Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

LC Helsinki Floorankenttä muuttaa nimensä LC Helsinki Pasilaksi

Nimenmuutosasiakirjat olivat valmiit lähetettäväksi Päämajaan.  LC Floorankentän presidentti Kyösti Pyysalo (vas.) ja N-piirin kuvernööri Markku Vesikallio.

LC Helsinki Floorankenttä on päättänyt muuttaa nimensä LC Helsinki Pasilaksi.  Klubin presidentti Kyösti Pyysalo vei muutokseen liittyvät asiakirjat maanantai-iltana 8.2.2021 N-piirin kuvernöörille Markku Vesikalliolle.  Nimenmuutosasiakirjat tarkastettuaan kuvernööri lähetti saman tien hakemuksen päämajaan.  Klubin nimi muuttuu vasta päämajan päätöksellä.  Sen jälkeen muutosilmoitus on toimitettava vielä Patentti- ja rekisterihallitukselle.

 

Alustavasti nimenmuutoshanke esiteltiin kuvernööri Markku Vesikalliolle ja jäsenjohtaja Merja Carlanderille heidän vieraillessaan LC Floorankentän syyskuun kuukausikokouksessa 1.9.2020. Sen jälkeen muutoshanke on esitelty mm. kaikille rajanaapuriklubeille ja niiltä kaikilta on saatu kirjallinen hyväksyntä nimen muutokselle: LC Keskuspuisto, LC Käpylä, LC Maunula, LC Metsälä ja LC Pohjois-Haaga.  Kaikki nämä klubit ovat helsinkiläisiä ja näin ollen niiden nimiin kuuluu LC:n jälkeen Helsinki. 

 

Floorankenttää perustettaessa 1988 sille annettiin historialliselta kalskahtava nimi, LC Helsinki Floorankenttä.  Klubin toiminta-aluetta ei kuitenkaan laajemmin tunneta Lions-toiminnassa, joten nimenmuutos on tullut ajankohtaiseksi.  Klubi äänesti asiasta ja nimenmuutoksesta oltiin täysin yksimielisiä.  Äänestyslippu lähetetiin jokaiselle jäsenelle, eikä äänestyslippunsa palauttaneista yksikään kannattanut nimen säilyttämistä.

 

Alkuperäinen lippu säilytetään

 

Kyse on nimen muuttamisesta, siis ei uuden klubin perustamisesta.  Esim. Floorankentän lippu tullaan säilyttämään ja sitä tullaan käyttämään samalla muistuttaen klubin 32 ensimmäisestä toimintavuodesta.  Klubin lippunauhaan tullaan kirjaamaan klubin uusi nimi, LC Helsinki Pasila.

 

LC Floorankenttä on toiminut Pasilassa koko toimintansa ajan.  Toiminta-alueena on ollut koko Pasila vuodesta 2006 lähtien.  Silloin nimittäin vuonna 1983 perustetun LC Länsi-Pasilan toiminta lakkautettiin ja toiminta-alue yhdistettiin Floorankentän toiminta-alueeseen. Työläät muodollisuudet oli helpointa hoitaa, kun Floorankentästä oli silloin - siis toimintavuotena 2005-2006 - sekä N-piirin piirikuvernööri (Antti Tuomikoski) että piirisihteeri (Raimo Paappa).  Työtä helpotti sekin, kun valmistelutyössä oli mukana juristi LC Länsi-Pasilasta (Hannu Salo).

 

Samalla LC Länsi-Pasilan neljä jäsentä liittyi Floorankentän jäseniksi.  Heistä kaksi on vielä aktiivisesti mukana, Harri Pirkkalainen ja Hannu Salo.

 

Nimensä muuttavassa Floorankentän klubissa on nyt 27 jäsentä.  Perustajajäseniä heistä on neljä: Mikko Latva, Arto Mattila, Kauko Palvalin ja Jukka Soisalon-Soininen.

 

Floorankentän nimen historiataustaa

 

LC Floorankenttä on saanut nimensä Maamme-laulun syntysijoilta. Klubin nimeen Kumtähden kentän nimi vain muokattiin Floorankentäksi, sillä vuodesta 1848 lähtien Kumtähden kentällä Maamme-laulua on laulettu nimenomaan Flooranpäivänä.  Maamme-laulu on Johan Ludvig Runebergin sanoittama ja Fredrik Paciuksen säveltämä Suomen kansallislaulu.  - Näin klubin nimen syntyvaiheista kertoi Floorankentän klubin perustamisvuonna 1988 N-piirin piirisihteerinä (1987-1988) ja Lions-liiton valtakunnallisen kokouksen (1992) valmistelutyöryhmässä jäsenenä ollut nykyinen PID Markus Flaaming.

 

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski

 

Kuvernööri Markku Vesikallio (oik.) tarkasti LC Helsinki Floorankentän presidentin Kyösti Pyysalon esittelemät klubinsa nimenmuutosasiakirjat.
Kuvernööri Markku Vesikallio (oik.) tarkasti LC He...
Nimenmuutosasiakirjojen tarkastuksen päätteeksi lyötiin kyynärpäivä yhteen.
Nimenmuutosasiakirjojen tarkastuksen päätteeksi ly...
Nimenmuutosmuodollisuuksien tultua tarkastetuksi LC Floorankentän presidentti Kyösti Pyysalo (vas.) luovutti usean vuoden rakentavasta yhteistyöstä kiittäen LC Floorankentän pöytästandaarin N-piirin kuvernöörille Markku Vesikalliolle.
Nimenmuutosmuodollisuuksien tultua tarkastetuksi L...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram