Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

LC Meissen-Domstadt & LC Vantaa / Komeetat - ystävyyttä yli rajojen

LC Vantaa Komeetat sai vieraakseen ystävyysklubinsa Meissen-Domstadin iloiset naiset Saksasta 9.-12.6.2016.

 

Kahdeksantoistajäsenisestä klubista Suomeen saapui yhdeksän henkilöä ja yhden jäsenen miniä. Noin kuusi vuotta sitten alkaneen ystävyysklubitoiminnan aikana Komeetat ovat vierailleet Saksassa kaksi kertaa ja muutamat ystävistämme ovat käyneet kerran aiemmin Suomessa. Useimmille tulijoille Suomen vierailu oli kuitenkin ensimmäinen.

 

Vierailun käytännön järjestelyistä vastasi Komeettojen viisihenkinen työryhmä, johon kuuluivat Arja Puikkonen, Leena Lehtihalmes, Leena Pulkkinen, Elli Yliportimo ja Merja Ruotsalainen.

 

Tutustutimme ystävämme pääkaupunkiseudun nähtävyyksiin, risteilimme Helsingin edustalla ja vierailimme mm. Fazerin tehtaalla Vantaalla sekä Sibeliuksen kotona Ainolassa Tuusulan rantamaisemissa. Merkittäviä vierailun kohokohtia olivat ystävämme lion Volker Pauluksen tarjoama perinneruokalounas hänen kotonaan Helsingin Torpparinmäessä sekä lion Otfried Blümchenin osallistuminen saksalaisten ystäviemme tarjoamalle illalliselle lauantaina. Myös LC Helsinki/Auroran 5-vuotias Aurora reissuvihkoineen oli mukana. Reissuvihkoon tuli uusia kokemuksia ja Aurora jatkoi matkaansa täältä LC Helsinki Hakaniemeen.

 

Seurustelu sujui ongelmitta saksaksi ja englanniksi, kiitos suomalaisen koulutuksen. Huomasimme, että toimimme klubeissamme paljolti samankaltaisesti. Tuemme lasten ja nuorten kasvatus- ja harrastustoimintaa sekä järjestämme virkistystä ikäihmisille. Ystävämme keräävät lahjoitusvaroja vuosittaisella kirkkokonsertilla ja Komeetat keräävät avustusvaransa viihdekonsertin avulla.

 

Saimme kokea jälleen kerran konkreettisesti, että lionstoiminnan avulla saa uusia ystäviä ja kokemuksia. Opimme tuntemaan toinen toisiamme entistä paremmin, mikä edistää myös keskinäistä kanssakäymistämme. Suosittelemme lämpimästi ystävyysklubitoimintaa muillekin lionsklubeille.

 

Teksti Merja Ruotsalainen

Kuvat Eija Päivinen

 

LC Vantaa/Komeetat

 

Meissen-Domstadtin leijonat, lion Volker Paulus ja komeettoja.
Meissen-Domstadtin leijonat, lion Volker Paulus ja...
Meissen Domstadtin presidentti Gunda Böcker ja lion Leena Pulkkinen 5-vuotiaan Aurora-nuken reissuvihkon äärellä.
Meissen Domstadtin presidentti Gunda Böcker ja lio...
PDG Otfried Blümchen, lion Marianne Hors ja Arja Puikkonen.
PDG Otfried Blümchen, lion Marianne Hors ja Arja P...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram