Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Narinkkatorilla käveltiin diabeteksen taltuttamiseksi

Ennen kävelyä lihakset lämmitettiin pienellä reippailuvoimistelulla, jonka veti Ketlin Tackman (LC Espoo/City).

 

Lauantaina 28.4.2018 järjestettiin Helsingin Kampin Narinkkatorilla Diabetes-kävely. Valittavana oli yksi kolmesta eripituisesta lenkistä. Pisin oli neljän kilometrin kaupunkivaellus.

 

Kävelyn tarkoituksena oli jakaa tietoa diabeteksesta, jota Suomessa sairastaa noin 10% väestöstä. Se on siis yksi kansansairauksistamme.

 

Kävelyn yhteydessä oli mahdollisuus myös mittauttaa verensokerin. Roimasti kohonnut arvo edellyttää heti hoitoon hakeutumista, mutta jo lievästi kohonnut arvo saattaa kertoa ehkä vielä puhkeamattomasta diabeteksesta. Silloin mm. liikunta auttaa pitämään verensokeria tasapainossa. Säännöllinen liikunta saattaa jopa estää sairauden puhkeamisen.

 

Kansainvälinen Lions-järjestö on järjestänyt Diabetes-kävelyjä (Lions diabetes strides) jo pitkään. Nyt Narinkkatorilla toteutettu oli Suomessa toinen ja pääkaupungin alueella ensimmäinen.

 

Tilaisuuden  juonsi Aarno Cronvall ja sen avasi kansanedustaja Sari Sarkomaa. Hän on mm. eduskunnan diabetesryhmän ja Diabetesliiton hallituksen jäsen. Niinpä puheenvuoro sisälsikin paljon hyvää tietoa diabeteksesta ja sen torjumisesta esimerkiksi liikunnan avulla.

 

Ennen Ketlin Tackmanin vetämää alkuverryttelyä oopperalaulaja ja trubaduuri Klaus Pennanen lauloi mm. napolilaisen Eduardo di Capua säveltämän laulun "O sole mio" (Oi aurinkoinen).

 

- Aina kun olen sen laulanut, on aurinko tullut esiin paistamaan, hän totesi. - Jos ei seuraavan tunnin aikana, tai vuorokauden niin ainakin viikon tai kuukauden kuluessa, hän valisti harmaan pilvikaton alla seisovia kävelijöitä.

 

Ja niin kävi, että kävelyyn lähdettäessä sää selvästikin kirkastui joksikin aikaa.

 

Kävelyn toteutti kaksi juhlivaa järjestöä: 100 vuotta täyttänyt kansainvälinen Lions-järjestö ja Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys, joka täyttää 70 vuotta tulevana kesänä.

 

Lions-järjestöstä mukana oli kaksi piiriä, B- ja N-piirit.

 

 

Linkkejä
 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuvat: Antti ja Jatta Tuomikoski


 

 

Kansanedustaja Sari Sarkomaa avasi Diabetes-kävelyn.
Kansanedustaja Sari Sarkomaa avasi Diabetes-kävely...
Tilaisuuden juonsi legendaarinen radioselostaja Aarno Cronvall.  Äänilaitteiden toimivuudesta vastasi Veikko Liinakoski.
Tilaisuuden juonsi legendaarinen radioselostaja Aa...
Avajaistilaisuuden viihdyttäjä, oopperalaulaja ja trubaduuri Klaus Pennanen sai osoitetuksi, kuinka "O sole mio" tehosi jälleen nopeasti aurinkoon.
Avajaistilaisuuden viihdyttäjä, oopperalaulaja ja ...
Verikokeen ottajat valmistautuivat vuoronvaihtoon.
Verikokeen ottajat valmistautuivat vuoronvaihtoon.
Tilaisuudessa oli lapsia vanhempiensa ja isovanhempiensa kanssa.
Tilaisuudessa oli lapsia vanhempiensa ja isovanhem...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram