Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kuvernöörineuvoston kokous taustalta katsottuna

Lion-aktiivi Raino Heinonen seurasi kuvernöörineuvoston kokousta auditorion takaosassa kirjoittaen muistiinpanoja ja vaikutelmiaan läppärille.LC Helsinki Revonsalmen aktiivijäsen ja lohkon puheenjohtaja Raino Heinonen osallistui 30.8.2014 kuvernöörineuvoston kokoukseen ensimmäistä kertaa.  Hän seurasi kokousta taustalla ilman äänivaltaa, ilman puhevaltaa.  Mutta kun Vuosaaressa järjestettyyn kokoukseen kutsuttiin myös paikallisia leijonia, niin Raino otti kutsun vastaan.  Samalla hän kirjoitti muistiinpanoja havainnoistaan ja vaikutelmistaan.

Tässä Rainon näkemyksiä Vuosaaren kuvernööri-neuvoston kokouksesta.


Keisareita ja kuvernöörejä

Ensikertalaisen mietteitä kuvernöörineuvoston kokouksesta

 

Kirjoittaessani tviittiä kuvernöörineuvoston kokouksessa päätin, että sanaa kuvernöörineuvosto en tviitissäni ainakaan käytä. Jo historiallisista syistä se antaisi Suomen Lions-toiminnasta oudon kuvan ja erkaannuttaisi meidät lahjoittajistamme lopullisesti.

 

Nuo meille aktiivisille leijonille rakkaat kuvernöörit ja kansainväliset johtajat - lyhenteillä tai ilman - ansaitsevat ihmisinä ja ystävinämme kaiken kunnian pyyteettömästä työstään, mutta jäsenhankintaa nämä tittelit eivät tasavallassamme edistä. Kun joka kahdessadas suomalainen on leijona, niin jäsenmäärän lisääminen ja jäsenhankinta suuren yleisön parissa on ilman titteleitäkin hankalampaa kuin muissa maissa.

 

Brändäyksessä meidän onkin mietittävä, mikä on palvelujärjestömme tehtävä. Keitä varten olemme? Miltä näytämme ulospäin? Ja ennen kaikkea: miten lisäämme tunnettuuttamme suuren yleisön keskuudessa? Olemmeko smokeissa ja klubitakeissa vallan kamareissa pönöttäviä liikeyritysten ja päättäjien ystäviä vai keltaisissa leijona-liiveissä toreilla kansan parissa viihtyviä vähäosaisten auttajia? Todennäköisesti kumpaakin, sillä avustuksia saamme sekä yrityksiltä että tavallisilta kadun miehiltä.

 

Mikä sitten oli kuvernöörineuvoston anti ensikertalaiselle? Toki samat asiat kuulee muissakin tapaamisissa ja kokouksissa, joita meille aktiiveille kertyy, mutta on hyvä kuulla asiat samaan aikaan kuin piirikuvernööritkin. Samalla se lisää toiminnan läpinäkyvyyttä jäsenistön keskuudessa. Tällä kertaa kaikille – myös kuvernöörineuvostolle - taisi tulla yllätyksenä liiton talouden tila.

 

Vuosaarelaiset leijonat olivat  tehneet hyvän työn pyytäessään Tukikummisäätiön varapuheenjohtaja Sakari Huovisen puhumaan. Mieleen jäi Huovisen kertoma tarina, kuinka Jakomäen koulun rehtori kokosi vanhemmat, opettajat ja sosiaalityöntekijät yhteen ja esitti 60 valokuvaa tuhotusta koulusta. Viesti oli selkeä: ”Tässä on meidän koulumme, voimmeko yhdessä tehdä jotain?” Kaikki lähtivät yhdessä tekemään muutosta, koulusta tuli siisti, oppimistulokset paranivat, vastuu omasta koulusta oli kaikilla. On hyvä kuulla muiden saavutuksista ja tarvitsemme yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa.

 

Tviittiä kirjoittaessani panin merkille, että järjestäjät olivat käyttäneet KVN-ohjelmalehtisessä lauantain osiosta muotoa Lions Forum. Samalla kun käytin tviitissäni tätä suurelle yleisölle sopivaa sanaparia, mieleeni palutui kertomus kouluajoilta roomalaisesta Cincinnatuksesta, joka Caesarin ohella on tunnetuimpia diktaattoreita. Cincinnatus palasi maanviljelijäksi hallituskautensa jälkeen ja hänestä tuli roomalaisten ihannoima kansalainen.

 

Myös N-piirin edellisen kauden kuvernööri Heikki Saarinen näyttää ruvenneen kuvernöörikautensa jälkeen oman klubinsa sihteeriksi. Olkoon hän esimerkkinä siitä, että meillä taitaa sittenkin olla toivoa.

 

Lion Raino Heinonen
LC Helsinki/Revonsalmi

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram