Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Koivukylässä laulettiin sota-ajan lauluja veteraaneille

LC Vantaa/Koivukylä ja LC Vantaa/Vernissa järjestivät sota-ajan laulukonsertin Vantaan veteraaneille ja lotille. Etualalla Aimo Hammar, Hannes Lankinen ja Tor Lindqvist.

LC Vantaa/Koivukylä ja LC Vantaa/Vernissa järjestivät yksissä tuumin sota-ajan laulukonsertin Vantaan Veteraaneille ja Lotille 20.4.2015.

 

Vernissan 13 hengen iskuryhmä kahvitti vieraat ennen konserttia ja Koivukylän veljet puolestaan hoitivat tilat, esiintyjät ja tarvittavat oheispalvelut. Kutsujen toimittamiseen ja kuljetuksiin saatiin apua Vantaan kaupungin veteraanivastaavalta. Paikalle 400 kutsutusta saapui kaikkiaan noin 220 veteraania ja heidän avustajaansa.

 

Tilaisuus alkoi Koivukylän lions-presidentin avaussanojen jälkeen yhteislauluna lauletulla Sillanpään marssilaululla, jonka jälkeen piirikoordinaattori eversti evp. Pekka Majuri kertoi lyhyesti Lionsien Kiitos Veteraanit teemasta ja sen taustoista.

 

Talvisodan päättymisestä on 75 vuotta ja lapinsota päättyi 70 vuotta sitten 27. päivänä huhtikuuta, jolloin vietetään kansallista veteraanipäivää.  Sitä on vietetty samana päivänä jo vuodesta 1987 alkaen. Tänä vuonna pääjuhla on Hämeenlinnassa.

 

Puheessaan eversti Majuri korosti muun muassa sitä, että talvisodan henki elää ja voi hyvin.  Myös nykyinen sukupolvi vannoo ”periksi ei anneta eikä kaveria jätetä” -nimeen. Lopuksi hän totesi, että Kiitos Veteraanit palveluaktiviteetin perimmäisenä tavoitteena on ollut tarjota veteraaneille apua arjen askareissa, kuten lumenluonnissa, kauppa-asioinnissa, keskustelukumppanina ja kodin tai pihan pikku korjauksien muodossa.

 

Tämän jälkeen ohjaimiin siirtyi lottapukuinen Tuija Saura, jonka elämässä lotta-perinteen vaaliminen ja veteraanityö ovat olleet olennaisena osana jo liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Sota-ajan laulut ovat kuuluneet Tuijan ohjelmistoon vuodesta 1989, joten hän sopii paremmin kuin hyvin johdattelemaan kuulijamme sota-ajan laulujen pariin.

 

Lauluja esittivät tunnetulla rutiinilla Vieno Kekkonen, Marjatta Leppänen, Elina Sauri ja Tuija Sauri säestäjänään Mika Siekkinen. Esiintyjät kertoivat palanneensa juuri sota-ajan laulukiertueelta Itä-Suomesta, eli laulut kiinnostavat yleisöä edelleen laajemmaltikin. Iloisten potpurien ja hienojen yksinlaulujen jälkeen konsertti päättyi yhteislauluna esitettyyn Veteraanin iltahuutoon.

 

Kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille ja runsaslukuiselle yleisölle

 

Teksti: Harri Hirvonen

Kuvat: Matti Puurunen

LC Vantaa/Koivukylä

Sota-ajan lauluja -konsertissa esiintyivät Mika Siekkinen, Marjatta Leppänen, Elina Sauri ja Vieno Kekkonen.
Sota-ajan lauluja -konsertissa esiintyivät Mika Si...
Konsertin juontajana toimi Tuija Sauras lottapuvussa.
Konsertin juontajana toimi Tuija Sauras lottapuvus...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram