Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kyselytunnilta paljon vastauksia

Piirikuvernöörin kyselytunnin idea on tarjota N-piirin leijonille mahdollisuus kysellä mitä vain epävirallisissa merkeissä piirikuvernööriltä ja piirin johtoryhmältä. Piirikuvernööri Markku Helle oli valmistautunut hyvin vastailemaan etukäteen marraskuun viimeisen päivän kyselytunnille saatuihin kysymyksiin.

Viimeksi oli se kysymys puheenjohtajan ja liiton toiminnanjohtajan työnjaosta. Nyt tuohon kysymykseen oli saatu tarkennusta, eli kysyjää kiinnosti tietää, mitä asioita he voivat itsenäisesti päättää, kummalla on päävastuu liiton taloudesta ja kumpi on ikäänkuin arvokkaampi henkilö? Lisäkysymyksenä tuli myös, kumpi taho on ylempi päätöksentekijä, liiton hallitus vai kuvernöörineuvosto?

 

Markku Helle kertoi liiton puheenjohtajan olevan se ylempi henkilö, mutta mistä asioista kumpikin voi päättää, sen voi lukea liiton säännöistä. Sopimuksissa pj ja toiminnanjohtaja ovat yhdessä allekirjoittajia. Toiminnanjohtaja/pääsihteeri valmistelee kokousasiat ja vastaa liiton toimiston pyörittämisestä.

Hallitus vastaa taloudesta ja valitsee projektit ja työryhmät sekä niiden vetäjät. Ylin päättävä elin on vuosikokous. Operatiivisesta toiminnasta vastaa hallitus, joka tekee tarvittaessa esityksiä kuvernöörineuvoston päätettäväksi.

 

Uusina kysymyksinä tiedusteltiin, mistä löytyy selkeät ohjeet, mitä kuuluu eri virkailijoiden toimenkuvaan?

Markku esitteli näytöltään liiton kotisivuja ja kuinka sieltä löytyy koulutus-osion alta kaikki klubivirkailijat, heidän koulutuksensa ja tehtävät. Samaten piirin sivuilta löytyy LionAkatemian alta vastaavia tietoja.

 

-Tullaanko Hietaniemen sankarihautatilaisuus hoitamaan taas videona?

Tähän kysymykseen piirikuvernööri vastasi tilaisuuden vastuun olevan tällä kertaa B-piirillä, joka yhä valmistelee sitä fyysisenä tapahtumana koettavaksi.

 

- Onko joku sääntö, voiko jäsenehdokkaita ohjata mihin klubiin vain, jos oma klubi ei ole halukas jäseneksi ottamaan tai ehdokas on eri sukupuolta kuin omassa klubissa?

Vastaus oli, että jäseniä voi ohjata mihin klubiin vain, mitä sääntöjä ei siihen ole.

 

- Tullaanko jossain vaiheessa palaamaan siihen, että liiton toimistolta voisi suoraan käydä ostamassa tarvikkeita? Esimerkiksi palkintoja tai tuotteita omaan käyttöön on ikävä tilata, kun klubilla on vain yhdet tunnukset ja laskukin menee rahastonhoitajan kautta.

-Tuskin palataan, vastasi Helle.

 

- Miksi yhä jotkut puhuvat naisleijonista ladyinä? Sehän tarkoittanee leijonan puolisoa?

-Tuo on totta, lady on miespuolisen lionsin puoliso, eikä oikea nimitys naispuoliselle lionille, totesi piirikuvernööri toivoen, että vääristä termeistä päästäisiin vähitellen eroon.

 

Aarne Kivioja piti puheenvuoron Lasten Lumipäivästä, vielä löytyy 7 vuoroa halukkaille klubeille tai yksittäisille leijonille helmikuun tapahtumasta Olympiastadionilla. Yhteydenotot Aarneen,

 

Lions -talon myyntitilannetta kyseltiin jälleen, se ei ole edennyt, yksi kiinnostunut on, edellyttäen että tontille saataisiin kaavamuutos.

Piirikuvernööri Markku Helle kertoi myös terveisiä Kuvernöörineuvoston kokouksesta Kuopiosta, siellä oli ollut mielenkiintoiset seminaarit nettipoliisilta ja huumetyöstä.

 

Teija Loponen

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram