Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kissa nostettiin pöydälle

Tiistain 29.11.2022 kyselytunnilla piirikuvernööriltä kysyttiin mm. lions arvoista, sankarihaudoilla käynnistä, lions logon käytöstä ja piirin sivulla julkaistavien uutisten julkaisuperusteista.

Lisäksi kysyttiin mm. kuka piirissä päättää kauden teeman. Miksi N-piiri ei ole hakenut vuosikokousta pääkaupunkiseudulle? Kuinka voitaisiin lisätä kyselytunneille osallistuvien määrää?

 

Lions arvat ovat tulossa myyntiin ensi vuoden alussa, kertoi piirikuvernööri ja toivoi että klubit eivät niitä palauttaisi. Saaduilla varoilla nimittäin tuetaan Lions-liiton nuorisotyötä. Lions arpojen myyntiä voitaisiin edistää esim. kertomalla mitä konkreettista saaduilla varoilla voitaisiin tehdä. Ehdotettiin, että niillä voitaisiin tukea lasten harrastustoimintaa. Nyt kun kaikki on kallistunut niin perheillä ei välttämättä ole varaa maksaa lasten harrastusmaksuja.

Sankarihaudoilla käynnissä palataan perinteiseen tapaan, jossa klubit tuovat paikalle omat lippunsa. Sankarihaudoille kuljetaan lippurivistössä ja seremonian jälkeen on halukkaille tarjolla MJ-kenttälounas. Tälle hernekeittolounaalle on ilmoittauduttava, jotta tiedettäisiin kuinka paljon keittoa varataan. Ilmoittautumien  piirin sivulla 27.12. mennessä. 
Kutsu sankarihaudoilla käynnille lähetetään tällä kertaa kaikille lioneille.


Kuulimme, että lions logon käyttö on sallittua klubien omissa asiakirjoissa ja mainoksissa. Myytäviin tuotteisiin täytyy kuitenkin saada lupa päämajasta. Logot löytyvät piirin kotisivun jäsenille-osiosta kohdasta  https://www.verkkoviestin.fi/n-piiri/jasenille/logo-_ja_kuvapankki/

Ensin täytyy siis kirjautua Jäsenille-osioon, jotta pääsee oikealle sivulle.

Piirin sivuilla julkaistaan mielellään klubien lähettämiä juttuja. Toivomuksena on, että klubit itse enemmänkin lähettäisivät niitä niin piirin sivuilla julkaistavaksi kuin myös Lions-lehdessä julkaistavaksi.  Jos juttu ei mahdu Lions-lehden seuraavaan numeroon niin se julkaistaan sitä seuraavassa, kertoi viestintävastaava Teija Loponen Anna-Kaisa Janssonin terveisinä.

Entä kuka piirissä päättää kauden teeman? Piirikuvernöörit ovat yhdessä päättäneet, että samaa teemaa käytetään kaksi kautta. Nyt teemana on Lapsuusiän syöpä, joka muodossa tai toisessa jatkuu vielä tulevalla kaudellakin.

 

Kysyttiin myös, onko vuosikokouksen iltajuhlassa ensi vuonna jokin teema. Kyllä on, kertoi Pivi. Iltajuhla pidetään samassa paikassa kuin edellinenkin ja saman bändin kera. Nyt teemaksi ehdotetaan 1960-lukua.

Miksi N-piiri ei ole hakenut vuosikokousta pidettäväksi pääkaupungissa? Sillä voitaisiin saada paljon näkyvyyttä. Pääkaupunkiseudun ongelmana on kallis hintataso. Kokouspaikkoja on sen vuoksi vaikea löytää. Viime kaudella vuosikokous pidettiin Kouvolassa. Osallistujia ei siellä kuitenkaan ollut tarpeeksi, jotta kustannukset olisi saatu katettua. Järjestävät klubit joutuvat vastaamaan mahdollisesta tappiosta.  Seuraava vuosikokous pidetään Espoon Dipolissa  ja sen jälkeen vuorossa on Turku, jossa kokous on tarkoitus järjestää laivaristeilynä. Vuosikokousta on kyllä haettu N-piirinkin alueelle, mutta silloin toinen kaupunki vei voiton.

Keskusteltiin myös generaattoreiden toimittamisesta Ukrainaan ja kuultiin, että klubien tähän tarkoitukseen lahjoittamien varojen määrä on noussut jo 130 000 euroon! Nyt Ukrainaan on lähdässä 22  generaattoria, 100 lähtee myös vielä tänä vuonna ja ensi vuonna on tarkoitus lahjoittaa niitä vielä lisää 400 kpl. Ukrainalaisten auttamiseksi on käynnissä myös LC Malmittarien villasukkakeräys. Monet klubit ovat sukkia jo runsain mitoin lahjoittaneet ja lahjoituksia on saatu myös ulkopuolisilta. Jotkut ovat lahjoittaneet villapuseroita ja neulottuja peittoja.

Piirikuvernöörin seuraava kyselytunti on tammikuussa 2023. Kutsu siihen lähetetään kokeilumielessä kaikille lioneille. Tällä kokeilulla pyritään saamaan kyselytunneille lisää osallistujia.

Teksti: Arja Oksanen


Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram