Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kyselytunnin antia

Kyselytunnilla nousivat esiin muun muassa Lionsien virka-asu ja palkinnot.

 

Huhtikuun piirikuvernöörin kyselytunnilla pohdittiin kovasti muun muassa jäsenmäärää, miten siihen voi vaikuttaa ja mitä jokainen lion voi itse asian hyväksi tehdä.

 

Tulleista kysymyksistä ensimmäinen oli, mikä on piirihallituksen jäsenen virallinen asu ja missä kaikkialla sitä käytetään? Asu oli mainittu piirihallituksen kokouskutsussa.

Piirikuvernööri Markku Helle totesi, että Lions-asulla tarkoitetaan tummansinistä klubitakkia, harmaita housuja, valkoista paitaa ja kauden solmiota. Naisilla vastaavasti kauden huivi ja tummansiniset housut/hame ja toukokuun alusta valkoiset housut tai hame. Ohjeet löytyvät liiton sivuilta, mutta ne koskevat lähinnä kuvernöörejä.

-Näitä ohjeita pitäisi noudattaa periaatteessa kaikissa lionstilaisuuksissa, mutta liiton puheenjohtajakin liputtaa selkeästi vapaampaa pukeutumista muissa kuin virallisissa tilaisuuksissa, totesi Markku.

 

Toinen kysymys liittyi tietoon, että kun Suomessa leijonien määrä vähenee, niin voimme menettää suomenkieliset materiaalit. Mikä tuo raja on, se haluttiin tietää.

-Raja on 25 000, meitä nyt noin 18 000, eli ali on jo menty, mutta vielä ei ole kuulunut mitään siitä, että suomen kielen asema menetettäisiin. Se koskee muutakin kuin materiaaleja, myös kaikkea asiointia päämajan kanssa. Eli rajan alla on oltu jo pitkään, kiteytti piirikuvernööri.

 

Sekin kiinnosti, maksavatko Lion-lehdessä julkaistavat klubien uutiset ja voiko toivoa, julkaistaanko tarina printtilehdessä vai digiversiossa.

Lehden toimitusneuvostoon kuuluva piirin viestintävastaava Teija Loponen kertoi, että maksutta klubien uutiset julkaistaan, mutta niitä lyhennetään ja muokataan. Jos uutisia tulee paljon, eivät kaikki välttämättä mahdu seuraavaan lehteen. Julkaisualustaa voi toivoa, mutta myös lähetysajalla voi vaikuttaa siihen, missä se julkaistaan.

 

Yhdessä kysymyksessä toivottiin vanhaa ”puhelinluetteloa” takaisin, se ei onnistu tietosuojamääräystenkään vuoksi. Mutta jos esimerkiksi jonkun klubin presidentin haluaa kutsua juhliinsa, voi kutsun lähettää klubin sähköpostiosoitteella eli klubin nimi @ lions.fi niin sillä menevät perille ja kutsun voi kohdentaa presidentille. Jäsenrekisteristä löytyy myös yhteystiedot.

 

Viimeinen kysymys koski vuosikokouksessa juuri jaettujen palkintojen, Leo Heinäsen mahtinuijan ja Aimo Viitalan leiijonapatsaan arvon eroa.

-Itse näitä valintoja valmistellessani yhdessä kuvernöörineuvoston kanssa katsoin toimintakertomuksia menneiltä vuosilta. Palkinnoista löytyi yksi ero. Mahtinuijan todetaan olevan piirin paras klubi. Aimo Viitalan leijonapatsaspalkinnosta toimintakertomuksissa kerrottiin, että se on Vuoden klubi. En laittaisi niitä arvojärjestykseen, vaan rinnakkain. Viitala on kuitenkin huomattavasti vanhempi palkinto, totesi Helle.

 

Sana on vapaa -osion aloitti piirikuvernööri itse kertomalla, että piiri haki LCIF:ltä 15000 dollaria ja se myös saatiin ukrainalaisten auttamiseen. Palvelujohtaja Jyri Kurki on toteuttamassa tervetulokassien rakentamista, 500 kassia on tavoitteena ja lisärahoitusta haetaan vielä Helsingin kaupungilta. Samoin sponsoreitakin haetaan noin 30 euron arvoisten kassien täyttämiseen hygienia- ym. tarvikkeilla. Ne kootaan Mikaelin kirkolla Kontulassa ja sinne tullaan tarvitsemaan talkoolaisia.

 

Risto Säynäjärvi palasi alkuvaiheessa esillä olleeseen jäsenmäärän vähenemiseen todeten sen olevan todellinen uhka.

-Ehkä jäsenhankintaan voisi kokeilla villimpiäkin tapoja, hän pohti?

Markku totesi, että jokainen aktiviteetti on jäsenhankintatapahtuma. Lisäideoita hän kysyi jäsenjohtaja Merja Carlanderilta, joka totesi, että ei ihan villejä keksi, vaikka niitä varmasti kaivattaisiin. Olisiko eukonkantokisa sellainen?

-Ollaan ehkä oltu turhan neutraaleja. Mutta 22.5. mennään Kuusijärvelle lenkkeilemään ja paistamaan makkaraa, sekin on jo erilaista. Millaista Risto kaipaisit?

-Itse olen pyrkinyt kertomaan tutuille siitä mitä lionstoiminnassa teen, kerron joka tapaamisessa jotain.

Merja kysyi ideoita myös nuorempia leijonia edustavilta Tuija Vilpunaholta ja Christoffer Hanssonilta Finlandia-klubista, mitä he asiasta ajattelevat?

-Yhdessä tekeminen, teemaklubit eri harrastuksiin ja se tärkeä asia, että mukana voi olla kun on aikaa, taukoja voi pitää, ei oteta toimintaa liian vakavasti, he vastailivat.

Markku muistutteli vielä jäsenhuollon merkityksestä.

Arja Oksanen ehdotti klubeille vanhusten ulkoiluttamista, siinä myös saataisiin näkyvyyttä ja sitä kautta ehkä uusia kiinnostuneita mukaan.

 

Esille nousi myös se, että B-piiristä tarjotaan myös N-piiriläisille bussikuljetusta Kouvolaan lauantaiseen vuosikokoukseen, noutopisteinä olisivat Tikkurilan asema ja Porvoo.

Alla linkki bussi-ilmoittautumiseen. Vuosikokoukseen kannattaa ilmoittautua heti, hinta nousee toukokuun alusta!

 

TL

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram