Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Leijonienkin tukema Uusi lastensairaala luovutettiin käyttäjille

Uuden lastensairaalan julkisivun lasilevyissä on 15 eri värisävyä.Helsinkiin rakennettu Uusi lastensairaala luovutettiin 18.5.2018 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille juhlallisin menoin.

Paikalla oli mm. Uusi Lastensairaala 2017 -säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja, presidentti Martti Ahtisaari. Tilaisuuden veti säätiön hallituksen puheenjohtaja, ministeri Anne Berner.
Uusi lastensairaala rahoitettiin osittain keräysvaroin. Varainhankintäpäällikkönä oli Tuula Colliander.

Suomen Lions-liitto oli yksi rahoittajista. Piirit, klubit ja muut Lions-tahot keräsivät lastensairaalalle yhteensä 248.926,70 euroa. Niinpä Suomen Lions-liitto nimettiin keräyksen yhdeksi kunnialahjoittajaksi.

Lastensairaalahanke maksoi noin 185 miljoonaa euroa. Keräyksen osuus siitä oli lähes 40 miljoonaa euroa.

Uuden lastensairaalan rakentaminen aloitettiin alkupamauksella 26.8.2014 lähellä Lastenlinnaa ja vanhaa Lastenklinikkaa.

Uuden lastensairaalan rakennusprojekti eteni poikkeuksellisen jouhevasti, ja niinpä koko hanke on kaksi kuukautta etuajassa. Nyt edessä ovat muutto ja tilojen sisustus. Sairaala otetaan käyttöön syksyn 2018 aikana.

Helsingin vanha Lastenklinikka perustettiin Tehtaankadulle vuonna 1893 edistämään yliopistollista lastentautiopin opetusta. Vuonna 1946 se sai nykyiset tilansa Stenbäckinkadun varrella osana Meilahden suurta sairaala-aluetta. Ja nyt siis sen välittömään läheisyyteen on valmistunut upouusi, värikäs lastensairaala tuottamaan terveyttä ja hyvää elämää lapsille ja nuorille.

Teksti: Thorleif Johansson
Kuvat: Antti TuomikoskiTervetuloa Uuteen lastensairaalaan.
Tervetuloa Uuteen lastensairaalaan.
Ruusukimppu jokaiselle pääovella.
Ruusukimppu jokaiselle pääovella.
Pääaulassa on elektroninen akvaario.
Pääaulassa on elektroninen akvaario.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram