Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kansainvälisen 1. varapresidentin ohjelmaa: Joulukuusi Pakilaan ja laitteita Iirikseen

Brian Sheehan sai Markku Helteeltä N-piirin standaarin ja pinssejä, Markku puolestaan sympaattisen  pingviinin. Kuva Teija Loponen

Tiistaina aamupäivällä kansainvälinen 1. varapresidentti kävi LC Hki Pakinkylän mukana lahjoittamassa joulukuusia perheryhmäkotiin.Kuva Aarne KiviojaKansainvälisen järjestön Lions Clubs Internationalin 1. varapresidentti Brian Sheehan ja hänen puolisonsa lion Lori vierailevat parhaillaan Suomessa.

Minnesotasta tullut pariskunta on kierrellyt pääkaupungissa käyden muun muassa liiton toimistossa ja turistinähtävyyksiä katsomassa. Tiistaina aamulla he osallistuivat LC Hki Pakinkylän joulukuusen lahjoitukseen Toivolanmäen perheryhmäkodin ohjaajille.

 

Iiriskeskuksessa presidenttiparille esiteltiin N-piirin 75 klubin ja LCIF:n tuella yhteishankintana ostettuja laitteita, joilla tuetaan Iiriskeskuksen lasten ja nuorten kuntoutusta, aistien aktivointia ja näkemisen kehittämistä.

Näönkäytönohjaaja ja sosionomi Timo Ylikarhu kertoi lasten kuntoutustoiminnasta yhdessä kuntoutuspäällikkö Heini Liimataisen kanssa ja he myös vastailivat Brianin esittämiin lisäkysymyksiin muun muassa kuntoutukseen tulevien lasten määristä ja iästä. Nuorin on ollut yksivuotias. Timo myös kertoi, että monesti lapsille on paljon muitakin ongelmia, jotka hoidetaan ensin ja vasta sitten keskitytään näkökykyyn.

 

Samalla N-piirillä oli ilo luovuttaa piirikuvernööri Markku Helteen ja näkemisen puolesta työryhmän Jorma Lahti-Nuuttilan johdolla iso ja pieni suurentava lukulaite ja tuulikelloja. Nyt koko lahjoituspotti alkaa olla luovutettu, joten samalla Iiriskeskukseen vietiin uusi lahjoituslaatta.

 

Markku Helle halusi myös luovuttaa Brian Sheehanille N-piirin pöytästandaarin ja sai Brianilta ”stressilelu” pingviinin. Jääkiekosta nauttivan Brian sydäntä lähellä on Pittsburgh Penguins -jääkiekkojoukkue. Kansainvälinen 1. varapresidentti Brian Sheehan onkin ottanut jääkiekkojoukkueen esimerkin mukaan omaksikin maskotikseen pingviinin, joita voi löytää jopa hänen sukistaan.

Kansainvälisen 1. varapresidentti Brian Sheehanin vierailua isännöi Suomen entinen kansainvälinen johtaja Heimo Potinkara ja seurueeseen kuuluivat luonnollisesti myös liiton puheenjohtaja Sanna Mustonen ja toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.
Teija Loponen

 

Brian Sheehan ja hänen vaimonsa Lori kuuntelivat mielenkiinnolla selostusta siitä, miten Iiriskeskuksessa lapsia kuntoutetaan.
Brian Sheehan ja hänen vaimonsa Lori kuuntelivat m...
Ison lukulaitteen hinta on noin 5000 euroa. Sen avulla on myös helppo kirjoittaa, kun teksti näkyy laitteen avulla suurennettuna haluttuun kokoon.
Ison lukulaitteen hinta on noin 5000 euroa. Sen av...
Uusista lahjoituksista tehtiin uusi kyltti kiinnitettäväksi kuntoutusosaston seinään. Vasemmalla Iiriskeskuksen toimitusjohtaja jukka Tahvanainen, Markku Helle, Brian Sheehan, Sanna Mustonen ja Jorma Lahti-Nuuttila.
Uusista lahjoituksista tehtiin uusi kyltti kiinnit...
Lahjat vaihtoivat omistajia.
Lahjat vaihtoivat omistajia.
Timo Ylikarhu vastaanotti Jorma Lahti-Nuuttilalta näppäränkokoisen lukulaitteeen.
Timo Ylikarhu vastaanotti Jorma Lahti-Nuuttilalta ...
Aistien iloksi lahjoitettiin myös tuulikelloja, joissa oli kaunis heleä ääni.
Aistien iloksi lahjoitettiin myös tuulikelloja, jo...
Suuri lukulaite suurentaa tekstin haluttuun kokoon, ja siinä voi myös vaihtaa taustaväriä ja kirkkautta.
Suuri lukulaite suurentaa tekstin haluttuun kokoon...
Uusi lahjoituksista kertova kyltti kiinnitetään pian seinään.
Uusi lahjoituksista kertova kyltti kiinnitetään pi...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram