Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Leijonahiihto oli iloista ulkoilua yhdessä ja riemua mitalista

LC Pakinkylän Topi Vesteri, Markku Vesikallio ja Pekka Taskinen jakamassa mitalejä maaliin tulleille.Kuva Teija Loponen

Pakinkylän leijonat jakoivat Lasten Leijonahiihdossa lähes 200 mitalia. Osa lapsista tiesi jo odottaakin mitalia, joillekin se oli heidän elämänsä ensimmäinen ja suuri aarre. Erityisen ylpeitä mitalistaan olivat Sisu-sarjan hiihtäjät, joille kehitysvamma tuo lisähaastetta liikkumiseen.

 

Helmikuun ensimmäisenä päivänä Paloheinän laduilla riitti aikuishiihtäjien lisäksi satamäärin lapsia nauttimassa hiihdon riemusta. Osalle tämä oli ensimmäinen talvi suksilla, osa oli jo konkareita nuoresta iästään huolimatta.

 

Hillalle oli tärkeää saada taas mitali.-Meidän Hilla osallistui myös viime vuonna tähän Lasten Leijonahiihtoon. Hän pohti jo kotona, mahtaakohan saada tänäkin vuonna mitalin kaulaansa. Se tuntui olevan iso asia hänelle, paljastaa innokkaastii hiihtävän tytön isä.

Isä kiitteli kovasti leijonien panostusta ja sitä, että lapset saavat mitalin lisäksi makkaraa ja lämmintä mehua Leijonateltalta.

 

 

LC Pakinkylän Topi Vesteri kertoi yhden pikkutytön todenneen hänelle iloisesti, että hänen saamansa mitali on paljon isompi ja hienompi kuin mitä isoveli äsken sai. Topi oli todennut hänelle, että tietysti, tulithan sinä ensin maaliinkin.

-Mutta ihan samankokoisia ja värisiä ne kaikki mitalit olivat, myhäili Vesteri iloisena hiihtäjän riemusta.

 

Osa nuorista hiihtäjistä otti hiihtokisan todella tosissaan, perässätulijoita välillä vilkuillen. Toisinaan jokunen hiihtäjä muksahti nurin, mutta aina noustiin reippaasti pystyyn ja jatkamaan. Itkua ei kuulunut, iloista naurua ja mitalista hihkumista sitäkin enemmän.

 

Erityisen tomerasti rataa kiersivät Sisu-ryhmäläiset, joilta hiihtäminen vaatii enemmän ponnisteluja.

-Meillä oli tänä vuonna kahdentoista lapsen Sisu-ryhmä Pakilan Vedossa. Pitkin vuotta on harrastettu eri lajeja ja nyt Hiihtoliitto on kutsunut tämän Sisu-ryhmämme Ski Weeksien avajaisiin, riemuitsi joukkueenjohtaja.

-Mutta tämä Leijonien hiihtokisa ja heidän jakamansa mitalit ovat lapsille todella kullanarvoiset. Sisu-hiihtäjät pääsevät siinä samalle viivalle muiden kanssa.

 

Paloheinän jo perinteeksi muodostunut tapahtuma on Lions Club Helsinki/Pakinkylän, Pakilan Vedon, Suomen Hiihtoliiton ja Helsingin Mäkihyppääjien yhteinen hiihtotapahtuma, jossa on suksipelejä, mäenlaskua hyppyrillä tai ilman, sekä huipennuksena Leijonien mitalihiihto.

Teksti ja kuvat

Teija Loponen

 

Jesper hiihti todella tyylillä maaliin.
Jesper hiihti todella tyylillä maaliin.
Elmo tuulettaa ja ansaitusti!
Elmo tuulettaa ja ansaitusti!
Aunesta on kiva hiihtää.
Aunesta on kiva hiihtää.
Myös monille vanhemmille lapsen saama mitali on todella tärkeä.
Myös monille vanhemmille lapsen saama mitali on to...
Tämä ryhmä on nyt valmiina kisahiihtoon.
Tämä ryhmä on nyt valmiina kisahiihtoon.
Ja maalissa odottivat mitalien jakajat!
Ja maalissa odottivat mitalien jakajat!
Mitaleita riitti kaikille hiihtäjille.
Mitaleita riitti kaikille hiihtäjille.
Tarjolla oli myös erilaisia suksipelejä.
Tarjolla oli myös erilaisia suksipelejä.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram