin hanke toteutettiin, toteuttajana ykkösalue.
Kaarina ja Erkki Laine tervehtimässä päävieraita. ...
Helsingin Yliopistolla kansainvälistä presidenttiä oli vastassa professori, PDG Harri Westermarck. Hän osoitti, että rehtori odottaa meitä seuraavassa kerroksessa.
Helsingin Yliopistolla kansainvälistä presidenttiä...
Professori Westermark esitteli kv.-presidentti Gudrun Yngvadottirin rehtori Jari Niemelälle.  Taustalla kansainvälinen johtaja Heimo Potinkara puolisoineen.
Professori Westermark esitteli kv.-presidentti Gud...
Gudrun Yngvadottir luovutti presidenttistandaarinsa rehtori Niemelälle. Seinällä luovutusta todistaa Ruotsin vallan ajalta kuningas Kaarle XII.
Gudrun Yngvadottir luovutti presidenttistandaarins...
Pääsihteeri Maarit Kuikka ja Susanna Gustafsson toivottivat kv.-presidentin tervetulleeksi Lions-taloon. Talo on Euroopan ensimmäiseen Lions-talo, rakennettu 1986.
Pääsihteeri Maarit Kuikka ja Susanna Gustafsson to...
Presidentti Gudrun ihailee Susannan tietokoneiden taustakuvia. Tuttuja kasvoja Conventionista Las Vegasista.
Presidentti Gudrun ihailee Susannan tietokoneiden ...
Maarit esitteli työhuonettaan, seinillä Soile Yli-Mäyryn taidetta Punaiseen Sulkaan.
Maarit esitteli työhuonettaan, seinillä Soile Yli-...
Entiset kansainväliset johtajat Jouko Ruissalo ja Erkki Laine esittelivät toimiston eteisaulassa Liiton historiaa..
Entiset kansainväliset johtajat Jouko Ruissalo ja ...
Liiton puheenjohtaja Pirkko Vihavainen toivotti vieraan tervetulleeksi kuuntelemaan Suomen Leijonien uutta yhteistyöprojektia, Itämerihanketta.
Liiton puheenjohtaja Pirkko Vihavainen toivotti vi...
Itämerihanketta esittelivät projektipäällikkö Karoliina Vilander, PDG Tiitus Tuohikorpi ja Lion Mika Pirttivaara. (Keskellä etualalla pääsihteeri Maarit Kuikka.)
Itämerihanketta esittelivät projektipäällikkö Karo...
N-piirin PDG Eleazar Wieliczko-Krutkiewicz tapasi tuttaviaan vuosikymmenien takaa.  Eljas ja Saga olivat majoittuneena nykyisen kv.-presidenttiparin kotona, kun Eljas oli Suomen Lions-liiton virallinen edustaja Islannin Liiton vuosikokouksessa vuonna 1990.
N-piirin PDG Eleazar Wieliczko-Krutkiewicz tapasi ...
Piirikuvernöörit Heikki Tuomala ja Sanna Mustonen toivottivat kv.-presidenttiparin tervetulleeksi piirien avajaistilaisuuteen.
Piirikuvernöörit Heikki Tuomala ja Sanna Mustonen ...
N- ja B-piirien yhteiseen kauden avajaistilaisuuteen osallistui kolmesataa osanottajaa.
N- ja B-piirien yhteiseen kauden avajaistilaisuute...
VTT:n Tero Kiuru esitteli opastutkan nykyvaihetta.
VTT:n Tero Kiuru esitteli opastutkan nykyvaihetta.
Tilaisuudessa esiteltiin valkoisen kepin kehitteillä oleva täydentäjä, opastutka.  Kuvassa esittelijöinä olleet näkövammaiset Johanna Herranen ja Reijo Juntunen.
Tilaisuudessa esiteltiin valkoisen kepin kehitteil...
Opastutkan kehittäjät VTT:llä Mikko Metso ja Tero Kiuru keskellään valkoisen kepin käyttäjät ja opastutkan koekäyttäjät Johanna Herranen ja Reijo Juntunen. Pikkukuvissa IPID Markus Flaaming ja PDG Veikko Teerioja. Veikko on leijonana aktiivisesti pitänyt yllä yhteyksiä opastutkan kehittäjiin. Markus on esitellyt kehitteillä olevan hankkeen LCI:n kansainväliselle hallitukselle.
Opastutkan kehittäjät VTT:llä Mikko Metso ja Tero ...
Sanna Mustonen (oik.) ja Susanna Jokiperä esittelivät ensi kevään ja kesän diabetes-hankkeita, diabetes-kävelyä ja -leiriä. Diabetes-kävely on jo kerran toteutettu B- ja N-piirien yhteishankkeena.
Sanna Mustonen (oik.) ja Susanna Jokiperä esitteli...
PDG Markku Talvio luovutti kv.-presidentille projektien rahoitukseen kannustavan "ansiomerkin".
PDG Markku Talvio luovutti kv.-presidentille proje...
Kolmesataahenkinen avajaistilaisuus oli N-piirin uuden piirisihteerin Henri Hanssonin tulikaste.
Kolmesataahenkinen avajaistilaisuus oli N-piirin u...
Kuvernöörien kiitos vieraille ja muille avajaistilaisuuteen osallistuneille.
Kuvernöörien kiitos vieraille ja muille avajaistil...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram