Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kivistöön uusi lionsklubi

Kummi Pirjo Kortteisto kiinnitti Lions-merkin uuden jäsenen Marianne Ruususen rintaan.

Keskiviikkona 2.9.2020 kokoontui kymmenen innokasta naista Kivistön asukastila Rubiiniin perustamaan uutta lionsklubia. Mukana oli myös kaksi opasta alueella pitkään toimineesta miesklubista.Keskiviikkona 2.9.2020 perustettiin Vantaan Kivistöön lionsklubi Vantaa / Rubiini-Rubinen. Klubin jäsenet olivat toimineet jo jonkin aikaa toisen klubin liitännäisinä, mutta nyt oli aika itsenäistyä.

 

Uuden klubin toiminta-alue on Kivistön suuralue, jolle on viime vuosina muuttanut tuhansia uusia asukkaita eri puolilta maata. Klubi haluaa omalta osaltaan olla rakentamassa ja kehittämässä siitä turvallista ja yhteisöllistä asuinaluetta.

Klubi kokoontuu Kivistön yhteisessä asukastila Rubiinissa, jota hallinnoi alueen aktiivinen yhteisötoimija MarjaVerkko.

 

Lions-historiansa päättänyt LC Vantaa / Etelä halusi siirtää standaarinsa ja uusien jäsenten vastaanottamisessa käytettävän kynttelikön uudelle klubille.Tämän syksyn toimintasuunnitelmassa on muun muassa palvelu- ja avustusaktiviteetti ”Auta Lasta, Auta Perhettä”, jossa kauppaan saapuvia asiakkaita pyydetään ostamaan yksi ylimääräinen tuote kaupasta ja lahjoittamaan se lionsklubin keräyspisteeseen. 

Keräyspäivän jälkeen lahjoitetut tuotteet toimitetaan paikalliseen diakoniatyöhön, joka jakaa ne asiakkailleen.

 Moni perhe on viime vuosina osallistanut myös lapsensa tällaiseen aktiviteettiin. Samalla kun lapset näkevät, ettei kaikilla mene yhtä hyvin, he oppivat ymmärtämään toisista huolehtimisen sekä avun antamisen tärkeyden.

 

Tänä syksynä klubi tuottaa myös Kivistön suuralueen kalenterin, jonka kuvat kertovat alueen monipuolisesta toiminnasta ja historiasta.

 

Klubiin liittyneen Sonja Orupabon kummi Airikki Pousi sytytti lionskynttilän uudelle jäsenelle.Kivistön suuralueella on toiminut vuodesta 1963 myös miesklubi LC Vantaankoski-Vandaforsen, joka on tullut tunnetuksi mm. Seutulan koululla vuosittain järjestettävistä Nappulakisoistaan.

Teksti ja kuvat: Thorleif Johansson

 

 

Lions Club Vantaa /Rubiini-Rubinen:

Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen: 

MarjaVerkko:
Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram