Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Klubillenne kummilapsi Sri Lankaan?

LC Helsinki / Malmittarien kummityttö Ridmi

Monet klubit ja myös yksittäiset lionit ovat ottaneet oman kummilapsen Sri Lankasta. Aktiivisia kummilapsia on tällä hetkellä jo n 1100. Uusia kummeja tarvitaan kuitenkin jatkuvasti, sillä uusia hyväksyttyjä kummilapsihakemuksia tulee vuosittain n 100. Kummiohjelman avulla lapset saavat paremmat lähtökohdat kasvaa aikuisiksi.

Omalla klubillani LC Helsinki / Malmittarilla on ollut ilo jo n 10 vuoden ajan saada seurata oman kummityttömme elämää Sri Lankassa. Ridmi on nyt 15-vuotias ja hänen innoittamanaan rohkaistuin itsekin v. 2015 ottamaan oman kummitytön Sri Lankan Matarasta. Kummityttöni Nethmi on myös 15-vuotias, hyvin sosiaalinen ja luokkansa priimus. Aika näyttää mihin hän vielä yltää!

Jos sinä tai klubisi on kiinnostunut ottamaan oman kummimmilapsen Sri Lankasta niin lisätietoa kummiohjelmasta saat

Kummien kertomuksia voit lukea

Sieltä löytyy mm lion Jaakko Uusalon kertomus kummilapsestaan Nadeeshasta Sri Lankan Matarassa.

Nadeeshan kummisude alkoi tytön ollessa 8-vuotias ja kummisuhteen päättyessä  Nadeesha oli  19-vuotias. Kummin rahoittaman koulutuksen avulla hän on saanut hyvän, koulutusta vastaavan työpaikan ja on onnellisesti naimissa.

” Kummilapsen saaman avustuksen 100 %:sta perille menemistä sekä menestymistä koulun käynnissä oli helppo seurata vuosittain kummeille lähetettävistä maksutositteista ja yksityiskohtaisesta lapsen vuosiraportista. Nadeeshan vuosiraporteista saimme iloksemme todeta hänen olleen koulussa yksi luokkansa parhaita vuosi toisensa jälkeen. Koulunkäynnin myötä myös lapsen kielitaito edistyi ja pystyimme käymään hänen kanssaan kirjeenvaihtoa suoraan muutaman kerran vuodessa. Se sai kummisuhteen lapseen tuntumaan entistä henkilökohtaisemmalta.

Kummilapsen kasvamista ja edistymistä aitiopaikalta seuraamalla olemme vakuuttuneet siitä, että vähäisellä panoksella pystymme suunnattomasti vaikuttamaan - emme ainoastaan yksittäisen pienen ihmisen kehittymiseen ja tulevaisuuteen, vaan myös hänelle mahdollistetun mallin ja koulutuksen merkityksen siirtämiseen myös hänen tuleville lapsilleen",  kirjoittaa lion Jaakko Uusalo (LC Klaukkala).


Teksti: Arja Oksanen

 

 

Pikku Nadeesha kummisuhteen alkaessa.v. 2004
Pikku Nadeesha kummisuhteen alkaessa.v. 2004
Lion Jaakko Uusalo kävi vaimonsa Tarjan kanssa tapaamassa Nadeeshaa ja hänen miestään v. 2016.
Lion Jaakko Uusalo kävi vaimonsa Tarjan kanssa tap...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram