Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kv-presidentti vieraili Iiris-keskuksessa

Iiris-keskuksen assistentti Raisa Ticklén esitteli Iiris-keskuksen kattoterassilta kansainvälisille vieraille Koulutuspihaa ja Viriketila Arvoa.

Suomen vierailullaan Lionsjärjestön kansainvälinen presidentti, eteläkorealainen Jung-Yul Choi puolisoineen tutustui 26.8.2019 Näkövammaisten liiton Iiris-keskukseen.

 

Näkövammaisten liitto on ollut yli vuosikymmenen Lions-järjestön keskeinen avustuskohde ja yhteistyökumppani.  N-piiri klubeineen on organisoinut lahjoituksena Iiris-keskukselle mm. Kuntoutuspihan, Oppimiskeskuksen, Viriketila Arvon sekä useita muita lahjoituksia.  Suurimpiin lahjoituksiin ovat osallistuneet taloudellisesti myös LCIF ja ARS-säätiö.  Osa hankkeista on toteutettu yhteistyössä B-piirin ja sen klubien kanssa.  Suurimmat lahjoitukset on koettu niin tärkeiksi, että luovutustilaisuuksissa ovat olleet mukana mm. presidentti Tarja Halonen sekä silloiset sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko sekä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen

 

Tuorein lahjoitus on ollut ”Taikalattia”.  Se edustaa kuntoutustekniikan uusinta uutta.  N-piiri on vuorovuosin alueittain järjestänyt Kuntoutuspihalla siivoustalkoot keväisin ja syksyisin.

 

Laajempaa kumppanuussuhdetta osoittaa se, että olemme vuosittain saaneet järjestää joitakin suurempia kokouksia Iiris-keskuksen tiloissa.

 

Lions-liikkeellä ja näkövammaisilla yhteistyötä ympäri Suomea

 

Kv-presidentin vierailun alussa Iiris-keskuksessa Näkövammaisten Liiton toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen toi julki kiitoksensa yhteistyöstä Lions-järjestöjen kanssa.

 

Yksilöidyssä esittelyssään järjestöpäällikkö Markku Möttönen kuvasi näkövammaisten valtakunnallista järjestötoimintaa: ”Näkövammaisten alueyhdistyksissä on yhteensä n. 10.000 näkövammaista jäsentä.”   Möttönen selitti, kuinka alueyhdistykset toimivat alueensa näkövammaisten yhdyssiteenä ja tarjoavat erilaisia palveluja ja toimintamahdollisuuksia näkövammaisille.  Yhdistykset toimivat myös näkövammaisten oikeuksien valvojina ja tekevät vaikuttamistyötä viranomaisten suuntaan.

 

Esimerkkinä Möttönen kertoi, kuinka alueyhdistykset tuottavat vapaaehtoisvoimin erityisesti paikallislehdistä äänilehtiä näkövammaisille.  Möttönen korosti, kuinka mm. tässä toiminnassa on mukana myös paikallisia Lions-järjestöjä.

 

Iiris-keskuksessa järjestetyssä tilaisuudessa esiteltiin myös muuta leijonatoimintaa, kuten mm. diabeetikkonuorten leiriä.  Lohjan Kisakalliossa järjestettiin kesällä 2019 LCIF:n tukema tyyppi 1 diabeetikkonuorten leiri. Leiriä esitteli kv-presidentille 1.VDG Susanna Jokiperä. Nuorten leirillä kuuleman IPDG Sanna Mustosen esityksen suomalaisesta diabeteksen käypä hoito -suosituksesta referoi CC Aarne Kivioja.

 

Punainen Sulka -kampanjasta ja Lions-toiminnan historiasta Suomessa kertoi PID Harri Ala-Kulju.  Toiminta on maassamme alkanut 1950, suomalaista syntyperää olleen Arne Ritarin aloitteesta ja kaksivuotisen valmistelutyön tuloksena.  PDG Markku Talvio puolestaan esitteli Lions-liikkeen ja Iiris-keskuksen yhteistyötä. – Päätteeksi assistentti Raisa Ticklén esitteli vieraille Iiris-keskusta.

 

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski

Näkövammaisten liiton toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen ja järjestöpäällikkö Markku Möttönen esittelivät Näkövammaisten liittoa ja sen Iiris-keskusta.
Näkövammaisten liiton toimitusjohtaja Jukka Tahvan...
Lions-liikkeen kansainvälinen presidentti Jung-Yul Choi.  Taustalla ID Heimo Potinkara.
Lions-liikkeen kansainvälinen presidentti Jung-Yul...
Kansainväliset vieraat ja (lähes kokonaan) heidän suomalainen seurueensa.  Edessä vas. Lions-liiton puheenjohtaja CC Aarne Kivioja toimi keskustelun ohjaajana.
Kansainväliset vieraat ja (lähes kokonaan) heidän ...
Menneen kesän diabeetikkonuorten leiriin saatiin avustusta LCIF:ltä.  Leirin vastuuhenkilöitä olivat IPDG Sanna Mustonen ja 1.VDG Susanna Jokiperä.  Työesteen vuoksi IPDG Sanna ei päässyt Iiris-keskuksen tilaisuuteen, joten CC Aarne Kivioja esitti referaatin hänen Lohjalla pitämästään esityksestä.
Menneen kesän diabeetikkonuorten leiriin saatiin a...
PID Harri Ala-Kulju kertoi Lions-toiminnan historiasta ja yhdestä tunnetuimmasta rahankeruuaktiviteetista, Punaisesta Sulasta.  Ensimmäinen Lions-klubi, LC Helsinki-Helsingfors, perustettiin Helsinkiin vuonna 1950.
PID Harri Ala-Kulju kertoi Lions-toiminnan histori...
PDG Markku Talvio lahjoitti kv-presidentti Choin puolisolle Seung-Bok Yang´lle mattopiiskapinssin muistoksi vierailusta Suomessa ja täällä Iiris-keskuksessa.
PDG Markku Talvio lahjoitti kv-presidentti Choin p...
CC Kivioja ja ID Potinkara esittelivät kv-presidentti Choin´lle näkövammaisten järjestötoiminnan historiaa.  Valtakunnallinen Sokeain Keskusliitto perustettiin 1928.  Sen nimi muuttui Näkövammaisten Keskusliitoksi 1980 ja aivan äskettäin nimi muuttui Näkövammaisten liitoksi.   Ensimmäinen näkövammaisia tukenut yhdistys, Sokeain Ystävät, perustettiin vuonna 1887.
CC Kivioja ja ID Potinkara esittelivät kv-presiden...
Kv-presidentin puolisoa kiinnosti pistekirjoituskone 1930 (tai 1940) -luvulta.
Kv-presidentin puolisoa kiinnosti pistekirjoitusko...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram