Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Leppoisa kevätpäivä toi perheitä Jokileijonakävelylle

Jokileijonakävely keräsi perheet viettämään leppoisaa kevätpäivää.  Perinteinen Lions-klubien järjestämä koko perheen ulkoilutapahtuma Jokileijonakävely järjestettiin sunnuntaina 22.4. Keravanjoen varrella Tikkurilassa. Koleasta säästä huolimatta paikalla oli paljon lapsiperheitä.

 

Tapahtuma alkoi klo 12 Tikkurilan Veininmyllyllä Tikkurilan mieskuoron esityksellä. Tilaisuuden tervehdyssanat esitti Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala. Hän painotti puheessaan perheiden yhteisten liikuntahetkien tärkeyttä, ja piti juuri Jokileijonakävelyä tällaisena perheitä yhdistävänä liikuntatapahtumana. Multala mainitsi puheessaan myös Jokirannan ympäristön kehittämistyön ja suunnitelman Veininmyllynsillan viereen rakennettavasta lasten uudesta leikkialueesta.

 

Veininmyllyltä Keravanjoen pohjoista ulkoilureittiä Jokirannan koululle johtavan reitin varrella vastattiin 18 luonto- ja kotiseutuaiheiseen kysymykseen. Rasteilla pyydettiin tunnistamaan muun muassa, onko kuvan lintu peippo, tiainen vai varpunen sekä etsittiin vastausta kysymykselle, onko lumikon suurempi sukulainen ahma, näätä vai saukko.

Jokipuistossa Tikkurilan sinisten rastilla partiolaiset esittelivät toimintaansa. Siellä sai esimerkiksi kokeilla retkikeittimen kokoamista ja tunnistaa vanhoja esineitä.

 

Viertolanrannan leikkipuiston vieressä oli ongintaa lapsille, kasvomaalausta ja kanoottien esittelyä. Sieltä sai herkullista syötävää niin makkaragrillistä kuin buffetista.

 

Jokirannan koululla oli monenmoista tekemistä ja nähtävää: ihailtiin moottoripyöriä ja aurinkokeitintä, ja sieltä sai ostaa mukaansa linnunpöntön. Lisäksi lapsille oli tarjolla vetokoira-ajelua, koriskoulu, valokennojuoksua, tietokilpailu ja vesieuropeli. Paikalle oli saapunut paloauto ihailtavaksi. Luontopolun vastaukset tarkastettiin ja palkinnot jaettiin.

Tapahtuman järjestivät alueen viisi Lions-klubia: Avia, Hiekkaharju-Sandkulla, Simonkylä, Tikkurila-Dickursby ja Vernissa. Yhteistyökumppaneina omine ohjelmineen olivat Tikkurilan Judokat, Tikkurilan mieskuoro, Tikkurila Seura, Tikkurilan Siniset, Vantaa-seura, Stadin Pärtsärit, Melontaranta, Vetokoirat ja Rekolan VPK.

Tapahtuman tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.

 

Teksti: Riitta Dahlberg

Kuvat: Riitta Dahlberg ja Antti Tuomikoski

Tilaisuuden avasi Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala.  Urheilutaustainen Multala (kilpapurjehduksen kolminkertainen maailmanmestari) korosti perheiden yhteisten liikuntahetkien tärkeyttä.  Hän piti Jokileijonatapahtumaa yhtenä tällaisena perheitä yhdistävänä liikuntatapahtumana. Kuvassa taustalla piirihallituksen jäsen Eero Salminen (oik.) ja Risto Purhonen.
Tilaisuuden avasi Vantaan kaupunginhallituksen puh...
Tikkurilan mieskuoro esitti mm. Uusmaalaisten laulun ja Kevätlaulun.
Tikkurilan mieskuoro esitti mm. Uusmaalaisten laul...
Jokileijonatapahtuman keskeisimpiä alullepanijoita silloin toistakymmentä vuotta sitten, nykyinen piirisihteeri Varpu Ylhäinen esitteli piirikuvernööri Timo Auraselle luontopolun rastit, joissa oli luontoaiheisia ja/tai Tikkurilan historiaan pohjautuvia kysymyksiä.  Ensimmäisellä rastilla kysyttiin, mihin vuodenaikaan orava oli kuvattu.
Jokileijonatapahtuman keskeisimpiä alullepanijoita...
Täällä oli niin lapsia, nuoria kuin aikuisia.
Täällä oli niin lapsia, nuoria kuin aikuisia.
Jokileijonakävelyllä viihdyttiin vauvasta vaariin.
Jokileijonakävelyllä viihdyttiin vauvasta vaariin.
Judokat kiinnostivat myös lapsia.
Judokat kiinnostivat myös lapsia.
N-piirin kuvernööri Timo Auranen sai esitellä julisteessakin Itämeri-projektia, johon Suomen Lions-liitto ja lähes kaikki sen piirit ovat sitoutuneet.
N-piirin kuvernööri Timo Auranen sai esitellä juli...
Olli Rannisto esitteli klubinsa LC Vantaa / Simonkylän aktiviteettia, linnunpönttöjä kansanedustaja Antti Lindtmanin perheelle.
Olli Rannisto esitteli klubinsa LC Vantaa / Simonk...
Heikki Saarinen on esitellyt aurinkokeitinprojektia jo useamman kerran Afrikassa Keniassa, ja jälleen myös Jokileijonatapahtumassa. Harmi vain, että tapahtuman aikaan aurinko ei pilkahtanutkaan lämmittämään keitintä.
Heikki Saarinen on esitellyt aurinkokeitinprojekti...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram