Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kyselytunnilla heräsi kysymyksiä

Uudet ja myös vanhat jäsenet löytävät tietoa tulevista tapahtumista piirimme kotisivuilta ja etusivun kalenterista.

Piirikuvernöörin kyselytunti 29.11.2023 innosti osallistujia kyselemäänkin ja hyviä kysymyksiä tuli useampiakin eri kohdissa. 

 

Alkuun piirikuvernöörimme Pekka Taskinen kertoili  Lions liikkeen synnystä, tämän hetken jäsen- ja klubimääristä ja sen, että meitä on kaikkiaan 200 maassa. Kansainvälisyys näkyy monella tavoin ja rikastuttaa toimintaamme. Toisaalta se tuo kyllä vähän byrokratiaakin.

Suomessa on tällä hetkellä 16 800 jäsentä 767 klubissa.

Piirijaollisesti Helsinki menee Mannerheimintiestä  poikki, jako tehtiin 1970-luvulla, kun klubien määrä oli kasvanut huomattavasti. Jaossa syntyivät B- ja N-piiri, meille N-piirin tuli toiminta-alueeksi Itäinen Uusimaa Helsingistä Loviisaan.

 

Organisaation kohdalla heräsi kysymys, löytyisikö siitä kaaviota helpottamaan asian hahmottamista. Se kaivettiin esiin selventämään sanallista kerrontaa. Moninkertaispiiri on siis käytännössä Suomen Lions-liitto ja sen alla on 14 piiriä ja niissä erilaiset määrät klubeja. Piirejä johtavat piirinkuvernöörit apunaan 2 varapiirikuvernööriä ja lohkonpuheenjohtajat sekä eri toimialojen työryhmät. Alueiden puheenjohtajia ei meillä N-piirissä enää ole.

 

Pekka kertoi myös piirin erilaisista kokouksista ja tapahtumista ja muistutti, että ne ovat pääosin kaikille avoimia.  Tervetuloa niihin mukaan!

Siitä syntyikin Soihtujen uudelta jäseneltä Eevalta kysymys, mistä tietoa tapahtumista oikein saa. Ja sitähän saa uutiskirjeestä kuukausittain, klubeille lähetettävistä viesteistä, piirin kotisivulta, piirin kalenterista ja sitten vielä somesta, piirin sisäiseltä ja ulkoiselta facebook-sivulta. Piirin kalenterista löytyy myös klubien isommista tapahtumista tietoa.

 

Seuraavaksi Pekka kävi läpi kansainväliset palvelun painopistealueet, joista etenkin Näkö on N-piirissä todella vahvasti esillä mm. Näkövammaisten Iiris-keskuksen kanssa tehtävässä yhteistyössä. Samoin humanitäärisen avun antaminen on meillä runsasta, niin Ukrainaan, ukrainalaisille Suomessa sekä luonnollisesti kaikkiin katastrofeihin, joita maailmalla tapahtuu. Siihen voidaan myös laskea useimpien klubien järjestämät Auta lasta - auta perhettä keräykset.

 

Eevaa kiinnosti myös, missä vaiheessa erilaisia aktiviteetteja ideoidaan, jotta myös työssäkäyville löytyisi auttamisen paikkoja. Porvoolaista Karia puolestaan kiinnosti, mistä löytyisi lista kaikista klubeista. Näistä aiheista keskusteltiin vähän enemmänkin.

 

Seuraava tilaisuus uusille jäsenille on tammikuussa. Myös kummien toivotaan osallistuvan, jotta uusi jäsen voi kumminsa kanssa jälkikäteen keskustella kyselytunnin aikana kenties mieltä vaivaamaan jääneistä asioista. 

 

Linkki kyselytuntiin  23.1.2024 klo 18.00:

Uusien jäsenten kyselytunti
Jan 23, 2024, 6:00 – 7:00 PM (Europe/Helsinki)

Please join my meeting from your computer, tablet or smartphone.

 

Teija Loponen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram