Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kevään piirifoorum pidettiin Porvoon Pomo-talolla

 

Keskiviikkona 20.3.2024 kokoonnuimme piirifoorumiin Porvooseen. Paikalla oli viitisenkymmentä lionia. 

 

Illan vieraana oli tekniikan tohtori Tuula Pohjola, joka esitelmöi meille aiheesta Kestävä kehitys – mahdollisuudet ja haasteet Suomessa.  Esityksessään hän käsitteli mm. vihreää siirtymää ja kiertotaloutta. Kiertotaloudellla tarkoitetaan sellaista tuotanto- ja kulutusmallia, jossa materiaalit ja tuotteet hyödynnetään mahdollisimman pitkälle lainaamalla, vuokraamalla, uudelleen käyttämällä, korjaamalla, kunnostamalla ja kierrättämällä, jolloin tuotteen elinkaari pitenee. Käytännössä tämä merkitsee jätteen määrän vähentämistä minimiin. 

Tavoitteena on nostaa Suomi maailman kärkimaaksi vety- ja kiertotaloudessa, päästöttömissä energiajärjestelmissä ja muissa ilmasto- ja ympäristöratkaisuissa.  Kuulimme mm. että vetyautot ovat korvaamassa sähköautot  ja että Ruotsissa on jo vetyrekkoja. Kuluttajille vetyautot voivat tulla viiden 5 vuoden aikajänteellä.

 

Esitelmän jälkeen kuultiin piirikuvenööriehdokkaiden esittelyt. Outi Hanslin korosti puheenvuorossaan tarvetta saada uusia jäseniä.  Ollaan innostuneita siitä mitä tehdään ja näytetään se myös muille. Ympäristöasiat ovat tärkeitä, tehdään niitä  yhdessä nuorten kanssa!


Sakari Soppi kehotti meitä olemaan ylpeitä leijonien tekemästä työstä ja mainostamaan sitä ulospäin. Yhteistyötä pitäisi lisätä, palvellaan yhdessä ja satsataan nuoriin kohteena mm. oppilaitokset ja leot. Kun jäseniä lähtee klubista ja jäsenmäärä käy vähiin niin liitytään yhteen toisten klubin kanssa.

Antti Forsell kertoi olleensa mukana lionstoiminnassa 30 vuotta, joista 10 vuotta leoissa. 
Hän totesi olevansa vahva joukkuepelaaja ja hänen oma teemansa onkin Yhdessä enemmän
On tärkeää, että klubit menestyvät ja piirin tehtävä on mahdollistaa tämä, totesi Antti.

 

Petri Kuismanen kertoi olevansa Etelä-Pohjanmaalta. Porvoossa hän on asunut vuodesta 2009 alkaen ja  Porvoo/Borgoensin jäsen hän on ollut 4 vuoden 2 kuukauden ajan. Hän nosti puheenvuorossaan esiin Antti Forsellin ansiot ja totesi, että on hienoa kisata hänen kanssaan.


Illan aikana kuulimme mm.  että Lions liikuntaviikko järjestetään 11.-19.5.2024. Tällöin toivotaan klubien järjestävän liikunta-aktiviteetteja ja kutsuvan mukaan muitakin. Tuon viikon aikana järjestetään myös Lions pyöräily.

 

Ympäristöön liittyvistä asioista kaudella 2024-2025 kertoi  Outi Hanslin. Hän totesi, että Kulmat kuntoon aktiviteettia voi tehdä huhtikuusta reilusti loka-marraskuuhun saakka ja  kevätsiivousta aluksi esim. koululaisten kanssa ja vieraslajitorjuntaa kesällä ja syystalkoissa. 

Erityisesti 17.8.- 8.10. kaivataan jokaisen klubin aktiviteetteja vahvistamaan Lions-näkyvyyttä. Klubit voisivat tällöin järjestää mm.   ympäristöaktiviteetteja.

Tilaisuuden lopussa jaettiin  klubien erinomaisuuspalkinnot. Niitä saivat Jaana Vuorinen  LC Helsinki/Aurora , Olga-Helena Laaksonen LC Helsinki/Keskuspuisto, Marjut Olin LC Helsinki/Park, Outi Hanslin LC Helsinki/Viapori, Petri Kuismanen LC Porvoo/Borgoensis  ja Pirjo Laakberg LC Vantaa/Komeetat.  Onnittelut palkintojen saajille!

Teksti: Arja Oksanen
Kuvat: Teija Loponen ja Arja Oksanen

TkT Tuula Pohjola on väitellyt hiilijalanjäljen laskennasta.
TkT Tuula Pohjola on väitellyt hiilijalanjäljen la...
2. varapiirikuvernööri Sakari Soppi antoi Tuula Pohjolalle kiitokseksi keltaisen Lionskassin.
2. varapiirikuvernööri Sakari Soppi antoi Tuula Po...
Piirikuvernööri Pekka Taskinen lausui avaussanat ja ja toimi kokouksen  puheenjohtajana.
Piirikuvernööri Pekka Taskinen lausui avaussanat j...
1. varapiirikuvernööri Outi Hanslin kertoi ympäristöön liittyvistä asioista kaudella 2024-2025.
1. varapiirikuvernööri Outi Hanslin kertoi ympäris...
Viestintävastaava Teija Loponen kertoi lions pyöräilystä,
Viestintävastaava Teija Loponen kertoi lions pyörä...
joka alkaa tänä vuonna Malmilta ja päättyy Rautatientorille.
joka alkaa tänä vuonna Malmilta ja päättyy Rautati...
Tietoa tulevista koulutuksista.
Tietoa tulevista koulutuksista.
Klubien erinomaisuuspalkinnon saaneet yhteiskuvassa piirikuvernöörien kanssa.
Klubien erinomaisuuspalkinnon saaneet yhteiskuvass...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram