Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kauden viimeinen kyselytunti pidetty

Piirikuvernööri Kjell Wikströmin kauden viimeinen kyselytunti pidettiin tiistaina 23.5. Kovin montaa osallistujaa ei kaunis kesäsää koneen äärelle houkutellut, mutta muutamia kysymyksiä oli yhä vastattavana.

 

Miten Iiris-keskuksesta tuli N-piirin avustuskohde?

-Historiatietoa ei minulla ole, mutta näköhän on yksi järjestön kohteista, totesi Kjell.

Oivi Heinonen tiesi lisätä, että Iiris-keskuksen johtaja oli aikoinaan leijona, näkövammainen itsekin, ja hän ehdotti yhteistyötä leijonille.

Teija Loponen muistutti, että edelleen joka vuosi toivotaan klubien maksavan 100 euroa näkötyöryhmälle korvamerkitysti ja nyt taas kauden lopussa viedään sinne heidän toivomiaan tarvikkeita. Yksi suurimmista hankkeista oli aikoinaan virikepiha, jota yhä kahdesti vuodessa talkoilla hoidetaan.

 

Kuka päättää mihin hankkeisiin tai tapahtumiin piiri osallistuu?

-Osin piirikuvernööri, osin johtoryhmä, vastasi Kjell.

-Piirihallitus päättää isommista asioista, etenkin jos siihen liittyy raha, lisäsivät edelliset piirikuvernöörit Markku Vesikallio ja Markku Helle.

 

Mikä on elokuinen Kolmen sepän patsaan tapahtuma, onko piirimme mukana siinä?

-Kyseessä on suomalaisen Lionstoiminnan perustamisajankohta ja tänä vuonna tapahtuma on Narinkkatorilla.

-Lions pyöräily yritetään saada sinne esittelyyn myös. Pyöräilyä esitellään myös vuosikokouksessa, tiesi Make Vesikallio kertoa.

 

Koska on syksyn aloituskokous ja missä?

-Tulevan piirikuvernöörin Pekka Taskisen toimintasuunnitelmassa lukee 29.8., paikka lienee vielä avoin. Usein se on ollut Iiris-keskuksessa.

 

Jos osallistuu RiLLiin tai ALLiin, pitääkö ottaa joku virka vastaan vai voiko osallistua vain mielenkiinnosta?

-Voi toki osallistua, mutta etenkin jos piiri tukee kurssin kuluissa, niin kyllä silloin toivotaan, että osallistuu ja lähtee myös piirikuvernööriputkeen.

 

Lopuksi Teija kysyi Tuija Vilpunaholta kokemuksia lohkonpuheenjohtajana.

-Vaikka olen leosta kasvanut leijonaksi, niin silti tuli taas uusia näkövinkkeleitä toimintaan ja kyllä piirihallitustyöskentely oli antoisaa ja mielekästä. Hyvät fiilikset jäi. Aion kyllä jatkossakin kertoa omassa klubissa ja muillekin, että kannattaa lähteä erilaisiin tehtäviin.

Kehitysehdotuksena hän totesi, että piirin tilaisuuksissa pitäisi käyttää oikeita nimiä, ei lempinimiä ihmisistä, jotta tuntemattomatkin tietävät kenestä on kyse ja kenen puoleen kääntyä, jos on asiaa.

 

Lopuksi toivoteltiin hyvää kesää, joskin vielä tulee Kjelliltä kauden viimeinen uutiskirje ja video.

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram