Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kyselytunnilla esillä arkisia asioita

Piirikuvernöörin kyselytunnilla käsiteltiin tällä kertaa asioita, jotka saattavat pohdituttaa varsin monia klubeja. 

Heti ensimmäinen kysymys liittyi piirin kalenteriin, mistä se löytyy ja mitä kaikkea sieltä löytyy.

Piirikuvernööri Kjell Wikström kertoi sen löytyvä piirin kotisivujen etusivulta, kun kalenteria napauttaa sieltä aukeaa meneillään oleva kuukausi ja kun kalenteriin merkattua tapahtumaa napauttaa, aukeaa tiedot missä ja milloin kyseinen tapahtuma on.

 

Sitäkin kysyttiin, kuka osaisi kertoa, milloin eri klubit kokoontuvat ja missä, jotta voisi pohtia klubitreffeille aikaehdotuksia? Vastaus oli kotimainen jäsenrekisteri. Sinne on tunnukset presidenteillä ja sihteereillä ja laittamalla hakuun klubin nimen, aukeaa sisältö. PDG Markku Helle muistutti, että kaikki jäsenetkin pääsevät sinne. Toinen tärkeä muistutus oli, että klubien pitää muistaa rekisteröidä aina uudet tiedot sinne, jäsenrekisteriin ne eivät siirry MyLCistä automaattisesti.

 

Keneltä sitten saa uuden jäsenen kansioita?

Piiri on saanut niitä ja ne ovat jäsenjohtaja Pasi Niemisellä, niitä ei siis pidä tilata liitosta, eikä meillä N-piirissä kysyä piirikuvenööriltäkään. Jäsenjohtaja antaa kansiot tulevan jäsenen nimeä vastaan, jotta niitä ei mene hukalle.

 

Sekin haluttiin tietää, voiko jostain tarkistaa piirikuvernöörien menoja, jos haluaisi katsoa, olisiko joku heistä vapaana omien juhlien aikaan?

Piirin kotisivun yläreunassa on piirikuvernöörien kalenteri, sieltä löytyy kaikkien kolmen kuvernöörin sinne merkitsemät menot. Ellei niitä siellä ole, voi kysellä suoraan piirikuvernööreiltä, onko toivottu ilta jollain heistä vapaana.

 

Klubitreffikutsut on jaettu ja se poiki kysymyksen, onko koko klubin tarkoitus osallistua klubitreffeille vain pressa-sihteeri-rahurin?

-Se on klubien päätettävissä, moniko osallistuu. Ohjelmatoimikunnan Pivi jakanut kaikille klubitreffitiedot. Kun oma klubini on mennyt treffeille, on kerrottu jäsenille mihin ollaan menossa ja koska sekä kysytty, ketkä olisivat halukkaita osallistumaan. Usein on 3-4 henkilöä halunnut lähteä mukaan. Samoin on meille tullut yleensä muutama hengen seurue. Mitään sääntöä ei tähän  ole, mutta on hyvä kysyä myös kohteelta, montako voi tulla, jos iso joukko olisi lähdössä, opasti piirikuvernöörimme Kjell.

 

Samaa sarjaa oli kysymys, onko rajoitusta, montako jäsentä klubista voi tulla piirifoorumiin ja vastaaviin piirin tilaisuuksiin?

-Ei ole rajoituksia, kaikki halukkaat voi osallistua. Poikkeus on vuosikokous, jossa virallisia edustajia on tietty määrä, mutta toki muutkin saavat tulla sinne ilman äänioikeutta.

 

- Onko N-piirillä kummikonserttia tulossa, jos niin koska ja missä?

-Kummikonsertteja siirrettiin koronan vuoksi pariin otteeseen. Marraskuulle oli suunnitelma järjestää konsertti, mutta esiintyjää ei kummeilta saatu. Nyt sitä ei ehditä enää järjestää ja yhteistyö loppuu vuoden vaihteessa, joten konsertit jäävät toteuttamatta. Monella klubilla on jo oma joulukonsertti tulossa, jota mainostavat. Järjestelyjä ei ehtisi enää tehdä marraskuulle ja saada lippuja myytyä. Tämän päätöksen johtoryhmä teki juuri, valaisi piirikuvernööri.

 

Viimeinen ennalta tullut kysymys oli lähinnä mielipide: Kauden avauksessa kehotettiin pitämään strategiakeskustelu klubissa syys- lokakuussa. Eivätkö nämä strategiaryhmäläiset tiedä, että kauden alun kokousten ohjelmat on jo suunniteltu keväällä? Ja lokakuussa vielä vuosikokous? Aivan päätön ehdotelma. Sitä voisi ehdottaa kevätkaudella toteutettavaksi!

Tähän Kjell totesi, että strategiatoimikunnan on tarkoitus esitellä suunnitelma Espoon vuosikokouksessa ja siksi asiaa on toivottu käsiteltävän nyt syksyllä.

-Lokakuussa tulee strategiaryhmältä kysely. Kun projekti aloitettiin, vetäjänä oli oman piirimme Antti Forssell ja nyt Nina Moilanen ja Timo Tanskanen ovat edistäneet asiaa. KVN:ssä elokuussa käytiin myös näitä strategiatyöpajoja, mutta heidän esitykselleen aikataulu on tiukka ja siksi arvokeskusteluja toivotaan syksyllä käytävän.

Makehan istuu siellä myös ja kertoi, että hallitus käsittelee lokakuussa sen jatkoa. Piirihallitukselle on 24.10. strategiakokous verkossa.

-Ja klubit voivat pyytää apua Make Vesikalliolta tai Outi Hansilinilta, jotka ovat työryhmässä sekä piirillä on myös kaksi strategialähettilästä, joita voi pyytää mukaan klubin keskusteluun, lisäsi Kjell.

 

Kyselytunnin päätteeksi nostettiin esille vielä Ukraina-keräys, joka jatkuu, nyt kasauksessa ovat koululaisten kassit. Viestintävastaava Teija tiesi kertoa, että tavaroita haettiin viime lauantaina, vielä odotellaan reppuja ja sitten päästään pakkaamaan. 

Kävelyviikko alkaa lokakuun 1. päivä ja palvelukoordinaattori Toffe valisti, että vielä nyt kävely toteutetaan virtuaalisesti vanhalla kirjaustavalla. Kevään kävelyviikolla otetaan käyttöön uusi järjestelmä HeiaHeia ja kävelytapahtuma on Espoon vuosikokouksen yhteydessä heidän järjestämänään. Nyt siis taas kilometrejä kartuttamaan ja kirjaamaan ne ylös!

Ja Lions-pyöräilykin kiinnosti, siitä Make kertoo lisää piirifoorumissa huomenna keskiviikkona.

TL

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram