Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Vihoviimeinen lasilasti Sri Lankaan

Pekka Salonen, Otfried Blumchen, Raino Heinonen, sekä Puistolan klubiin Pekan tavoin kuuluvat Rauno Särkijärvi ja presidentti Jukka Grönlund pakkaamassa ja merkitsemässä tarkoin ylös, paljonko laseja kussakin pahvilaatikossa on.

Lions-liiton kellaritiloista rahdattiin torstaina 19.11. ulos kymmenittäin pieniä pahvilaatikoita, joissa kussakin oli lähes 150 silmälasia. Yhteensä niitä oli lähemmäs 5000.

 

Laatikot kuljetettiin Pekka Salosen verstaalle Suutarilaan, jossa ne pakattiin lentorahtilaatikoihin. LC Puistolan Pekka Salonen sponsoroi myös rahtiin tarvittavat kestävät puulaatikot.

 

Lions-klubit ympäri Suomen ovat vuosikausia keränneet Sri Lankaan silmälaseja, jotka on ensin Suomen päässä puhdistettu, tarkastettu ja kunnostettu sekä merkitty niihin linssien vahvuudet.

-Nämä lasit kunnostettiin jo puolitoista vuotta sitten, mutta vasta nyt lähetys onnistuu, valaisee Lions-talolla ovia availemassa ollut LC Kaivokselan Markus Flaaming.

 

Laatikot postitetaan Sri Lankassa toimivan LC Mampen presidentti Indika Maduraperunalle, joka huolehtii niiden jakamisesta eteenpäin.

-Olen itsekin tuon LC Mampen liitännäisjäsen, joten pääsen henkilökohtaisesti tarkastamaan, että lasit todellakin menevät sinne, minne on tarkoitettukin, kertoo hankkeen puuhamiehiin kuuluva LC Katajanokan Otfried Blumchen.

 

N-piirin Sri Lankan ystävät -työryhmästä vastaava LC Revonsalmen Raino Heinonen oli pakkaustalkoissa iloinen siitä, että suomalaiset lionit ovat niin innokkaasti halunneet tässäkin keräyksessä auttaa. Nythän keräys on kuitenkin jo päättynyt, hän muistuttaa.

 

Teksti ja kuvat

Teija Loponen

Taustalla Lions-talosta rahdatut silmälasilaatikot. Oikealla Markus Flaaming.
Taustalla Lions-talosta rahdatut silmälasilaatikot...
Laatikoista merkattiin muistiin lasien määrät, jotta rahtipaperit tulevat varmasti oikein.
Laatikoista merkattiin muistiin lasien määrät, jot...
Pekka Salonen pääsi välillä höylän ääreen sopivaa tukilistaa tekemään.
Pekka Salonen pääsi välillä höylän ääreen sopivaa ...
Raino Heinonen iloitsi talkoolaisten innosta saada lasit perille.
Raino Heinonen iloitsi talkoolaisten innosta saada...
Sri Lankan ystävät hoitavat perille tämänkin avun.
Sri Lankan ystävät hoitavat perille tämänkin avun.
LC Puistolan Rauno Särkijärvi videoi pakkaustalkoot.
LC Puistolan Rauno Särkijärvi videoi pakkaustalkoo...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram