Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Leijonat apuna Lasten Lumipäivillä

6-vuotiaat ystävykset Benjamin ja Venla pitivät etenkin hiihtoreitistä.Kuva Teija Loponen

Hiihtoliiton järjestämät Lasten Lumipäivät käynnistyivät lauantaina.  Meitä lionseja pyydettiin yhteistyökumppaneiksi ohjaamaan lasten toimintarasteja ja mukaan lähtikin liki 100 leijonaa kahdestakymmenestä klubista.

 

Ensimmäisen työvuoron otti LC Hki Pakinkylä, jonka jäsen Aarne Kivioja toimii meidän leijonien ja Hiihtoliiton yhdyshenkilönä.

-Me leijonathan haluamme osaltamme tarjota lapsille ja perheille ainutlaatuisia kokemuksia Lasten Lumipäivillä. Ja saamme myös itse kokea iloisia kohtaamisia ja hauskoja hetkiä Lumipäiviin osallistuvien lasten ja nuorten kanssa. 

 

Lauantai-illan ja yön Valtteri-lumimyrskyn jälkeen ohjaajavuorossa olivat sunnuntaina 30.1. Malmittaret. Aamulla paikalle saapuneet kuusi LC Hki Malmittarien jäsentä saivat oitis lumilapiot ja kolat käsiinsä, sillä koko toimintakenttä piti puhdistaa 30 cm lumipatjasta. Kun samaan aikaan tulivat jo ensimmäiset perheet, saivat lapiot heilua rivakasti, että rastipisteet saatiin avattua.

 

Sain erään pienen koululaisen hiihtämään umpihangessa auki kentällä olevan reitin, jotta saatoimme avata Hiillos-ladun sinne pääsyä jo odotteleville. Iloksemme päivän aikana monet vanhemmatkin halusivat hiihtää tenaviensa kanssa. Osa taas halusi odottaa loitommalla ja silloin me huolehdimme lapsista. Nuorimmat hiihtäjät olivat vasta 3-vuotiaita!

 

Myös ampumahiihto, kumisammakoiden heitto maalireikiin, oli tosi suosittua ja muutamat vanhemmatkin halusivat  myös sitä kokeilla. Palkinnoksi toimintapisteillä käynnistä sai grillimakkarat ja heijastimet.

 Iltapäivällä saapui neljä Malmitarta lisää ja toimintakenttä saatiin hyvään kuntoon.

 

Pitkän päivän aikana oli mukava kuulla, miten meidän leijonien työpanosta arvostettiin. Samoin ihailtiin haluamme auttaa niin Lumipäivillä kuin monessa muussakin asiassa. Lumipäivät jatkuvat vielä helmikuussa ja saamme siellä päivittäin todella upeaa näkyvyyttä leijonaliivit yllä toimiessamme.

 

Hauskoja lumipäiviä seuraaville N-piirin talkoolaisille!

 

Teksti ja kuvat

Teija Loponen

Lunta oli tullut rutkasti ja se piti poistaa heti aamulla.
Lunta oli tullut rutkasti ja se piti poistaa heti ...
Eila Lohilahti ja Ulla Huotinen eivät pelänneet tarttua lumitöihin.
Eila Lohilahti ja Ulla Huotinen eivät pelänneet ta...
Välillä laturingille lähtivät koko perheet.
Välillä laturingille lähtivät koko perheet.
Kypärät ja liukurit odottivat mäenlaskijoita.
Kypärät ja liukurit odottivat mäenlaskijoita.
Umpihankihiihtoa :)
Umpihankihiihtoa :)
Stadikan sisäpuolella hiihdettiin myös ahkerasti ja sunnuntaina siellä pidettiin myös SkiWeeks -avajaiset.
Stadikan sisäpuolella hiihdettiin myös ahkerasti j...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram