Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kyselytunnilla esitettiin monenlaisia kysymyksiä 

Piirikuvernöörin kyselytunnille keskiviikkona 28.4.2021 osallistui 16 lionia.  Näin kauden lopulla kun palkitsemiset ovat ajankohtaisia piirikuvernööriltä kysyttiin mm. mistä löytää tiedon ketkä klubilaisista ovat saaneet Melvin Jones -jäsenyyden tai ketkä ovat Lions-ritareita. Piirikuvernööri Make vastasi, että tiedon Melvin Jones -jäsenistä saa piirikuvernööriltä.  Lions-ritarien (ARS-ritarien) nimet löytyvät Suomen Lions-liiton sivulta kohdasta Toiminta/Aarne Ritari -säätiö/Ritarit.

Diabeteskävelyn kilometrien määrästä kysyttiin. Niitä on kertynyt melkein 10 000 ja askeleita 8 miljoonaa. Nämä luvut ovat yhteismääriä B-piirin, ja kaikkien muidenkin diabetes-kävelyyn osallistuneiden kanssa. Piirikuvernöörin kesäkuun kirjeessä kerrotaan N-piirin luvut.

Miksi logot ovat niin vaikeasti löydettävissä kysyttiin? Piirikuvernööri vastasi, että tähän on tulossa parannus. Logoja tullaan keräämään piirin kotisivulle avattavaan viestinnän kuvapankkiin. Myös Auta lasta – auta perhettä  -keräyksissä tarvittava materiaali kerätään tähän kuvapankkiin. Liiton sivuilta löytyy kunniakirjoja, stipendipohjia ja muuta materiaalia sekä ohjeistusta.   

Leijonat puhtaan veden puolesta on loppunut ja sen tilalle on tullut Kulmat kuntoon -projekti. Monet klubit ovat jo osallistuneet tekemällä ympäristötekoja, esim. roskien keräämistä.


Kysyttiin myös onko tarkoitus, että klubista valitaan samat  edustajat piirin ja liiton vuosikokouksiin. Ei tarvitse olla samat, klubit päättävät itse omista edustajistaan, vastasi piirikuvernööri. Presidentit ovat normaalisti edustajina, mutta klubi voi päättää toisinkin.

Onko tarkoitus maksaa joka vuosi 100 euroa nuorisomaksua, vaikka leirien väli on pidentynyt, kysyttiin. Kyllä on tarkoitus, vastasi piirikuvernööri. Kustannukset nousevat vuosittain, kun leirin lisäksi järjestetään tapahtumia nuorille.

Vilkkaan keskustelun aiheutti lopuksi kysymys Eurooppa Foorumista Thessalonikissa 7.-9.10.2021. Pidetäänkö se fyysisenä vai virtuaalisena? Tällä hetkellä näyttää, että se järjestetään fyysisenä tapahtumana. Voisiko sinne järjestää yhteismatkan? Tusse Johansson kertoi järjestäneensä yli 60 matkaa Kreikkaan, joten mahdollista se olisi kunhan ensin vaan tiedetään enemmän tapahtumasta. 
Keskustelussa sivuttiin myös Kroatiassa v.2022 pidettävää Eurooppa Foorumia. Sinnekin olisi innokkaita lähtijöitä. Yhteiset matka ovat monille mieluisia nyt kun koronasulkuja aletaan purkaa.

Piirikuvernöörin seuraava kyselytunti pidetään 28.5.2021.

Teksti ja kuva:
Arja Oksanen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram