Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kv-presidentti otti vastaan 17 uutta jäsenlupausta

Kv-presidentti Joe Preston sai vastaanottaa 17 uuden jäsenen jäsenlupauksen Suomalaisella Klubilla 7.4.2015.  Jäsenlupauksen antaneet uudet jäsenet on kutsuttu useitten eri piirien klubeihin, eniten N-, B- ja C-piirien klubeihin.Kansainvälisen presidentin Joe Prestonin vierailun huippuhetki koettiin Suomalaisella Klubilla tiistai-iltana 7.4.2015.  Siellä presidentti Preston sai vastaanottaa 17 uudelta jäseneltä jäsenlupauksen ja hän kiinnitti Lion-jäsenmerkin rintaan. N-piirin klubeista Helsinki / Aurora, Helsinki / Herttoniemi, Helsinki / Marjaniemi, Vantaa / Komeetat ja Vantaa / Vernissa saivat tilaisuudessa uusia jäseniä.  Tilaisuus oli valtakunnallinen ja siellä oli osallistujia ja jäsenlupauksensa antaneita uusia jäseniä useista piireistä, eniten N-, B- ja C-piireistä. 

Presidenttipari Joe ja Joni Prestonin vierailu liittyi kansainvälistymisen "aaltoon", johon Suomi on vapaaehtoisesti sitoutunut saatuamme monen vuoden tauon jälkeen kansainvälisen johtajan.  ID Jouko Ruissalo on toiminut kansainvälisen hallituksen jäsenenä viime kesästä lähtien ja hänen kautensa jatkuu vuoden 2016 kesään saakka. Talvella Lapissa vieraili kv-varapresidentti Jitsuhiro Yamada.

Sen jälkeen Suomesta valitaan jälleen kansainvälinen johtaja vuosiksi 2016-2018.  Suomen ehdokas valitaan Sotkamon vuosikokouksessa 13.6.2015.  N-piiristä ehdokkaaksi on asetettu entinen pääsihteeri Markus Flaaming.  Ehdokkaita on kaikkiaan neljä ja heidät on esitelty huhtikuun Lion-lehdessä.

Prestonien vierailu alkoi Liiton toimistosta.  Virallisen osuuden ohella vieraiden ohjelmaan kuului käynnit mm. Marskin Majalla ja Sibeliuksen Ainolassa.  Valtioneuvoston kansliassa vieraan otti vastaan valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen.

Valtiosihteeri Heinonen kertoi, kuinka hänen vanhempansa ovat olleet aktiivisia Eurajoen Lions-klubissa, isä oli vastannut vaihto-oppilastoiminnasta. Sen myötä hän on lapsena ollut paljon mukana erilaisissa Lions-aktiviteeteissä.  Hänen perheessään silloin asui 5-6 nuorta vaihto-oppilasta eri puolilta maailmaa Lions-vaihdon kautta.

Eivätkä Lions-kokemukset rajoittuneet Eurajoelle.  Lukioikäisenä hän on ollut vuoden vaihto-oppilaana Texasissa.  Vaikka hän oli ollut vaihdossa YFU-järjestön kautta, hän oli koulukaupungissaan El Pasossa vieraillut muutamissa Lions-klubien kokouksissa. Erityisen mieluisana lähtiäislahjana hän oli saanut hienon cowboy-hatun Lions-merkkeineen.

Kv-presidentin isäntinä koko vierailun ajan toimivat ID Jouko Ruissalo, PID Harri Ala-Kulju ja Liiton puheenjohtaja Tuomo Holopainen. Presidentin puolison Joni Prestonin ohjelmasta vastasivat Pirkko Ruissalo, Sirkku Ala-Kulju ja Kaija Holopainen.

Teksti: Antti Tuomikoski
Kuvat: Antti Tuomikoski, Erwin Ahonen ja Maila Hongisto
Vierailu alkoi leppoisissa merkeissä Liiton toimistossa.  Kv-presidentti Joe Preston ja kansainvälinen johtaja Jouko Ruissalo.
Vierailu alkoi leppoisissa merkeissä Liiton toimis...
Pääsihteeri Maarit Kuikka esitteli Liiton toimiston kv-presidenttiparille Joe ja Joni Prestonille. Kuvassa myös PID Harri Ala-Kulju. Esittely aloitettiin luonnollisesti pääsihteerin työhuoneesta.
Pääsihteeri Maarit Kuikka esitteli Liiton toimisto...
PID Kari Heinänen esitteli Euroopan ensimmäisen Lions-talon. Kari Heinänen pystyi hoitamaan esittelyn muistinvaraisesti, sillä 30 vuotta sitten hän toimi rakennustoimikunnan puheenjohtajana.
PID Kari Heinänen esitteli Euroopan ensimmäisen Li...
Järvenpään Ainolassa vierailun jälkeen kv-presidentti tapasi järvenpääläisiä leijonia.
Järvenpään Ainolassa vierailun jälkeen kv-presiden...
Martti Forsell (puoli vuotta) oli kv-presidentin nuorin kuulija, vanhemmat Ida ja Antti Forsell.
Martti Forsell (puoli vuotta) oli kv-presidentin n...
N-piirin kuvernööri Sini Eloholma ja Liiton puheenjohtaja Tuomo Holopainen vastaanottivat kv-presidentti Joe Prestonin leijonatilaisuuteen Suomalaiselle Klubille.
N-piirin kuvernööri Sini Eloholma ja Liiton puheen...
Kv-presidentti Joe Preston on loistava puhuja.
Kv-presidentti Joe Preston on loistava puhuja.
Presidentti Preston kiinnittää jäsenmerkin LC Helsinki / Herttoniemen uuden jäsenen Juha Ropposen rintapieleen. Kuva Erwin Ahonen.
Presidentti Preston kiinnittää jäsenmerkin LC Hels...
LC Vantaa / Komeettojen Marja-Leena Colerus (oik.) oli ottanut klubin pöytästandaarin mukaan juhlistamaan uusien jäsenten ottoa.
LC Vantaa / Komeettojen Marja-Leena Colerus (oik.)...
LC Helsinki / Auroran ryhmä vahvistettuna kv-presidentin puolisolla Joni Prestonilla (keskellä).
LC Helsinki / Auroran ryhmä vahvistettuna kv-presi...
LC Vantaa / Vernissan uusi jäsen Heidi Kaitanen ja hänen kumminsa Mervi Bordi. Kuva Maila Hongisto.
LC Vantaa / Vernissan uusi jäsen Heidi Kaitanen ja...
Kuvernööri ja N-piirin Sulkavastaava Sini Eloholma esitteli alkavan Sulkakeräyksen.
Kuvernööri ja N-piirin Sulkavastaava Sini Eloholma...
LC Askolan Mauri Lindström antoi kv-presidentti Joe Prestonin kokeilla puhtinuijaa. Kuvassa vasemmalla oleva Harri Ala-Kulju tulee sillä nuijalla lyömään pöytään ensimmäisen päätöksensä, kunhan hänet valitaan kv-presidentiksi.
LC Askolan Mauri Lindström antoi kv-presidentti Jo...
Eleazar Wieliczko-Krutkiewicz ja Heikki Torkkel esittelivät kv-presidenttiparille aurinkokeittimen. LC Helsinki / Pohjois-Haagan hanke on äskettäin otettu yhteispohjoismaiseksi hankkeeksi Afrikkaan.
Eleazar Wieliczko-Krutkiewicz ja Heikki Torkkel es...
PID Tapani Rahko säesti flyygelillä kv-presidentti Joe Prestonin säveltämän ja sanoittaman leijonalaulun Strengthen The Pride. Vierailun aikana Rahko sai säestää tämän laulun useammankin kerran.
PID Tapani Rahko säesti flyygelillä kv-presidentti...
Vierailun päätteeksi valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen otti kv-presidentin vastaan valtioneuvoston kansliassa. Kuvassa vieras Joe Preston ja hänen isäntänsä Harri Ala-Kulju, Jouko Ruissalo ja Tuomo Holopainen luovuttamassa pienoisleijonaa valtiosihteeri Heinoselle.
Vierailun päätteeksi valtiosihteeri Olli-Pekka Hei...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram