Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kunniakäynti sankarihaudoilla kauniissa talvisäässä

Kirkonkellojen soidessa lippulinna lähti liikkeelle tasan klo 11.00, johtajanaan eversti, lion Timo Pöysti.Tänä vuonna B- ja N-piirin kunniakäynti Hietaniemen sankarihaudoille saatiin tehdä aurinkoisessa talvisäässä 12.1.2019.  Suurin muutos aikaisempiin vuosiin oli se, että Lions-järjestön perustajan Melvin Jonesin kunniaksi syötiin nyt kenttälounas pikku pakkasessa.  Siis tällä kertaa ei järjestetty juhlalounastilaisuutta ravintolassa. 

Sankarihaudoilla puheen piti rovasti Pirkko Poisuo.  Suomen laulun ja Finlandia-hymnin esittivät Kaaderilaulajat johtajanaan evl, dir.cant. Matti Orlamo.  Seppeleen sankariristille laskivat N-piirin kuvernööri Heikki Tuomala ja varapiirikuvernööri Jenni Luomala.  Suomen Marsalkan hautapaadelle laski seppeleen B-piirin kuvernööri Sanna Mustonen ja varapiirikuvernööri Kristiina Jäntti.
Kunniakäynnin päätteeksi oli tarjolla hernekeittolounas.  Kenttälounaalle osallistui 115 leijonaa ja ladyä.  Siellä lyhyet puheet 3 asteen pakkasessa esittivät N-piirin kuvernööri Heikki Tuomala ja B-piirin kuvernööri Sanna Mustonen.  Kunniakäynnin järjestelyistä vastasi N-piirin ohjelmajohtaja Jorma Nisula tiimeineen: Jyri Kurki, Timo Pöysti ja Juha Sinkkonen.
Lounaan nettotuotto tullaan lahjoittamaan LCIF:n Campaign 100 -keräykseen.

Kunniakäynti järjestetty vuodesta 1968

Leijonien kunniakäynti Hietaniemen sankarihaudoille on järjestetty LC Helsinki / Pohjois-Haagan aloitteesta vuodesta 1968 lähtien.   Nyt siis kunniakäynti järjestettiin 52. kerran.

Juhlapäivän järjestelyin halutaan kunnioittaa kotimaisen järjestömme toiminnan isänmaallisuutta ja Lions-liikkeen kansainvälisyyttä.  Kunniakäynti Hietaniemen sankarihautausmaalle korostaa isänmaallisuutta.  Liikkeen kansainvälisyyttä osoittaakseen kunniakäynti järjestetään Lions-liikkeen perustajan Melvin Jonesin syntymäpäivää 13.1. lähimpänä lauantaina. Tänä vuonna se järjestettiin lauantaina 12.1.2019.

Kunniakäynnin järjestäminen aloitettiin 1968 Pohjois-Haagan klubin Charter presidentin Jyrki Jääskeläisen aloitteesta.  Klubi oli perustettu jo 1957.  Alusta lähtien järjestelyt on hoidettu piiritasolla.  Piiriuudistuksessa 1974 perustetiin N-piiri ja siitä lähtien B- ja N-piiri ovat vastanneet järjestelyistä vuorovuosin.  Tänä vuonna järjestelyvastuussa oli N-piiri.

Tässä lyhyessä historiikkikatsauksessa sopinee todeta myös se, että klubin edesmennyt jäsen Leo Autio neuvotteli seurakunnan kanssa veteraaneille ja heidän puolisoilleen hautapaikat Hietaniemen hautausmaalla.

Kirjoittaja on saanut kunniakäynnin historiikkitiedot LC Pohjois-Haagan vuonna 2017 ilmestyneestä 60-vuotishistoriikistä ja Pohjois-Haagan klubin 60-vuotisjuhlavuoden 2016-2017 presidentiltä Raimo Metteriltä sekä kuvernöörikaudellaan 2005-2006 haastattelemalla nyttemmin edesmennyttä klubin aktiivijäsentä, PDG Eleazar Wieliczko-Krutkiewicz’a

Teksti ja kuvat: Antti TuomikoskiKunniakäynnille valmistautumassa B-piirin kuvernööri Sanna Mustonen (vas.) ja varapiirikuvernööri Kristiina Jäntti sekä N-piirin varapiirikuvernööri Jenni Luomala ja kuvernööri Heikki Tuomala.
Kunniakäynnille valmistautumassa B-piirin kuvernöö...
Lippulinna koivukujalla johtajanaan eversti, lion Timo Pöysti.
Lippulinna koivukujalla johtajanaan eversti, lion ...
Sankariristi kunniavartioineen.
Sankariristi kunniavartioineen.
Kunniakäynnin juhlayleisöä.
Kunniakäynnin juhlayleisöä.
Kunniakäynnillä puheen ja rukouksen esitti rovasti, lion Pirkko Poisuo.
Kunniakäynnillä puheen ja rukouksen esitti rovasti...
Sankariristille seppeleen laskivat N-piirin kuvernööri Heikki Tuomala ja varapiirikuvernööri Jenni Luomala.
Sankariristille seppeleen laskivat N-piirin kuvern...
Suomen Marsalkan hautapaadelle seppeleen laskivat B-piirin kuvernööri Sanna Mustonen ja varapiirikuvernööri Kristiina Jäntti.
Suomen Marsalkan hautapaadelle seppeleen laskivat ...
Suomen Marsalkka Mannerheimin hautapaasi kunniavartioineen sekä kunniakäynnin lippulinna.
Suomen Marsalkka Mannerheimin hautapaasi kunniavar...
Kunniakäynti päättyi Finlandia-hymniin; Kaaderilaulajat johtajanaan evl, dir.cant. Matti Orlamo.
Kunniakäynti päättyi Finlandia-hymniin; Kaaderilau...
Hietaniemen kunniakäynti päättyi kenttälounaaseen.  Lyhyen puheen esittivät N-piirin kuvernööri Heikki Tuomala ja B-piirin kuvernööri Sanna Mustonen.
Hietaniemen kunniakäynti päättyi kenttälounaaseen....
Soppatykistä oli vastuussa entinen lion Markku Liikka.  Tarjoilusta vastasivat leot (kaksi kuvassa) ja lady Lena.
Soppatykistä oli vastuussa entinen lion Markku Lii...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram