Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Laulujen Laulu Pakilan kirkossa

Pakilan voimistelijoiden tanssijat, taustalla solistitHelmikuussa järjestettiin Pakilan kirkossa perinteinen ystävänpäivän konsertti. Konsertti oli tavanomaisesta poikkeava. Se ei ollut perinteinen konsertti, vaan uutta kirkollista musiikkia esittävä musiikki-draama-tanssiteos.

Teksit oli suoraan Raamatun tekstiä.  Teksti oli dramatisoitu Laulujen Laulu, Vanhan testamentin aistillisin ja eroottisin rakkausrunoelma. Siihen sisältyi juutalaisia häälauluja, jotka osittain liittyivät kuningas Salomoon. Esityksen oli säveltänyt Pentti Ingerö ja esitys keräsi kirkon täyteen kuulijoita.

 

Teoksen ohjasi pakilalainen musiikin maisteri ja diplomilaulaja Hannele Soljander-Halme. Erityistä esityksessä oli Pakilan Voimistelijoiden parikymmenhenkinen tanssiryhmä, jossa soolotanssijan osan esitti 26-vuotias Meri Koskelainen. Koreografian oli suunnitellut Emilia Peuronen.

 

Kuorona oli kolmikymmenhenkinen Pro Cantus -kuoro johtajanaan Mimmu Kyrönseppä ja Pentti Kytön yhtye hoiti säestyksen. Lausunta ja laulusolisteina olivat Hannele Soljander-Halme ja Markus Bäckman.

 

Konsertin järjestelyn hoitivat Pakinkylän ja Auroran leijonaklubit ja Pakilan seurakunta. Esitys on osa Pakinkylän lionsklubin 35 vuotisjuhlallisuuksia.

 

Teksti Olli Aulio

Kuvat Larri Larne

 

kuoro
Etualalla Petri Kytön johtama orkesteri ja taustalla kolmikymmenhenkinen Pro Cantus.
Etualalla Petri Kytön johtama orkesteri ja taustal...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram