Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kuvernööriputkeen kannattaa lähteä 

Juuri nyt on aika ilmoittaa halukkuutensa lähteä piirikuvernööriputkeen. Sitä ennen on täytynyt toimia joko lohkon tai alueen puheenjohtajana, tai piirisihteerinä ja/tai piirin rahastonhoitajana täyden toimikauden tai suurimman osan siitä. 

 

Piirikuvernöörin tehtävät ovat monenlaiset, mutta hyvin antoisat. Tehtävää ei kannata pelätä, sillä piirikuvernöörien ympärillä toimivat tiimit auttavat tehtävän hoidossa.

Alla nykyisen kuvernöörikolmikon kannustavia mietteitä virastaan.

 

Piirikuvernööri Markku, Make, Vesikallio

Takana on kaksi kautta varapiirikuvernöörinä ja lähes puolikas DG:nä, mitkä ovat olleet iloisimpia yllätyksiä tuona ajanjaksona?

 - Ehdottomasti klubivierailut. Aina lämmin vastaanotto ja hyviä keskusteluja leijonatoiminnasta. Vierailuissa konkretisoituu se, mitä tarkoittaa Monta Tapaa Tehdä Hyvää.  Sama aktiviteetti, mutta klubikohtainen toteutus. Olen oppinut ja ammentanut klubivierailujen antia tässä virassa.

 

Mitkä ovat olleet haastavimpia asioita?

- Ehkä työläin/haastavin tehtävä oli 1. VDG kaudella oman kauden piirihallituksen kokoaminen.  Oman voittajatiimin kokoamiseen menee aikaa ja puhelinsoittoja. Mutta ehdottomasti työ on vaivan arvoista. Minulla on loistava tiimi ympärilläni tällä kaudella ja se helpottaa kaikkea tekemistä.

 

Kannattiko lähteä kuvernööriputkeen, miksi?

- Kyllä on kannattanut. Kuvernööriputki jakautuu selkeästi kolmeen vaiheeseen. 2 VDG kausi, oppiminen. 1.  VDG kausi, suunnittelu, kuvernöörikausi, toteutus. Eli kuvernöörikauteen on hyvä valmistautumisjakso, ei tarvitse lähteä kokemattomana itse virkaan. Jos pitää ihmisten kanssa toimimisesta, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan. Kuvernöörikaudella on oma johtoryhmä ja piirihallitus tukena. Lisäksi oma kuvernöörikurssi on aivan mahtava, joka antaa tukea ja ideoita asioiden hoitoon tarvittaessa.

Kannustan laittamaan hakemuksia sisälle. On ollut hieno matka jo tähän asti ja on ilo palvella klubeja. Voin avoimin mielin todeta: Hyvin Käytetty Aika!

 


1. VDG Markku Helle

Nyt olet 1. varapiirikuvernööri, mikä siinä on mukavinta?

- Ensinnäkin klubivierailut, joissa näkee ja kuulee, miten eri tavoin tehdään hyvää. Toiseksi oman kauden suunnittelu ja samalla henkinen valmistautuminen vetovastuun ottamiseen.


Mitä opit ollessasi 2. VDG?

- Kuvernööritiimin työskentelyn kautta piirin asioiden hoitamista johtoryhmän näkökulmasta.


Mitä piirikuvernööreiltä vaaditaan, mitä ominaisuuksia tehtävän hoitamiseen tarvitaan?

- Piirikuvernööriltä vaaditaan avoimuutta ja ennakkoluulottomuutta sekä reipasta mieltä. Lisäksi järjestön vaatima muodollinen pätevyys.

 

 2. VDG Kjell Wikström

Mikä sai sinut lähtemään kuvernöörikolmikkoon?

-Kun noin vuosi sitten sain kysymyksen, olenko halukas asettumaan 2. VDG ehdokkaaksi, lupasin miettiä asiaa. Totesin, että lohkon- ja aluepuheenjohtajan tehtävät olivat olleet kiinnostavia, niissä sai tutustua erilaisten klubien toimintaan. Piirikuvernööriputken aikana tutustuu piirimme kaikkiin klubeihin ja heidän tapaansa tehdä hyvää. Siitä syystä päätin asettua ehdokkaaksi.

 

Mitä toivot saavasi/oppivasi tältä kolmivuotiskaudelta?

-Kuvernööriputken aikana toivon yhteistyössä piirikuvernöörin ja 1. varapiirikuvernöörin kanssa oppivani valmiuksia piirin johtamisesta. Yhteistyö muun piirihallituksen ja toimikuntien kanssa antaa hyvän kokonaiskuvan piirin toiminnasta.

 

Keiden kannattaisi mielestäsi lähteä kuvernööriputkeen mukaan, miksi?

-Mielestäni henkilön, joka on ollut lohkon puheenjohtajana ja kokenut tehtävän mielenkiintoisena ja haluaa tehdä yhteistyötä muiden henkilöiden kanssa, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan kuvernööriputkeen.

-2. VDG kausi on alkanut kiinnostavilla klubivierailuilla, tämän lisäksi olen saanut tutustua muitten piirien varapiirikuvernööreihin ja kuulla, miten eri puolilla maatamme toimitaan.

TL

 

Ehdokkaat N-piirin piirikuvernöörin sekä 1. ja 2. varapiirikuvernöörin tehtäviin kaudelle 2021–2022: Klubien antamat kannatustodistukset ja ehdokkaiden suostumukset tulee jättää piirikuvernöörille 15.1.2021 mennessä. Piirikuvernöörin osoite: Saramäentie 30 b, 00670 Helsinki.


Lohkon puheenjohtaja: Kelpoisuusvaatimuksena on, että lion on toiminut klubipresidentin virassa ennen kauden alkamista. Kiinnostuneet voivat ottaa rohkeasti yhteyttä 1. varapiirikuvernööriin 15.11.2020 mennessä sähköpostilla, osoite .

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram