Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

KVN:ssä kuultua

Virtuaaliseksi siirtynyt kuvernöörineuvoston syyskuun kokous piti sisällään kolme seminaariosuutta ja varsinainen tunnin verran kestänyt KVN-kokous käytiin iltapäivällä.

 

Ensimmäisen seminaarin aiheita olivat nuorisovaihto, NSR-diabetesleiri, Lastenklinikoiden Kummien kanssa tehtävä yhteistyö sekä Kampanja 100.

Yhteispohjoismainen NSR-diabetesleiri on ensimmäinen laatuaan ja se pidetään heinäkuussa Suomessa. Sen jälkeen leirin on tarkoitus vuorotella muissa Pohjoismaissa. Vapaaehtoisia toimijoita leirille kaivataan erilaisiin tehtäviin, joten sinne voi jokainen halukas ilmoittautua vaikkapa yövalvojaksi.

Diabetesleiriin liittyen puheenjohtaja Sanna Mustonen esitteli myös B- ja N-piirien yhdessä järjestämän Diabeteskävelyviikon 11.-17.10. ja samoin siihen liittyvän livetapahtuman Kansalaistorilla 16.10. Hän myös muistutti, että uusille Lionsien Diabeteskävelysivuille toivotaan kaikkien piirien lähettävän tietoja kävelyistään.

Lastenklinikoiden Kummien toiminnanjohtaja Anu Rapeli toi esille erilaisia vaihtoehtoja kummien ja leijonien yhteistyöhön ja toivoi, että koronan hellittäessä varainkeruu saataisiin vauhtiin. Vuosittain Suomessa sairastuu syöpään noin 130 lasta, yli 80 % heistä paranee hoidot läpikäytyään.

Kampanja 100 ei ole edennyt Heikki Hemmilän mukaan ihan toivotusti, mutta loppukiriin on toki vielä mahdollisuus.

 

Toisessa seminaarijaksossa kuultiin Leijonaemojen toiminnasta. Meiltä toivotaan tarvittaessa varsin nopeaa reagointia avunpyyntöihin, joita Leijonaemoilta meille tulee. Heille on jo annettukin apuna muun muassa aidan rakentamista, keinun kiinnittämistä ja muita vastaavanlaisia käytännön toimia.

Leijonapartion toiminnasta kuullaan lisää kahdessa webinaarissa, jotka toteutetaan torstaina 23.9. kello 18.30 ja tiistaina 5.10. klo 13.

Kolmannessa seminaarissa kuultiin lionsien brändikyselyn alustavia tuloksia sekä käytiin läpi strategiaa ja piiriuudistuksen tilannetta. Sitä lähdetään selvittelemään edelleen.

 

Varsinainen kuvernöörineuvoston kokous sujui Sannan ja uuden toiminnanjohtajamme Petri Kaukiaisen johdolla varsin vauhdikkaasti. Kuvernöörineuvosto hyväksyi kaikki esityslistalla olleet ehdotukset. Listaan sisältyi muun muassa jo aiemmin esille noussut piirijakouudistuksen jatkokäsittely ja esittely vuosikokoukselle kesällä 2023.

 

Teija Loponen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram