Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

LC Helsingeltä iloa Lastensairaalalle

Sukat ja myssyt lämmittävät Lastensairaalan pikku potilaita

Vantaa/Helsinge jatkaa Uuden lastensairaalan tukemista. - Lahjoitimme 2.3.2021 kaksi kassillista myssyjä ja sukkia syöpä- ja elinsiirtopotilaita hoitavalle Taika -osastolle jaettavaksi pienille ja vähän suuremmillekin potilaille, kertoo Pirjo Luukkonen.

LC Vantaa/Helsinge lahjoitti jo kaudella 2013 - 2014 tuhat euroa Uuden lastensairaalan rakennusprojektiin ja kaudella 2018 - 2019 lahjoitettiin edelliskerran myssyjä ja sukkia samalle Taika -osastolle.
Pirjo Luukkonen tiedusteli ennen joulua osastonhoitaja Nina Santalalta sukka- ja myssy-tilannetta. Tämä kertoi osastolla olevan vain yhdet sukat jaettavaksi. 
Klubilaiset ottivat haasteen vastaan ja ryhtyivät neulomaan.

- Saimme kokoon 75 paria sukkia ja 75 myssyä, jotka nyt luovutimme osastonhoitaja Nina Santalalle.
Nina Santala otti lahjoituksen kiitollisuudella vastaan. Hän kertoi, että isommatkin lapset ottavat mieluummin myssyn kuin peruukin. Ajat ovat siinä suhteessa muuttuneet.

Vuosittain osastolla hoidetaan noin 100 syöpä- ja elinsiirtopotilasta iältään vauvasta 16-vuotiaisiin. Yleisin sairaus on leukemia ja siihen sairastuneet ovat leikki- ja alakouluikäisiä. 
Tänä vuonna elinsiirtoja on tehty jo 8 lapselle, kun viime vuonna tehtiin kaikkiaan 20 elinsiirtoa. Elinsiirtopotilaat ovat leikki-ikäisistä ylöspäin.

Kuvat: Pirjo Luukkonen ja Lea Järvikare
Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram