Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

"Klubisiko kummiklubiksi?"

Monikulttuurisuuden asiantuntija Anita Novitsky Väestöliitosta kysyi kevään SuurPNATissa, olisivatko jotkut klubit kiinnostuneita toimimaan

Väestöliiton monikulttuurisuuden asiantuntija Anita Novitsky kävi maaliskuussa SuurPNATissamme puhumassa turvapaikanhakijoiden kotoutumisen avustamisesta.

 

Samalla Anita esitti ajatuksen lionsklubien kummina toimimisesta turvapaikan saaneille perheille – periaatteella ”yksi klubi, yksi perhe”.  Rahallisesta avustamisesta ei ole kyse vaan läsnäolemisesta ja avustamisesta arjen ongelmissa.

 

Vauvaperheestä klubille kummiperhe

 

Anita lähestyi minua yhden tällaisen perheen auttamiseksi:

 

”Jos joku klubi innostuisi asiasta, niin juuri nyt minulla on yksi vauvaperhe, joka etsiskelee ’isovanhempia’ / kummia vauvalle. Vauva täyttää kesällä vuoden. Perheen äiti hyötyisi kovasti suomenkielisestä juttuseurasta – hän opiskelee kieltä, mutta kontakteja on aika vähän suomenkielisiin. Isä puhuu hyvin suomea, joten ymmärtämisen ongelmaa ei tule. Vanhemmat myös toivoisivat, että ’isovanhemmat’ / kummit voisivat silloin tällöin viettää heidän ja vauvan kanssa aikaa ja ehkä ihan vaan vauvankin kanssa.”

 

Ja Anita päättää kirjeensä: ”En tiedä, sopisiko tällainen perhe jollekin klubille ’kummiperheeksi’, mutta ajattelin ehdottaa. Asuvat Itä-Helsingissä.”

 

Näin siis Anita on kartoittanut ajatusta ehdotukseen asti. Mikäli joku klubi nyt innostuisi asiasta, niin tässä olisi erittäin hyvä tilaisuus.

 

Piirissämme tätä turvapaikka-asiaa ovat ylläpitäneet 2.VDG Timo Auranen 041 5057668 ja lion Merja Carlander 050 3390965. Heille on hyvä kertoa kiinnostuksesta.

 

Anita Novitskyn yhteystiedot ovat tämän vetoomuksen lopussa ja hänen kauttaan tulee asiassa edetä.

 

Tässä linkki Suomen Punaisen Ristin materiaaleihin, jos vaikka löytyisi hieman siinä tilaisuudessa toivottua pohjatietoa siitä, mitä kaikkea voi olla.  

 

Väestöliitto, Monikulttuurinen osaamiskeskus

Kalevankatu 16 B, PL 849, 00101 Helsinki

puh. 09 22805141, gsm +358 503257173

 

Veikko Teerioja

Piirikuvernööri

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram