Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Koiraa ei pöydällä näkynyt


Piirikuvernöörin kyselytunnilla ei Kjellin koiraa pöydällä nähty, mutta sen sijaan kuultiin vastauksia eri klubeista tulleisiin kysymyksiin ja käytiin myös vapaata keskustelua muun muassa siitä, että jäsenistö osallistuu kovin heikosti erilaisiin tilaisuuksiin.

Alkuun käytiin läpi etukäteen tulleet kysymykset.

- Millaisia suunnitelmia teillä on N-piirin kotisivujen uudeksi julkaisualustaksi? Yhdistysavain vai joku muu - mielellään perusteluineen, kiitos.

Tähän oli varsin iloinen vastaus annettavana. Muutama johtoryhmän jäsen oli keskustelemassa Verkkoviestimestä Tussen kanssa ja saimme lauantaina vahvistuksen, että voimme sittenkin jatkaa Verkkoviestin alustalla, kuten ennenkin.

Tusse kertoi syitä siihen, miksi eCredo ajatteli lopettaa palvelun. Syinä oli mm., että kun liittokaan ei enää Verkkoviestintä käytä, e yhtenäistä ulkoasua lioneilla enää ole. Lisäksi liitosta on suositeltu heidän käyttämäänsä alustaa klubeille. Klubeilta tuli kuitenkin palautetta siitä, että monikaan klubi ei jaksaisi enää uusia sivuja rakentaa ja uusista sivuista tulisi myös enemmän kuluja. Moni siis lopettaisi kokonaan klubien kotisivut.

Keskustelun päätteeksi toivottiin linkkiä Verkkoviestimen käyttöohjeisiin, jotka löytyvät piirin sivuilta jäsenosiosta LionAkatemiasta ohjevideoina. Sinne pääsee tästä linkistä:

 

- Voiko presidentin 100 % merkkiä hakea jälkikäteen, jos on unohtunut vuosien varrella hoitaa ne?

Ei voi hakea jälkikäteen. Kunkin kauden piirikuvernööri tarkistaa ja myöntää merkit ja myös vaatimukset vaihtelevat vähän vuosittain. Siksi ansiomerkki voidaan hakea vain kausi kerrallaan.

 

- Miksi Hietaniemen kunniakäynti toteutetaan aina pahimpien pakkasten aikaan, eikö se voisi olla keväämmällä?

Ajankohta on aina Melvin Jonesin syntymäpäivän lähellä, joka on 13.1. Kunniakäynti järjestään siihen nähden edellisenä lauantaina.

 

- Leot tuntuvat jakavan monilla hautausmailla Pyhäinpäivänä kuumaa juomaa. Mistä saa selville, mitkä kaikki hautausmaat he ovat "varanneet"?

Paras tapa selvittää asia on olla suoraan yhteydessä leoihin. Sieltä saa tuoretta tietoa.

 

- Voiko mikä tahansa klubi kysyä leoja mukaan johonkin aktiviteettiin, vai käyvätkö he vain isäntäklubiensa tapahtumissa? 

Kyllä leot ovat halukkaita lähtemään minkä tahansa klubin tapahtumiin, he ottavat mielellään osaa eri klubien tapahtumiin. Heihin tulee kuitenkin ottaa riittävän ajoissa yhteyttä, jotta se varmasti onnistuu.

 
- Jakautuvatko kaikki liiton tehtävät jotenkin piirien mukaan, kun AR-säätiöön näytetään hakevan tietyistä piireistä edustajia? 

Ideaalitilanne olisi, että edustajia liiton tehtävissä olisi eri puolilta maata. Käytännössä kuitenkin tehtävät joudutaan täyttämään myös samojen piirien jäsenillä, ellei halukkaita eri puolilta löydy. Toimialajohtajien kohdalla tavoitteena on löytää osaavin ja tehtävään sopivin, ei niinkään katsoa mistä päin Suomea hakija on.

 

-Pitääkö klubeissa olla GAT-virkailijat, voisiko niiden tehtäviä vähän avata? Onko palvelujohtaja sama kuin aktiviteettitoimikunnan puheenjohtaja? Ja mitä tekee klubin jäsenjohtaja, uusia jäseniähän tuovat kaikki? 

GAT-ryhmän vetäjä on yleensä presidentti, GST eli palvelujohtaja on tavallisesti klubin palvelujohtaja tai ellei sitä nimikettä ole, niin aktiviteettitoimikunnan puheenjohtaja. GMT on luontaisesti klubin jäsenjohtaja. GLT eli koulutusjohtaja voisi olla varapresidentti, jonka kontolla on muutoinkin katsoa, että tulevat virkailijat saavat tarvittavan koulutuksen tehtäväänsä. Virkailijat kannattaa merkitä rekisteriin, sillä heille tulee hyvää ja tehtävässä auttavaa postia päämajasta.

 
-Miten muistetaan poismenneitä leijonia, joilla on ollut roolia sekä piirin, että liiton tasolla.

Piirin kotisivuilla julkaistaan muistokirjoitus ja lisäksi toimitetaan piirin adressi hautajaisiin.
Kysymysten loputtua piirikuvernööri Kjell totesi olevan hienoa, että nyt N-piiri nousi ykköseksi aktiivisuudessa vastata strategiakyselyyn.. Piirin viestintä muistutti tehokkaasti asiasta monin eri tavoin kehottaen jäseniä osallistumaan.

Outi Hanslin lisäsi, että nyt N-piirin mielipiteet tulevat myös hyvin huomioiduiksi.

 

Kyselytuntien jatkoa pohditaan, koska osallistujia on kovin vähän. Tätä kyselytuntia ennen siitä lähetettiin kaikille jäsenille sähköpostiin uutiskirje, lisäksi asiasta oli kotisivulla sekä useita somemuistutuksia.

Ensi kauden piirikuvernööri Pekka Taskinen totesi pohtivansa niin kyselytunnin, kuin muidenkin tapahtumien jatkoa, koska lähes kaikkiin tilaisuuksiin osallistuu lähinnä piirihallituksen väkeä. Mikä on se viisastenkivi, jolla ihmisiä saadaan osallistumaan?

Outi pohti auttaisiko, että olisi joku teema? Se ei välttämättä ole ratkaisu, sillä Liiton teemawebinaareissakin on keskimäärin vain 40 osallistujaa koko valtakunnan tasolla.

 

Kuukauden päästä kuitenkin taas tavataan verkossa. Kysymyksiä voi jo alkaa miettiä ja lähettää joko suoraan piirikuvernöörille, tai viestintävastaava Teijalle,  .

 

TL

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram