Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kyselytunnin antia 22.2.2022

Piirikuvernööri Markku Helteeltä kyseltiin helmikuun kyselytunnilla jälleen sekä liitto-, piiri, että klubitason asioista.

 

Heti alkuun Tusse eli Thorleif Johansson kyseli Malmin Lions-talon kohtalosta ja siitä, että asiassa ei ole annettu mitään väliaikatietoja.

Liiton hallituksessa istuva Markku Helle kertoi, ettei oikeastaan uutta kerrottavaa ole, kaavakuhinaa on, ja olemassaolevaan tarjoukseen liittyy käyttötarkoituksen muutosta ja naapurikytkyjä, joten asiat ovat yhä varsin levällään. Markku lupasi kuitenkin kertoa eteenpäin, että väliaikatietoja kaipallaan.

 

Seuraavakin kysymys liittyi liittotason toimintaan, parhaillaan haetaan kumppanuusryhmään vapaaehtoisia ja kysymys kuului, miksi niitä haetaan useita, kun hakemuksessa puhutaan korttien myynnistä?

Tähän piirikuvernööri totesi, että tosiaan uutta korttivastaavaa etsitään, mutta ehkä muillekin osa-alueille tarvitaan lisäapua.

Piirin toimintaan liittyi seuraava kysymys: Onko vielä Kysy neuvoa -osoite, joka ainakin jokunen vuosi sitten oli olemassa. Mistä se löytyy ja kuka siihen vastaa? Kuinka nopeasti vastauksen saa?

Markku esitteli koneeltaan, kuinka tuo Kysy neuvoa löytyy jäsenosiosta ja siellä on valmis lomake, jonka voi täyttää. Tällä kaudella kysymyksiin vastaa vielä entinen piirikuvernööri Heikki Tuomala, joka lupaa vastailla kohtuuajassa.

Kesällä voitaneen taas toteuttaa livenä vuosikokous ja siihen liittyen kysyttiin, voiko vuosikokousten mielenkiintoisiin puoliso-ohjelmiin osallistua myös leijonat?

Sekä Markku, että edellinen piirikuvernööri Make olivat sitä mieltä, että kyllä voi.  Ei ilmoittautuessa sitä kysellä, kenen puoliso on.
Vuosikokouksiin liittyi myös kysymys, onko tapana, että klubit maksavat virallisten vuosikokousosallistujiensa kuluja, vai pitääkö ne kaikki maksaa itse?

Tästä aiheesta verkkotilaisuudessa mukana olijat kertoivat omien klubiensa käytäntöjä, jotka vaihtelevat kovasti. Jotkut klubit maksavat kaiken virallisille edustajilleen, toiset ei mitään ja loput jotain siltä väliltä.

Piirimme ARS-koordinaattorin puoleen voi kääntyä seuraavan kysymyksen, eli kuinka monta klubia voi yhdessä hakea ARS-avustusta yhteiseen isoon hankkeeseen? suhteen lisätietoja saadakseen. Pikainen vastaus kuitenkin oli, että ei ole rajoituksia, mutta hakemuksen tekee vain yksi klubi.


Toinen keskustelua herättänyt kysymys oli Voiko klubin halitukseen valita samat henkilöt kahtena peräkkäisenä vuonna? Entäpä voiko virkailijaksi valita aivan uuden jäsenen?

Tavoitteena on, että virkailijat olisivat vain yhden kauden, mutta käytännössä esimerkiksi rahastonhoitajat ja usein sihteeritkin ovat useamman vuoden tehtävässään. Rajoituksia ei ole, mutta suositeltavaa olisi vaihtaa vastuullisia, jos heitä vain klubissa riittää.

Uusia jäseniä kannattaa ottaa mieluummin ensin toimikuntiin mukaan, suora virkailijavastuu voi olla vähän turhan iso loikka kerralla.

 

Lopuksi vielä Aarne Kivioja kertoi Lasten Lumipäivistä, joihin leijonien ohjaajaosanotto onnistui yli odotusten. Mukana oli kaikkiaan 25 klubista edustajia, ehdottomasti eniten meiltä N-piiristä, 5 B-piiristä ja yksi C-piiristä. Myös Hiihtoliiton puolelta oltiin yhteistyöhön todella tyytyväisiä.

 

 

Teija Loponen

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram